Bu Blogda Ara

10 Ağu 2016

Blogger Life 2 MİM (BİR BAŞKA DÜNYA )



Blog dünyasında yer almadan önce mimlemek,mimlenmek sözcüklerini bilirdim Ama doğrusu "mim" nedir, bilmiyordum. Artık öğrendim. Farklı zamanlarda bu 3.mimim.Sevgili Sade ve sevgili Acemi Demirci mimlemişler. Hiç kırar mıyım? İkisi de çok sevdiğim iki blogger arkadaşım. 
Bilmem doğru mu düşünüyorum, ben mimlemeyi çocukluk oyunlarındaki sobelenmeye benzetiyorum. Çocuklukla ilgili her şey bana içten ve sıcak geliyor.
Soru ve cevaplarla kapıları biraz aralamaya ne dersiniz?



1-Blogger denilince aklınıza gelen üç şey nedir?

Blogger deyince aklıma çok şey geliyor. Ama bunu 
sınırlı tutarsak; okumak, yazmak, paylaşmak diye düşünüyorum. Okumak-yazmak bir tutku.Okumayı sevmeyen bir insan belki blogger olabilir ama susuz, ışıksız bir bitki gibi cılız ve güçsüz olur. Okumak, bloggerın bilgi dağarcığını besliyor, ufkunu genişletiyor.

Yazmak: Blog kalıcı bir unsur. "Söz uçar yazı kalır" deyişi anlamlıdır. Bir iz bırakacaksak doğru izler kalmalı. Yazdıklarımız tutarlı olmalı, yazım yanlışlarına dikkat edilmeli, olabildiğince günceli yakalamaya çalışmalı.Fikirler orijinal olmalı izinsiz kopyaya başvurmamalı.

Ve bence en önemli öğe paylaşmak. Hepimiz bloglarla bilgilerimizi tazeliyoruz. Düşüncelerimizi, fikirlerimizi, umut ve beklentilerimizi  paylaşıyoruz.Benim blog arkadaşlarından öğrendiğim çok şey oldu. Kendimi yeniledim, bilmediğim konuları araştırma ihtiyacını duydum. Kitap tanıtımlarında belleğimi kontrol ettim, eski ben'i yeniden test ettim.

2-Her temadan (Kişisel, gezi, kozmetik, kitap vs.) yazılarını en çok beğendiğiniz, okumaktan bıkmadığınız bloglardan örnek verin desem.

"En" sözcüğü bana tek'i düşündürüyor. En çok sevdiğim deyince yanlış cevaplamak istemiyorum. Ama çok sevdiğim, özlemle, merakla yayınlarını beklediğim, okurken büyük keyif aldığım, yeni şeyler öğrendiğim, genç olmasına rağmen olgunluğuna hayran olduğum ya da planlı, araştırmacı kişiliğine saygı duyduğum, içtenliğini, dostluğunu gönülden benimsediğim çok blog var. İyi ki varlar. İyi ki izliyorum. Belki daha bilmediğim, ulaşamadığım nice güzel blog var.Blog adı saymak... Ne kadar zor. O arada unutulan adsız kahramanlar olacaktır mutlaka.

3- Yeni blog yazmaya başlayan arkadaşlara verebileceğin öneriler nelerdir?

Yolun başında insan çok mutlu başlayabiliyor. Ama sonra bilinmeyen teknik konular can sıkabiliyor.
Ben de hala bazı konularda kendimi eksik hissediyorum.
Teknik konularda  kendilerini geliştirmelerini önerirdim. Bloğa zaman ayırmak gerekiyor. Periyodik olarak belli zaman aralıklarıyla yazılabilir. 
Blogda yazmaya başladıktan bir süre sonra iki yıl kadar ara verdim.

İlk zamanlar sadece yazdım, yorum yazmayı çok önemsemedim. Hataydı. Yorum karşılıklı etkileşimi sağlıyor. Ama bir kelimelik, bir cümlelik yorumlar yazamıyorum. İçimden geldiği gibi yazıyorum. Biliyorum yorum görmek, okumak bir ihtiyaç. Bazen arkadaşların üst üste yayınlarında o hıza yetişememekten ötürü yorumda geciktiğim zamanlar oluyor, üzülüyorum. Bence bloglarda üye sayısının  çok kabarık olması değil, üyelerin kişilikleri daha önemli.

