Bu Blogda Ara

20 Nis 2014

KUŞAKTAN KUŞAĞA İLETİŞİM


Bazen onca olumsuzluk arasında güzel şeyler de oluyor. Onları her zaman televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında da göremiyoruz. Güzel haberleri paylaşmak istiyor insan; 19 Nisan Cumartesi Günü Mersin'de farklı bir etkinlik yaşandı. Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde "Torununu da al gel" sloganı ile kuşakları buluşturmayı hedefleyen bir çalışmaya imza attı. 

O gün Yenişehir İlçe Belediyesi ek binasında bayram gibi bir şenlik vardı. Balonlar, küçük bayraklar, küçük ikramlar... Ve günün asıl kahramanları; 7-8 aylık bebeklerden üniversitede okuyan gençlere kadar torunlar.Yanı başlarında dedeler, anneanneler, babaanneler ve tabii anneler, babalar. Üç kuşak bir arada. Öyle güzel bir görüntü ki. Hastalar, hasta yakınları, gençler, yaşlılar farklı bir tablo oluşturuyor. Her yaştan, her renkten, her kişilikten onlarca insan. Ancak farklılıklar bir potada eritilmiş, "yaşsız" insanlar...

Çocuklar için kukla gösterileri, büyükler için Türk Sanat Müziği fasıl dinletisi var. Kukla gösterisi sırasında Hacivat ile Karagöz arasındaki yüksek sesle konuşmalar bazı çocukları ürkütüp korkutsa da, hatta ağlatsa da sevindiriciydi de. Yeni kuşaklar oyun bile olsa gürültülü seslerden, tartışmadan hoşlanmıyor. Daha sakin, sevgi dolu bir ortamda mutlular. 


O gün orada kuşaktan kuşağa bir sevgi seli aktı. Bebeklikten yaşlılığa uzun bir yoldan gelen bir anneannenin, bir babaannenin, bir dedenin elini tutmak, yardımcı olmak insanın içini ısıtıyor. Hastalıkta da, yaşlılıkta da ilgi, sevgi bekliyor insan. Yetişkinler çocuklarına, torunlarına bakarken gözlerdeki ışıltı görmeye değerdi. Anlık mutluluk bu olsa gerek. 



O gün bir kez daha inandım ki; bebekler, çocuklar ve yaşlılar uzun yıllar boyunca aynı ortamda birlikte olabilirlerse hayat daha da kolaylaşacaktır. Ve belki de o zaman dünyanın gidişatı da daha güzel, daha yaşanabilir olacaktır. Kuşaktan kuşağa süzülerek geçen gerçek sevginin, vefanın, ilginin değerine paha biçilmez. 
Kuşaktan kuşağa böyle buluşmalar sürdükçe, her kuşak birbirinin özelliklerini daha iyi tanıyacak; iyi günde, kötü günde, zor günde, güzel günlerde birliktelikler, paylaşımlar devam edecektir. 




4 yorum:

  1. Ne de anlamlı, güzel bir gündü. Söz uçar yazı kalır ya, şimdi bu yazıyla hiç unutmayacağız yıllarca. Teşekkürler anneanne!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlar, günler kişilerle anlam kazanıyor, bütünleşiyor Sevgili Sezgi. Güzel bir rastlantı, o gün sizlerin de İstanbul'dan geldiğiniz günlere rastladı. Çifte mutluluk yaşadık. Bizim kızımız artık bir "anne", O da kendi kızını yetiştiriyor. Bugün sizleri yolcu ederken babanla nasıl da duygulandık. Sizleri çok özleyeceğiz.
      Uzaklardan güzel haberlerinizi almak bizleri çok mutlu edecek.
      Sağlıkla, mutlulukla, sevgiyle...

      Sil
  2. Makbule Hanım Blogunuz çok güzel ve başarılı bir blog. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza çok teşekkür ederim. Ben de geç fark ettim. O yüzden geç cevap verebildim.

      Sil