Bu Blogda Ara

18 Mar 2016

BİR KAHRAMANLIK DESTANI...




O yılların koşullarında imkansızlıklar içinde bir destan yazdılar.


Vatan savunması için ölümü hiç düşünmeden seve seve savaşa gittiler.


Bir ateş çemberi içinde, omuz omuza cesurca günlerce savaştılar.


Nice kahraman can verdi .O zor şartlarda imkansızı başardılar;
Başarıları efsane gibi dilden dile yayıldı. Seyit Ali Onbaşı 276 kiloluk top mermisini tek başına sırtına alarak yerine yerleştirebilmesi mucize gibidir.



Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü bugün. Dile kolay, bir asır geçmiş.O günlerden bugünlere... Tarih zamanı nasıl değerlendirecek, gençler nasıl ders alacaklar...?


Tüm şehitlerimizi saygı,rahmet ve minnetle anıyoruz.


16 yorum:

  1. Bir 18 Mart'ı öğrencilik yıllarımda Gelibolu'da geçirmiştim. İliklerime kadar hissettiğim duygular karmakarışık ve unutulmazdı. Saygı ile anıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yaşanmışlık, o anılar insanı derin duygulara itiyor gerçekten. "Adeta havaya sinmiş bir şey var" derler yaşayanlar.

      Sil
  2. Tüm şehitlerimize rahmetle anıyoruz böyle bir vatana sahip olmak en büyük onur yediden yetmişe hainlere karşı nice canlar uğruna şehit olurken birlik ve beraberliğimizi kaybetmemek tek dileğimiz umarım gelecek günler yeni nesillere barış ve mutluluk getirir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni nesiller... Ben de en çok onlar adına kaygı duyuyorum. Hatalar, olumsuzluklar yılların ötesini etkiliyor çünkü. Barış, mutluluk, huzur en büyük özlemimiz.

      Sil
  3. Hiç ders almamış duyarsız, tuhaf bir kesim var :(((( Survivor'da kim kazanmış, kim şöyle demiş, hepsini iyi bilirler ama Anzaklar kadar olamıyorlar. Adamlar ta Avustralya'dan, ta Yeni Zelanda'dan veya sonradan İngiltere'ye, Amerika'ya gidenler ta oralardan, dünya uçak parası verip her yıl Çanakkale'ye geliyor. Biz de Atatürk'ü kötülemekle, ulusal günleri unuttumakla meşgulüz:((( çok üzgünüm arkadaşım...:((
    Hepsinin mekanı cennet olsun. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, maalesef pek çok kişide geçmişle bugün arasında bağ kurup düşünme, yorum yapma olayı yok. Anzaklar geçmişte savaşan dedelerinin anısını her yıl yaşatıyorlar. O ziyaretler ne çok ibret alınacak öyküyü de su yüzüne çıkartıyor. Savaşta bizim askerler gerektiğinde yabancı askerlere yardımcı olmuşlar, azığını paylaşıp bazen yara sarmışlar. İbret alınacak öyküler hep anlatılır.
      Değerini dünyanın kabul ettiği bir lideri unutmak, unutturmak sanırım mümkün değil.
      Bu güzel yoruma çok teşekkür ederim. Esenlikler diliyorum.

      Sil
  4. ''Çanakkale Geçilmez'' sözü öyle havadan sarfedilmiş bir söz değil evet. Benzersiz bir kahramanlık destanı. Sizin de belirttiğiniz gibi yokluklar içinde kazanılmış, tarihe altın harflerle yazılmış, hatta 21.yüzyıla yön vermiş eşsiz bir zafer...
    Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.
    Haklarını asla ödeyemeyiz.

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşimin iki dedesi de Çanakkale Savaşında gazi olmuşlar. Eşimin çocukluğunda onların anlattığı mücadeleleri biz daha sonra ikinci ağızdan, eşimden dinledik. İnanılmaz bir zafer gerçekten. Tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.
      Sevgiler...

      Sil
  5. Her sene en az iki kez Çanakkale üzerinden İstanbula giderim. Çanakkale feribotundan görünen yamaçta şu yazı vardır. " Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, bu toprak, bir devrin battığı yerdiir." Yamaça Mehmet'cik resmi çizilmiş bir eli silahında bir eliyle bu yazıyı işaret eder...............
    Bu ülke toprakları için can veren şehitlerimizi saygıyla anıyor ruhları şad olsun diyorum.
    Makbule Hanım sizinde yüreğinize, kaleminize sağlık.

    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O büyük zafer tarihin akışını nasıl etkilemiş değil mi? O havayı teneffüs etmek ne büyük mutluluk.
      O savaşta, o günlerin koşullarında savaşıp çok genç yaşta şehit düşmüş askerler de var. Hepsini saygıyla, minnetle anıyoruz.
      Teşekkür ederim yorumunuza, düşüncelerinize.

      Sil
  6. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.Dilerim tüm dünyada böyle sahneeler bir daha yşanmasın sevgi-barış-huzur her yere hakim olsun.Hak-hukuk tüm insanlar için en iyi ilâç olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeye rağmen savaşların bir diğer boyutu var. Nice can gidiyor,yaralanan, sakat kalan yüzlerce insan oluyor.Dileklerinize ben de katılıyorum.
      Canları pahasına vatanı koruyan şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

      Sil
  7. tarihimizden güç almalı ve onlara olan minnet borcumuzu hep daha iyiye yönelerek ödemeye çalışmalıyız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor koşullarda,çok zor yıllarda destansı bir tarih yazılmış. Keşke geleceğe güzel şeyler bırakabilsek...

      Sil
  8. minnet borcu aileden başlıyor,ve devam ediyor,ediyor.
    ah bi kıymetler bilinse,ah bi unutulmasa,ah sevginin yerini parapul almasa!
    teşekkürler makbule,
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O değerlerin, emeklerin , çabaların kıymeti bilinse değil mi? Günümüzde de minnet duyguları yerine maddi değerlerle ölçüyoruz pek çok şeyi. Takdir duygumuzun ölçüleri değişti.

      Sil