Bazen çeşitli nedenlerle yorum yapamadığımda karşı taraftan da yorum gelmediğini görmek beni incitiyor doğrusu. Nedenini bilmeden "kısasa kısas" hikayesi gibi. İyi niyet ve içtenlik benim için çok önemli. Yeter ki nedenler bilinebilsin, empati kurulabilsin. Belki bir davranış özelliği, belki bir karakter yansıması; Blog arkadaşlarıma hemen "sen" diye veya adıyla hitap edemiyorum. Biraz zamana ihtiyaç duyuyorum Bunun farklı algılanmaması gerekir diye düşünüyorum Hepimizin iç dünyası farklı. 
İğneyi önce kendime batırarak blogger arkadaşlarıma küçük hatırlatmalar yapmaya çalıştım.

4- Hangi ülkede yaşamak isterdin? Yada en çok gitmek istediğin mekanları yazabilir misin?

Huzur ve güven içinde sevdiklerimle birlikte olacağım her yer benim için "yaşanacak" yerdir. Saygı ve sevginin yok olmadığı, insanın insana eziyet etmediği her yerde yaşanabilir. 
Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" adlı şiirinde kendimi bulurum adeta;

"Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
Ne başta dert ne gönülde hasret olsun.
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim
Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
Memleket isterim
Yaşamak sevmek gibi gönülden olsun,
Olursa bir şikayet ölümden olsun."
                     Cahit Sıtkı Tarancı

Aslında sade bir yaşam içinde huzur ve güven arıyorum. Kapadokya Bölgesi bir masal ülkesi gibi gelmişti bana. Marmaris, dağları ve deniziyle Annabel Lee'nin uzak bir deniz ülkesi gibiydi. ülkemiz her yönüyle öylesine güzel ki. Çukurova'yı, Karadeniz'i de çok seviyorum. 
Dünyada belki Hollanda'nın köyleri... Yaşanacak yerin adı önemli değil, insanca bir yaşam önemli. Belli bir yaştan sonra sessizliğin sesini özlüyor insan. Mutluluk küçük ayrıntılarda gizli. Küçük şeylerden ötürü kırılmak daha çok incitiyor insanı.

Söylemek istediğim ne çok şey varmış. Artık sonlandırmak lazım."Su küçüğün, söz büyüğün" dermiş eskiler. Ama dünya değişti, zaman bir başka zaman . Gençler daha çok söz sahibi olmalı.
Face-book, instagram, twitter gibi başka bir yerde hesabım yok. Sadece blogda olmak beni daha mutlu ediyor. Bloglarda daha içten bir etkileşim var diye düşünüyorum.Bir hastalıkta, kazada, ölümde, iyi günde-kötü günde blogger dayanışması çok güzel. 

Mim'i doldurması, bu küçük oyuna katılması için aklımdan geçen çok blogger arkadaşım var. Ama kararı kendileri versinler istiyorum. Lütfen üstteki küçük resmi de eklemeyi unutmasınlar.
Yayla bahçesinden gülleri tüm blogger arkadaşlara
sevgi ve selamlarımla iletiyorum... 













50 yorum:

  1. Daha bu mimi yazmadım ama sizler gibi uzun uzun dolu dolu yazanları gördükçe çekinmiyor değilim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama düşünüyorsunuz, tasarlıyorsunuz. Başlangıç için ne güzel. Henüz yeni olduğunuzu söylemiştiniz. Eminim zamanla çok daha güzel şeyler tasarlayacaksınız.
      Merakla bekliyor olacağım.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ne kadar doyurucu bir mim olmuş.İşte bilginin, görgünün ve insana verilen kıymetin hissedildiği, uyarıların bile kibarca yapıldığı öz bir yazı.Ben alacağımı aldım, okuyanların da mutlaka Makbule kardeşimden alacakları mesajlar olduğuna inanıyorum. Sadeliğin bu kadar yakıştığı bir üslup ve bu üslubun sahibi gibi birini tanımadım, herhalde tanımam da.Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gözlerim çabuk buğulanır sevgili Ece.(Adla hitap etmemde bir sakınca yok değil mi? Çok etkilendim. Bu güzel deyişlere çok teşekkür ederim.
      Çok içimden gelerek yazıyorum. Yazamadığım zamanlar bir boşluk hissediyorum. Yazmayı aksattığımda bol bol okumaya çalışıyorum.
      Bu güzel, anlamlı yorum beni ihya etti. Tekrar teşekkür ediyorum.
      Yürekten sevgi-selamlar.

