Bu Blogda Ara

11 Ara 2014

BİR GÜZEL İNSAN: DİLEK LİVANELİ...


Güzellik sadece kaşın, gözün güzel olması değil elbette. Güzel diye nitelendirdiğimiz öyle insanlar var ki; yüreği güzeldir, yüzü aydınlıktır, davranışları içtendir. Çevresine adeta ışık saçar, adından söz ettirir. Güzel işler yapar, varlığı kazançtır çevresindekiler için. 

Ekranlarda izlediğimiz onca olumsuz haber arasında çok güzel bir haber vardı. Böyle haberler aslında çok kısa, yüzeysel geçiştirilir. Bu kez öyle olmadı; Haberin iki televizyon kanalında, iki gazetede yer alması sevindiriciydi. Güzel bir insanı, bir sınıf öğretmenini tanıdık böylece: Dilek Livaneli, Samsun'un Çarşamba İlçesi'ndeki Kumköy İlkokulu'nda beş yıldır "sınıf öğretmeni" olarak görev yapıyor. İki yıl önce çevresinde "Fark Yaratanlar" arasında seçilmiş.

Keşke Dilek Öğretmen gazetelerin 3. sayfasında değil de 1. sayfasında haber olabilseydi. Toplum olarak işini böylesine benimseyen, fark yaratan, dürüst, idealist insanlara öylesine ihtiyacımız var ki... Dilek Öğretmen çalıştığı okulun iç donanımını ve fizik şartlarını tamamen yenilemiş, sosyal içerikli projeler hazırlayarak çocuklarla aileleri arasında iletişimi güçlendirmiş.11 yıldır köy okullarında görev yapıyor.

Öğrencilerini operaya, sinemaya, tiyatroya, buz patenine götürmüş, velilere okuma-yazma ve meslek edindirme kursları açılmasını sağlamış. Okul lojmanının iki odasını atölye haline dönüştürmüş, köydeki kadınlar sertifika alarak üretime geçmişler. Yaptığı çalışmalarla Dilek Öğretmen Dünya çapında "Küresel Öğretmen Ödülü Komitesinin" (The Global Teacher Prize) seçtiği 5 bin öğretmen arasından son 50'ye kalan tek Türk Öğretmen olmuş. Daha sonraki elemelerde son 10 ve birinci seçilecekmiş. 

"Çağdaş bir çalıkuşu" bizlere hatta dünyaya, istenirse imkansızlıklar içinde de neler yapılabileceğini kanıtladı. İçimize su serpti, yüreğimizi aydınlattı.
Teşekkürler Dilek Öğretmenim, bunca kötü haber arasında bir tutam mutluluk, bir tutam umut sundunuz bizlere...


4 yorum:

  1. Bende seyrettim haberi nasıl mutlu oldum anlatamam..sevgili makbule öğretmenim..umutsusluğa kapıldığım bu günlerde yüreğimi sevinçle doldurdu inşallah kıymeti bilinir ve desteklenir ..sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  2. Blogları bu yüzden seviyorum. Uzaklardan hiç tanımadığımız çok değerli arkadaşlar tanıyor, ortak duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz. İyilerin, fark yaratanların keşke değerleri bilinse, görülse.
    Teşekkürler. Dostça-sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Makbule öğretmenim kitabınızı kitapcımda aradım bitmiş ..getirtecekler sabırsızlıkla bekliyorum..tekrar emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyarlılığınıza teşekkürler. İnternette satışlar başlayacakmış. Mersin Alzheimer Derneğinde de satışlar devam ediyor. Bulamazsanız, mail adresime posta adresinizi yollarsanız ben de gönderebilirim.
      Selam-sevgiler.
      makbuleabali@gmail.com

      Sil