Bu Blogda Ara

2 May 2013

EL EMEĞİ, GÖZ NURU...

Emekle, istekle, zevkle oluşturulmuş her iş öylesine huzur verir ki insana. Böylesi işler nasıl da farklıdır, güzeldir. Emek takdir edilirse daha bir değer kazanır, insanı motive eder. Aradan yıllar geçse de değerini yitirmeyen, daha çok değer kazanan, artık antika sayılan ne güzel işlerimiz vardır.


Anadolu'nun pek çok yerinde artık "girişimci kadınlar" var: Kafası çalışan, çalışmaktan yılmayan, umutla kendi işini kurmak isteyen kadınlar... Kredi alarak birkaç yılda yükselişe geçiyorlar. Kadınlarla ilgili yüzlerce kötü öykünün yanında yüz güldüren böylesi başarı öyküleri de var. 

Tıpkı baharın getirdiği güzellikler gibi. Bozkırda açan çiçekler gibi... Dayanışma içinde emeklerini, güçlerini, akıllarını, becerilerini birleştiren kadınlar harikalar sergiliyorlar, elde ettikleri sonuçlarla şaşırtıyorlar. Ve yarınlarını garantiye alıyorlar, içlerinde yeni umutlar yeşertiyorlar. Tıpkı bahar gibi...

Dün televizyonlarda izlediğimiz görüntüler ne kadar iç karartıcıydı. Umarız gelecek 1 Mayıslarda insanlarımız, gaz solumak yerine bir bahar ortamında çiçek kokusu solurlar.

"Hiç düş kırıklığına uğramayanlar, hiç umut beslememiş olanlardır." Bernard shaw. 

3 yorum:

  1. Düş kırıklıklarımızın olması bile ne güzel şey aslında değil mi? Düş kurabildiğimizin göstergesi...Bir başka bahara erteledik neşeli 1 mayıs'ları. Fotoğraflar için de ayrıca elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçeklerin soğuk ve ürkütücü yanını, düşler bazen hafifletiyor gerçekten.Umut, her zaman insanın hayata tutunmasını sağlayan en güçlü etken. Dileriz, özlediğimiz baharlar ulaşılmaz değildir.

      Sil
    2. Fotoğraflar için de teşekkürler. Amatörce çekmeye ve olabildiğince yazılarla bağdaştırmaya çalışıyorum.

      Sil