      Sil
  3. Keyifle okudum her zamanki gibi. Başta sobelemek benzetmesi çok hoşuma gitti. Beni aldı çocukluğuma götürdü. Oyunu kaybetmemek için 2 mahalle öteye saklanıp, gece yarısı sokaklarda beni aramalarıyla sonlanan oyunuma. Kaybetme riskinden ötürü bir daha tekrarlamadığım nice oyuna gittim geldim. Sonra bu mimi düşündüm ve güldüm. Yarım kalan saklambaç oyunumu tamamlamışım gibi hissettim. Sonra çok sevdiğim ve çok kullandığım 'söz uçar yazı kalır' ifadesine takıldım. Bırakılacak bir iz olarak görmek çok doğru geldi bana da.. Kısasa - Kısas bölümüne gelince orada epey bi duraksadım. Çünkü bugün birazda kızarak yazdığım yazının konusuna yakın geldi ve yine hak verdim size. Son olarak (bitiremiyorum bir türlü:)) blog gerçekten güzel bir araç ve ben ilk kez bir aracın doğru yerlere ulaşabildiğini gözlemleyebiliyorum. İyi ki tanıdım sizi, çok güzeldi. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı bloglar önce adıyla çekiyor insanı. "Yağmur yağar" da öyle olmuştu. Anıların canlanması ne güzel. Ama "kaybetme riski" hayatta her zaman var. Sınama-yanılma da bizler için sevgili Yağmur.
      Keşke bitmeseydi bu güzel ve ince yorum. Zevkle okudum, düşündüm, duygulandım. Ben de iyi ki tanıdım bu genç arkadaşımı.
      Uzaklardan selam ve sevgiler...

      Sil
  4. Ne kadar güzel cevaplar vermişsiniz, ne güzel ifade etmişsiniz güzel öğretmenim. Sabırla ve merakla bekliyordum cevaplarınızı. Görür görmez çok mutlu oldum ve hemen yerleştim ekranın başına. Umarım cevaplarınızı ilk okuyan ben olurum ümidi ile...
    Bilemiyorum rahatsızlık duyuyormusunuz size böyle güzel öğretmenim diye hitap etmemden. Bunu sormak hiç aklıma gelmedi bugüne kadar. Sizi tanıdığım ilk gün sözcüklerle dokunarak hem aklımda, hem kalbimde yer ettiniz. Bu yer zamanla büyüdü. Sizi çok seviyorum. Kabuğuyla övünmek değil bizimkisi. Aslolan insanın ruhunun güzelliğidir.Ve o güzellik insanın dışına yansır. Sizde gördüğüm buydu. Bu yüzden size güzel öğretmenim diyerek hitap etmekten kendimi alamıyorum. Şunu da söylemeden geçemiycem. Eğitim öğretim hayatımda sizin öğrenciniz olmadım belki ama işte hayatımın bu dönemlerinde sizden çok şey öğreniyorum. Hem paylaştıklarınızla, hem de sözlerinizle bana rehber oluyorsunuz .Blogger buna vesile oluyor ve ben bundan dolayı çok mutluyum. İyi ki yollarımız kesişmiş.
    Sözcükleri kısa kesememek gibi bir kusurum var. Yine aynı şeyi yapıyorum :)
    Mis kokulu o güllere ve mis kokulu sözlerinize içten teşekkürler.

    Kucak dolusu sevgilerimle, selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarının ilk veya son olması değil de varlığı beni çok mutlu ediyor sevgili Sade. Her zaman öyle güzel, öyle nazik ve düzgün bir ifadeyle kaleme alınmış yorumlar ki,
      benim için de mutluluk kaynağı oluyor.
      Hiçbir ifadenden rahatsızlık duymadım. Biliyorum ki "güzellik" ruh güzelliği, iç dünyasının güzelliği, manevi bir kavram.
      İçimden gelmeden bir şey söyleyemem sevgili Sade ama inan, geçmişte öğrencim olsaydın seninle gurur duyardım.
      Evet, iyi ki yollarımız kesişmiş. Sözcüklerin ben de kısa kesilmemesinden yanayım. Özgürce,usulünce dile gelsinler.
      O güller fırtınalı, doluyla karışık bir yağmurdan sonra varlığını sürdüren dirençli güller.Özellikle seçtim.
      Kısa zamanda çok iyi bir dost tanımak...
      Çok teşekkür ederim.
      Yürekten selam ve sevgiler.

