Bu Blogda Ara

27 Eki 2015

HAYAT ARKADAŞI...




Arkadaşlık ne güzeldir.Sevdiğiniz arkadaşları hatırlayınca içiniz ısınır, gülümsersiniz. "Arkadaş" kavramı ne çok şeyi içerir; sevgi, vefa, dostluk, anılar... Çeşitleri de ne çoktur; okul arkadaşlığı, sıra arkadaşlığı, iş arkadaşlığı, mahalle arkadaşlığı... 

Hepsi güzeldir, hepsinin yeri ayrıdır ama biri çok farklıdır; Hayat Arkadaşlığı. Çok dikkatli ve titiz bir seçim gerektirir.Bir ömür boyu birlikte yol alınacaktır. Yol arkadaşınızı iyi tanıdıysanız , güven duyuyorsanız elbette daha rahat yol alırsınız.

Televizyonlarda evlilik programlarında 10 dakika içinde ömür boyu  beraber olacağı hayat arkadaşını seçmek, karar vermek ne derece doğru sayılabilir. 
Bir bakışta aşk, bir görüşte karar vermek ne denli kolaydır, tartışılır. Bir dakika içinde "elektrik almak" ya da almamak mümkün olabilir mi?

Bir ömür boyu birlikte yürümeyi göze alanlar elbette karşılıklı fedakarlıklar yapmayı da göze alacaklardır. Kişisel zevkler her zaman uyuşmayabilir. Beklentiler değişebilir. Yıllar güçlü beraberlikleri daha da güçlü kılar veya yanlış ilişkileri sonlandırabilir. 
Benjamin Franklin: "Evlenmeden önce gözünüzü dört açın, evlendikten sonra yarısını kapayın" diyor.

Zamanla yaş almanın doğal sonucu olarak bedende yıpranmalar, yıkıntılar başladığında birbirini ilk zamanlardaki haliyle koruyup kollayan çiftler hayata da daha olumlu, daha güzel bakabiliyorlar. 
Eşlerden birinin ayağı tökezlese diğeri destek olup yardımcı olabiliyor. 

İnsan eski halinde kalmıyor tabii. Değişime uğruyor. Yüzdeki çizgiler yaşla birlikte olgunlaşmanın da belirtisi. Saçlardaki aklar kazanılan deneyimlerin belgesi. Onların çoğalmasıyla güven, vefa, sevgi de artıyor. Bir ömür uzun bir zaman dilimi, zor, dolambaçlı bir yol. Zamanla eşlerin davranışları birbirine benzeyebilir. Hatta bazen fiziksel benzerlik de gözlenebiliyor.

Hayat arkadaşınız, birlikte bir hayatı yüklenebilecek güçte olursa daha kolay yol alıyor,  başarıya daha rahat ulaşıyorsunuz. Hayat ancak iyi bir yol arkadaşıyla "yaşanabilir" oluyor. Dünyanın bu gürültüsü patırtısı içinde hiç olmazsa yuvasında "huzur" bulmak istiyor insanoğlu...

Ünlü yazar ne güzel diyor;

"Gerçekten birbirine bağlı bir çift için, gençliğin elden gidişi bir felaket değildir. Birlikte yaş almanın güzelliği, ihtiyarlamanın acısını unutturur."
                                       Andre Maurois





8 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. inandığım değerleri içtenlikle savunuyorum.
      Sevgiler...

      Sil
  2. hayat arkadaşını doğru seçmek gerekiyor
    ve evlilikte saygının, sevginin ön planda tutulmasına her daim dikkat etmek çok önemli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her konuda seçimler, seçmeler ne kadar önemli. Başlangıçtaki sevgi her zaman aynı ağırlıkta sürdürülmese de saygı giderek çoğalıyor, sevgiyle harmanlanıyor..

      Sil
  3. Farkında olmamız gereken değerleri ne güzel anlatmışsınız okurken huzur buldum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bu değerlere gerçekten inanıyor ve yürekten savunuyorum. Güzel yorumunuza çok teşekkür ederim.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  5. Hayatta verilmesi gereken en zor ve ciddiye alınması gereken en hayati bir seçim 'evlilik' Ve şimdi tv.larda o evlilik programları insanları nasıl bir aldanışa sürüklüyor!. Nasıl bir ilüzyon!. mümkün mü emek vermeden kısacık programlarda birbirini anlamak, yaşamadan tanımak..ve bir bakışta saman alevi misali aşık olmak, sevmek!.. Rtük'ün görevi asıl bu tür programları değil yayına koymak tam tersi yayından kaldırmak olmalı.

    "Gerçekten birbirine bağlı bir çift için, gençliğin elden gidişi bir felaket değildir. Birlikte yaş almanın güzelliği, ihtiyarlamanın acısını unutturur." Andre Maurois ne güzel söylemiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Ne kadar kötü örnek olunuyor, gençler nasıl da yanlış yönlendiriliyor. Rating uğruna tartışmalar, kavgalar aralıksız sürüyor.
      Andre Maurois "İklimler" kitabında insan ilişkileri üzerine ne güzel yazar.İnsan yaş aldıkça hayat arkadaşının önemini daha iyi anlıyor gerçekten.

      Sil