Bu Blogda Ara

23 Nis 2016

ÇOCUKLAR ! İYİ Kİ VARSINIZ...



İçimizdeki çocukla hepimiz zaman zaman konuşuruz. Kah gülümseriz, geçmişe kısa bir yolculuk yaptığımız zamanlardır bunlar. Bazen öfkelenir içimizdeki çocuk; Kızar, söylenir, hoşuna gitmeyen şeylere tepki gösterir. Tıpkı çocuklar gibi sevgisi de, öfkesi de içtendir, anlıktır. 

Çocuklar kimseden çekinmeden kızdığı kişinin yüzüne karşı söyler kızgınlığını. Severse, hoşlanırsa boynuna sarılır, kucaklar, öper. İçtendir kucaklaması da, bağırması da. Düşüncelerini düşünce süzgecinden geçirmeden sıralar. Pişmanlık duymaz, kendini suçlamaz. Güler yüze güvenir, ilgilenilmezse alınır. Hayaller kurar, bazen gerçekleşmeyeceğini bilse de. Çiçekler, ağaçlar, kuşlar, böcekler hep can dostudur. Yüreği uçurtmalarla havalanır gökyüzüne, salıncaklarla sallanır yeryüzünde... 



Farklıdır çocuklar,,, Sakin bir ses tonu onu rahatlatır, yüksek ses rahatsız eder. Ona değer verirseniz o da sizi özler ve arar. Ve gün gelir, biz nasıl büyüdüklerini anlamadan büyür çocuklar. Sevgi ve güven ortamında büyüyen çocuklar daha rahattırlar. Kendisiyle barışık ise çevresiyle de sağlıklı ilişkiler kurar. Dünyaya aydınlık bir pencereden bakar. Korkutulan, ürkütülen, aşağılanan çocuklar ise içinde nefret, kin, öfke tohumlarını büyütür. İçindeki öfkeyi çevresine yöneltebilir.


Çocuklar; İyi ki varlar... Dünya çocuklarla güzel, dünya çocuklarla aydınlık, dünya çocuklarla mutlu...
"Bayram" en çok çocuklara yakışıyor. Asıl coşkuyla kutlanması gereken bayram onların bayramı. Bu bayramın dünyada ilk ve tek olma özelliği var. 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği,
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun sevgili çocuklar...

19 yorum:

  1. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Çocuklarımız hergün bayram sevincini yaşasın. Hergün çocuklarımız için şenlik olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dileklerinize katılıyorum. Çocuklar incinmesin, kırılmasın...

      Sil
  2. 23 Nisan kutlu olsun, tüm dileklerinize amin diyorum, fotolara bayıldım bu arada, 23 nisanınız kutlu olsun:)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviniyorum, mutlu oluyorum; 23 Nisanları kutlamaktan vazgeçmeyeceğiz.
      Fotoğraflar ilk ikisi kızımın kızı. Kuşaktan kuşağa. Son fotoğraf yaylada komşu çocukları.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Blog tasarımı, eklentiler, sorunlar ve çözümleri hakkında merak ettikleriniz varsa sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Blog Düzenim

    YanıtlaSil
  4. Yazı yazmak ayrı bir alan. Teknik konularda ise her zaman insanın kafasında soru işaretleri doğabiliyor. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Çocukların dünyası ve masumiyet..
    Ayrıca fotoğraflar harika..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazıyı yazarken, fotoğrafları seçerken bu sözcükler vardı zihnimde.
      İlk fotoğrafı kızım çekmişti, kızının fotoğrafı. Diğer iki fotoğrafı ben çektim.
      Çocukların fotoğrafı güzel çıkıyor sevgili Elsa. İçlerinin güzelliği, temizliği dışa vuruyor.
      Sevgiyle...

      Sil
  6. İyi bayram akşamları olsun hep akşamlarınız,özellikle bayram akşamları tatlı bir yorgunluk ve hala kulaklarınızda çocuk cıvıtıları içinde.26 yıl anaokulu öğretmenliği yapmış ben bununla beslendim çok şükür o yüzden masumiyet ruhumu bozmadan dayanmaya çalışıyorum hayatta ancak.Çocuk kadar da çabuk canım yanıyor olup bitenleri anlayamıyorum ne yazık içim de bir yara oluştu insan olan herkes gibi iltahaplı ilaç ve merhem bulamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bayram akşamları nasıl da tatlı bir yorgunluk yaşanırdı. Ama güzel bir uyku,güzel rüyalar ve tatlı bir heyecan. Anaokulu öğretmenliğini öyle önemsiyorum ki. Çocuk için ilk öğretmen, ilk okul deneyimi, ilk el becerilerinin keşfi...
      Ah o yaralar çok derinleşmeden tedavi çabasındayız hepimiz. En güzel merhem zaman ve irade gücümüz. Masumiyetimiz, sağduyumuz zedelenmesin de.
      Sevgiler.

      Sil
  7. Makbule hanım ben kolay ,kolay umutsuzluğa kapılmam,ancak çocuklar o kadar korumasız ki,burnumun kemikleri sızlıyor derlerya o sızyla yaşamak beni çok yoruyor.Dünya bu kadar kötülüğü nasıl kaldırıyor?Çocuk istismarları,babalrının ellerinden zorla çığlık cığlığa alınıp köle diye satılmalar,bu görüntüleri hadi syretmeyelim ama bunlar bir yerlerde yaşanmaya devam ettikçe çoğu insan gibi yüreğim dayanmıyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden açıklama ihtiyacını hissettiğiniz için teşekkür ederim. Bloğunuzu severek izliyorum, pozitif enerjinizi biliyorum.
      Sizi çok iyi anlıyorum, olumsuzlukları duydukça aynı duyguları ben de yaşıyorum.
      Umarım gün gelecek çocuklar daha iyi koşullarda yetişecekler.
      Sevgiyle...

      Sil
  8. Teşekkür ederim.Sevgiyle hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  9. Benim de bir yanım çocuk. O yüzden bayramımı kutladığınız için teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim. Bir yönden hep çocuk kalmak ne güzeldir. Keşke hepimiz biraz çocuk olabilsek. Dünya daha güzel olmaz mı?

      Sil
  10. Ne güzel dile getirmişsiniz! keşke her daim çocuk kalabilseydik, en azından içimizdeki çocuğu büyütmeden yaşayabilme umudu bile yetiyor aslında.
    bunu başarabilse herkes keşke, işte o zaman bu denli kirlenmezdi belki dünya..
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır görmediğim bir konuğu görmüş gibi sevindim birden.
      O çocuksu yanımız, masumiyetimiz, saflığımız kaybolmasa, doğru dünya da daha temiz olurdu. Neyse ki hala yaşanacak yerler var. Ve birlikte yaşanabilecek güzel insanlar.
      Sevgiyle...

      Sil
  11. çocuklar dünyayı alacak elimizden iyi bakalım onlara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizden daha iyi bakacakları kesin. Daha güzel bir dünyayı nasıl da özledik.

      Sil