Bu Blogda Ara

27 Ara 2016

MUTLULUK MOLALARI...



Yeni bir yılı karşılamaya çok az bir zaman kala geçmişi de anıyor insan. Geçmişteki iyi-kötü deneyimlerimizden ders alıp geleceğe daha farklı bakmak... Geçmişi düşündüğümüzde; insan hafızası rahatsızlık veren hüzünlü anıları genellikle unutmaya eğilimli. Mutlu anılar bellekte daha kalıcı. Acı veren anılara panzehir arıyor belki de bellek. Çok acı yüklenmek istemiyor, rahatlama yolları arıyor.



Mutluluk kaynakları ya da "mutluluk durakları" aslında yanımızda, yöremizde, her yerde. Baksak göreceğiz, fark edeceğiz. Hayatın o karmaşası içinde bu molalar kişiyi rahatlatıyor, kendine gelmesini, soluk almasını sağlıyor. Mutluluk durakları yaşama sevinci ve umut topladığımız duraklar olarak düşünülebilir. Bazen birkaç dakika, bazen birkaç saat süreli, belki kısacık bir zaman dilimine sığan,ama kalıcı etki bırakan molalar...

Gün doğarken, gün batarken, hayat yeniden yeni bir güne hazırlanırken bizim için de her şey yeniden başlar.

Bazen birkaç dakika, bazen birkaç saat süreli, gün içinde koştururken, çalışırken, dinlenirken, alışverişte ya da yürüyüşte dikkatli bir gözlemci misiniz? Farklılıkları fark ediyor, mutlu oluyor musunuz? Ansızın yüzünüzde bir gülümseme belirdiğinde ya da gözleriniz ışıldarken yakınlarınızın, arkadaşlarınızın da bu güzelliklerden haberdar olmalarını sağlıyor musunuz?


Çocuklar doğada ağaçlarla, çiçeklerle, kuşlar ve kelebeklerle birlikte olduklarında nasıl da mutludurlar.Onların mutluluklarına tanık olmak insanı nasıl da mutlu eder.


Onca olumsuzluğa rağmen dünya bir yönüyle de öyle güzel ki o güzellikleri fark etmemek haksızlık olur.
Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken dileklerimiz, beklentilerimiz ne kadar farklı kim bilir. Ben en çok tüm dünya için barışı özlüyorum. Ve sevdiklerim için sağlıklı, mutlu bir hayatı.Bir de mutluluk molalarını daha rahat verebileceğim duraklar çoğalsa keşke...

O huzur molalarından bazılarını paylaşmak isterdim:
Dostlarla birlikte güzel bir kahvaltı sofrasında bulunmak. Bir engel çıkıp da gidemediğinizde bir aile büyüğünüzün deyişiyle "Hakkınızın baki kalması".







Üreticinin emeğinin karşılığını alması. Ürününü hak ettiği gibi satabilmesi.


Ülkemizde bütün mevsimler güzeldir.

Başarmanın zevkine varmak.
Ben de yapabilirim demek...

Doğada huzur içinde, düşler kurarak uyumak...





"Bir dünya bırakın biz çocuklara ıslanmış olmasın gözyaşlarıyla..."

Çocuklara kulak vermek, onları dinlemek yaşanacak yılları da daha güzel kılacak...

2017 hepimiz için daha güzel bir yıl olsun...

44 yorum:

  1. Umut veren cümleler.
    Umut veren fotoğraflar.
    Umut veren bir yıl dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut hayatımızda hep var olsun diye düşünenlerdenim Murat.
      Fotoğrafları çektiğim fotoğraflar arasından özellikle seçtim.
      Çocuklar öyle saf ve doğal ki umudumu tazeliyorlar.Umudumuzu kaybetmediğimiz bir yıl olsun diliyorum.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Onlara güzel bir dünya bırakmak varken....
    Umarım gelecek nesiller, geçmiş nesillere söylenmezler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Suçlu ayağa kalk" diyerek yargılanacak işler yapıyoruz; Savaşlar, doğa kirliliği, kuşların, balıkların yok edilmesi, ağaçların katledilmesi...Dileriz gelecek kuşaklar bizi affeder.