      Sil
    2. Sözlerinizi aldım, yüreğime koydum. Sevgi çok güzel bir şey ama karşılıklı olunca daha da güzel.
      Yüreğinizden öpüyorum sizi. Çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. İnceliğine,hassasiyetine çok teşekkür ederim.
      Selam-sevgiler...

      Sil
  5. En sevdiğim şair Cahit Sıtkı bile geçiyor bu güzelim MİM cevabında. Çook güzel cevaplamışınız. Okumaya doyamadım. Mim bırakmakla ne iyi etmişim. Aynı şekilde Sade de... Çoook teşekkürler. Çok sevgiler. Resimler de ayrı güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahit Sıtkı bu harika şiirinde hepimizin duygularına tercüman olmuş. Çok severim ben de.
      Mimi geciktirmemeye çalıştım sevgili Ayşe. İyi ki yazmışım, ben de düşüncelerimi tazeledim.
      Ben de çok teşekkür ederim.
      O gül bahçede en sevdiğim renkti, yağmurdan sonra o ayakta kalmış.çok mutlu oldum.
      Selam-sevgiler...

      Sil
  6. Aynı anlarda,aynı kişilerce sobelendik.
    Gördüm,gördüm, sobeeeee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel rastlantı. Benzer duygular, benzer düşünceler insanları buluşturuyor. Sobe deyince kaçamadım.
      Sevgiyle...

      Sil
  7. Ne güzel demişsin; 'Yaşanacak yerin adı önemli değil, insanca bir yaşam önemli.' İki yıl araya da ayrıca şaşırdım ne yalan söyleyeyim. Kalemine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı görüşte Olmak ne güzel. Bazen ülkemizde karışık günler yaşanınca sakin bir yaşamı öyle çok özlüyorum ki.
      İki yıl... Bazen birden karar veriyor insan. Belki de bir birikim. Döndüğüme memnunum sevgili Persephone.(Bu adı çok seviyorum.)
      Sevgiyle...

      Sil
  8. Yayla bahçesinden topladığınız güller ve mime verdiğiniz içten yanıtlarınız ayrıca sizi takip eden bloggerların yorumları.. her biri çok değerli..ve Cahit Sıtkı Tarancı'nın dizeleri zor süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde çok güzel mesajlar içeriyor. Birlik ve beraberlik içinde; huzurla yaşayacağımız ve sevgiyle, empatiyle, anlayış ve hoşgörüyle birbirimize dokunacağımız...ve bu duygularla üreteceğimiz nice güzel günlerimiz olsun.
    Sevgilerle Makbule Öğretmenim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman merakla, özlemle beklediğim, görünce mutlu olduğum yorumlar var. Yorum yazıyla bütünleşiyor, tamamlıyor.Yorumlar da beni geliştiriyor, yeniden düşündürüyor.
      Cahit Sıtkı Tarancı'nın anlamlı dizeleriyle, güzel, içten dileklerinize katılarak ben de huzurlu, aydınlık günler
      diliyorum.
      Sağlıklı, mutlu günler dileyerek selam-sevgiler.

      Sil
  9. Yıllardır yorumlu yorumsuz hayranlıkla izlerim blogunuzu Sevgili Makbule Hanım 'cığım.Yine çok güzel yazmışsınız ;içten ,samimi.Ben ne yazık ki istikrarı yakalıyamadım 2011 yılından beri ,teknik sorunlar yaşadım ve az vazgeçer gibi oldum.Gönül çok istiyor ,bakalım ne zaman çoşar yazdırır.Selam ve sevgiler ,yazılarınız hep olsun biz zevkle okuyalım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gü zel, ince yorumunuza çok teşekkür ederim sevgili Arzu Öğretmenim. Belki unutmuş olabilirsiniz, çok doğal. Ama benim blog hayatımda çok önemli bir yeriniz var. Uzun bir süre ara vermeden önce son yorum sizden gelen çok güzel bir yorumdu. Ve sonra dönüşte mesajınızı dile getiren o içtenlikle yazılmış ilk yorum sizdendi. O yüzden gönlümde yeriniz büyüktür.
      Lütfen siz de gönlünüzün sesini dinleyin. O sesin yankılarını özleyeceğim.
      Sevgiyle...

