Bu Blogda Ara

11 Haz 2015

KELEBEK İZİ...



Her şeye yeniden başlamayı düşündüğünüz bir anda... Mutluluk Yanı başınızda, elinizde, avucunuzun içindeyken kelebek gibi uçuverir birden. Kelebeğe dokunmak istemezsiniz incinir diye, kısacık ömrünü tamamlasın, biraz daha uçabilsin  derken... Kırılan, incinen, kanatları kopan, koparılan belki de siz olursunuz birdenbire. İncecik pullar elinizde kalmıştır. 

Tavus kuşunu hatırlarsınız; parlak tüylerini, kabarmasını, kibirlenmesini. Birden kelebek gelir aklınıza... Oysa kelebek gitmiştir artık. Kalan cansız bir bedende incinmiş kanatlar, dökülmüş pullardan arta kalan izlerdir. Tavus kuşu gezinir bütün ihtişamıyla... Salınır... Poz verir... Görkemine, görüntüsüne şaşar herkes. Deve kuşu gibi kuma gömülür başlar. Renkli, pırıltılı görüntüden başka şey görülmez olur...

Ansızın kararan gökyüzünde atmacalar uçuşur. alıcı kuşlar gibi...
Oysa çölde canlı- cansız insan, hayvan yoktur. Kelebeğin izleri de kaybolmuştur kumlar arasında... Kasırga kopar birden... Havada uçar her şey. Tüm izler silinir gider... Geride belleklerde birikenler, yaşananlar, yaşatılanlar kalır. Ya da ödüller... cezalar... suçlar... suçlular...insanlar... insancıklar...Nefret, öfke, kin...

Uzak bir yerlerde güvercinler havalanır gökyüzüne... Geride yaşanmış ya da yaşanacak izler kalır. Koca bir ömür kalır. Gün ışığı aydınlatırken her şeyi, gece başlar zamanı gelince. Ay henüz ışımamışsa, yıldızlar da yoksa yürekteki ışık kalır. Gözlerin feri kaçmışsa bile bir küçük tünelden sızan cılız bir gün ışığı kalır...Bir umut ışığı gibi, bir kanat çırpma gibi... Yetmez mi...? 


12 yorum:

  1. Güzel bir yazı. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Doğa insana çok şey düşündürüyor.

      Sil
  2. "Hayat kısa
    Kuşlar uçuyor"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat o kadar da kısa değil aslında Murat, kuşların özgürce kanat çırpması hep özlenen bir şey...

      Sil
  3. Yazılarınızı okumayı özlediğimi fark ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu deyiş insanı o kadar mutlu eden bir deyiş ki. Çok teşekkürler.
      Sevgiler...

      Sil
  4. ben hep şöyle düşünürdüm ki; şiir de bi nevi kelebek izidir dilde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelebeğin bıraktığı ize göre düşündüğümüzde doğru belki. Şiire ve bakış açısına göre düşündüğümüzde değişebilir sanırım. Kelebekleri kırılgan, narin ve nazik insanlara benzetirim hep.

      Sil
  5. doğanın sessizliğine nasıl güzel ses oluyorsunuz..
    kelebeğin ömrüne üç gün dememek lazım o bizim gibi günleri değil güzel anları sayarmış..
    hep güzel, dolu dolu anların farkında olmak dileğiyle..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden bir ses duymak da beni her zaman mutlu ediyor. Kelebek örneğinde haklısınız. Bazen kısacık ömürlerine nice güzellikler sığdıranlar da var.Güzel anlar ömre değer katsın, yaşamı güzelleştirsin.

      Sil
  6. Çok beğendim "yürekteki ışığı" kelimeler dans etmis ahenkle kocaman sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğindeki ışık hiç kararmayacak olanlardansın sevgili Başkan. Kelebeklerin varlığından huzur bulan güzel insanlar iyi ki varlar.
      Sevgiyle...

      Sil