      Sil
  10. Toros esintilerinin eşlik ettiği şiir yürğimi titretti, mim'e verdiğiniz cevaplarda içimi ısıtı o güzel yüreğe ve kaleme sağlık.
    Yürekten sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalp kalbe karşı. Tam ben de sizin tarafa yönelmiştim.
      O güzel şiir beni de hep duygulandırır. Mim'i çok severek yanıtladım.
      Ben de bu içten yoruma çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle...

      Sil
  11. Hümanist yapınız zaten biliyorduk, bu sobeleme sayesinde daha da iyi anladık. Teşekkürler Makbule Hanım.
    Esen kalın.

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkürler Mehmet Bey, Yazılarımız,düşüncelerimiz,yorumlarımız, dikkatli okuyuculara karakterlerimizi, kişiliğimizi de tanıtıyor.
    Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
  13. Nasıl ayrıntılı anlatımlar. Çıkarılacak çok şey var. Yaylanın gülleri de şahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birden uzun zamandır görmediğim eski bir dostu görmüş gibi oldum, mutlu oldum.
      Teşekkürler, küçük ayrıntılar bütüne giden yolu kolaylaştırıyor diye düşünüyorum.
      Güllerin canlısını Keşke verebilseydim.
      Sevgiyle...

      Sil
  14. Ne güzel anlatmışsın her şeyin başı sevgiden geçiyor bir buçuk yıl önce öylesine girdiğim blog dünyasının aslında büyük bir bilgi aktarımının alanı olduğunu gördüm yaşı cinsiyeti ne olursa olsun dürüst ve samimice yaklaşan herkesin birbirinden faydalanacağı bir çok konuların olması takdir edilesi durum bende sizler gibi değerli blog arkadaşlarımdan bir çok feyz aldım hepinize teşekkür ederim güzellikleri paylaştığınız için . Herşey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ah, acaba rahatsız eder miyim düşüncesiyle kimseleri mimleyemiyorum. Oysa izlenimleri aktarmak ne güzel olurdu. En yeni arkadaşlarımın bile aktaracağı çok şey olduğuna inanıyorum
      Sevgiyle...

      Sil
  15. yine nefis yazmışsın ki. ben her şeyi bloglardan öğreniyorum valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yazıda da belirttiğim gibi bloglarda n öğrendiğim çok şey var. Doğrusu Sade ve Derin'den de öğrendiğim çok şey oldu.
      Selam-sevgiler...

      Sil
  16. hani sormuştun yaa, yalnız yaşıyom ben, her akşam 1.5 saat giriyom bloga, hızlı, dikkatliyim ve hafızam çok sağlam. bir de blog yanında minik bir defterim var. oraya notlar alıyom bloglarla ilgili. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar bloğa, bu kadar yayına nasıl yetişebildiğini sormuştum, hatırlıyorum. Yöntem güzel, not almak unutmayın engeller. Bloglardaki dayanışmanın sağlanmasında çok büyük rolün olduğunu biliyorum.
      Kutlarım.
      Esenlikler diliyorum.

      Sil
  17. Özellikle 3. cevabınız ne kadar içten geldi her zamanki gibi..
    Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal halim herhalde sevgili Elsa. Böyle bir mim hoşuma da gitti. Bir iç dökme gibi oldu. Daha söylemek istediğim başka şeyler de vardı. Ama o zaman çok uzun olacaktı.
      Sevgiyle-dostça...

      Sil
    2. Merhaba,
      Yeni bir kitap çıkarmayı düşünüyor musunuz?
      Yazdıklarınızı okumak yine çok güzel olur diye düşünüyorum.
      Sevgiler..

      Sil
    3. Şimdilik değil herhalde sevgili Elsa.Ama bir gün olacak sanırım. Hele böyle güzel, ilgili okuyucular olursa.
      Çok teşekkürler.
      Sevgiler...

      Sil
  18. Gerçekçi düşünce her daim okunabilirliğini koruyor. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hüseyin Hocam. Hayat boyu hep kendim olmaya çalıştım, yapaylıktan hep uzak durdum. Doğru bildiğimi uygun biçimde söylemek istedim, Başarabildiysem ne mutlu.
      Sağlıklı günler dilerim.

      Sil
  19. Güller nefis; mim de öyle.
    Sevgiler öğretmenim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım toprağı ve havası güzel olunca çiçekler de serpiliyorlar. Bu gülleri ben de çok seviyorum.
      Çok teşekkür ederim.
      Sevgiler...

      Sil
  20. Harika ve çok samimi bir mim olmuş bu!
    Bloglar arası yorumlaşmak, konu ne olursa olsun bilgi birikimlerinden yararlanmak benimde en sevdiğim! yalnız ah vakitsizlik o belimizi en çok büken:(
    Sevgiler yolladım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İçimden geldiği gibi yazdım. Ben de yorum yazmayı çok seviyorum ama gerçekten zaman yetmiyor. Çoğu kez yetişemeyince üzülüyorum.
      O sevgileri içtenlikle aldım.

      Sil
    2. Hızla yayılan bir mim bu. Yapmayan çok az kişi kaldı galiba. Eline sağlık Makbule hatun. Samimi cevaplarınla adeta sohbet ettin bizimle. En en en içten sevgilerimle :) ❤

      Sil
    3. Mimlere çok aşina değilim. Sevdiğim kişilerden mimlenince kıramıyorum. Doldururken eski anketleri hatırlayınca hoşuma da gitti. Çok teşekkür ederim.
      Aynı içten sevgilerle...

      Sil
  21. Makbule'ciğim öncelikle güzel güller için kendi adıma çok teşekkürler:)oh misss:))
    mim de çok güzelmiş, hem soruları, hem cevapları..yorumlar konusunda benim prensibim şu: yorum yapanı asla cevapsız bırakmıyorum, olursa kesin gözümden kaçmıştır çok üzülüyorum ve haftalar geçse bile hemen cevap yazıp, yorum yazan arkadaşa da haber verip özür diliyorum:) ha ama ben mesela X arkadaşın bloğuna üç kez yorum bırakmışım ama o bana gelmiyor, (nezaketen bile)o zaman "Bu karşılıksız aşka girer" diyerek bir daha yorum atmıyorum. Yoksa kimi arkadaşın işi olur, hasta olur, keyifsiz olur illa her yazdığıma yorum yazsın diye beklemem asla! Ne zaman müsaitse o zaman bilirim ki, zaten gelir, kimi tamamen unutuyor ama mesela bir yıl önce çok yorum yazan kimi arkadaşım zaman içinde hiç uğramaz olmuşlar sebebini bilemiyorum onlar uğramayı kesince e ben de belki siyasi yazılarımdan çekindiler diyerek uğramıyorum yoksa kısas olarak kimse almasın:) kimi ayda bir yorum bırakır başımla beraber, ben de ona hemen dönerim, kimi her yazıma yorum bırakır ben de onların her yazısına yorum bırakırım böyle yapıyorum ben:))
    Sevgilerimle...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Müjde, özlemiştik. Sanki çok uzun bir zaman geçti. O güller kokusuyla, rengiyle benim de çok sevdiğim bir cins. Yorumlar konusundaki hassasiyetini biliyorum.Ben de çok geciktiğim zaman üzülüyorum, bazen yetişemiyorum ama mutlaka telafi etmeye çalışıyorum. Yorum yazmayı seviyorum.
      Yorumun çok içtendi. Teşekkür ederim.
      Sevgiyle...

      Sil
  22. Bloglarda yorum yapma konusunda yazdıklarınıza katılıyorum,illa karşılık aranmamalı... ben yazacak bir şeyim varsa mutlaka yorum yapıyorum yoksa da gelişigüzel bir şey yazmak bana anlamsız geliyor ama çoğunlukla karşılık bekleniyor... bu arada hemen ''Sen'' yazma konusunda ben de çok zorlanıyorum... Son olarak, Tarancı çok iyi geldi elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak düşüncelerde buluşmak ne güzel. Yorum yazmış olmak için yazmayı ben de hiç benimsemedim. Cahit sıtkı Tarancı benim de en sevdiğim şairlerden. Sizin de sevmeniz beni mutlu etti.
      Çok teşekkür ediyorum.
      Selam-sevgiler...

      Sil
  23. "Söz uçar,yazı kalır" iyi ki bloğdayım yazıyor-okuyor,siz değerli insanları tanıyorum,umudumu besleyen vitaminlerim benim....Sağolun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir motivasyon cümlesi. Ve sonra o umutlar dalga dalga yayılıyor, o güçlü vitaminlerden geri dönüşümle pek çok bloğa ulaşıyor.
      Çok teşekkürler. Sevgiyle...

      Sil