      Sil
  3. Fotoğraflar da yazı da çok güzel. En sondaki şarkı sözü ise bir anda çocukluğumun yılbaşlarına yolculuk yaptırdı bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu karamsar ortamda çokça umuda ihtiyacımız var diye düşündüm. Çok inanarak yazdım.
      O şarkıyı söylerken ben de çok mutlu oluyorum. Mutluluk bulaşıcı diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Fotoğraflar çok güzel. Mutluluk, umut dolu cümleler... Sizi okuyunca huzur buluyorum. Bugün karar aldım blog sahiplerinin kitaplarını okumak üzere. İdefix'te sizin kitabınız yoktu, temin edebileceğim bir yer var mı? Şimdiden mutlu seneler. Hepimiz için güzel bir yıl olsun... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Fotoğraf çekmeyi seviyorum, hepsi amatörce.İnanın bugün ben de sizin blogda aynı şeyi düşündüm; "Düzenli, insana huzur veren, okunacak bir blog"...
      Kitap ilk çıktığında Ozan Yayıncılık İnternet üzerinden de satış yaptı. Kitap Mersin'de de Alzheimer Derneği Mersin Şubesi yararına satılıyor.Ama çok içtenlikle söylüyorum ben yeni yıl hediyesi olarak göndermeyi düşündüm. Ama nereye, nasıl...?
      Aynı güzel dileklerle sağlık, mutluluk diliyorum.
      Sevgiler...

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. Çok incesiniz. Size zahmet vermek istemem. İnternetten ulaşmaya çalışayım, ulaşamazsam artık sizden isterim:)

      Sil
    3. Hiç zahmet olmaz, mutluluk duyarım. Ben sizden cevap bekleyeceğim. Sevgiler...

      Sil
  5. "Ben en çok tüm dünya için barışı özlüyorum. Ve sevdiklerim için sağlıklı, mutlu bir hayatı."
    İşin özü bu satırlarınızda yatıyor.
    Bu güzel yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaşlar devam ettikçe inanın çok acı çekiyorum Hüseyin Hocam.
      O cümleyi çok içimden gelerek yazdım. Para, mal, mülk değil ama insan insana zarar vermesin, incitmesin diliyorum.Yorumunuza ben teşekkür ederim.
      2017 eskisinde daha iyi bir yıl olsun.

      Sil
  6. Fotoğraflarda yazı da içimi açtı :) Hele o kiraz fotoğrafı yok mu.. Bir an önce kiraz mevsimi gelse de çıksam ağacına :)
    Geçmişde güzel anılar biriktirmek çok önemli. Şu genç yaşımda ben pek beceremiyorum dolu dolu yaşamayı. Bundan çok şikayetçiyim. Nedeni ise hep ertelemem. Bu yıl da dileğim bu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O minicik kalp içimi ısıttı. Yorumu okumaya başlamadan önce onu gördüm, bir "mutluluk molası" verdim. Çok teşekkür ederim.
      Kiraz ağacı meyveleriyle gerçekten çok güzeldir. Yazın yaylada birkaç ağaç var.
      Düşünmek lazım; ertelenen hayallerin, davranışların yerini neler alıyor? İnsan kendine haksızlık yapmamalı. Bilinç dışına itilen, ertelenen her istek daha sonra bedende başka rahatsızlıklara neden oluyor. O minik kalp gibi duyarlı ve hassas olduğunuza eminim. Tüm hayallere de yer bulunur. eminim. Belki biraz geç olur, ama ne çıkar varsın geç olsun.
      Sevgiler...

      Sil
  7. Evet hepimizin dileği dünyaya ve ülkemize barış ve huzur gelsin....çok güzel fotoğraflar ve çok güzel bir yazı.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2017'de bu içten dileklerimiz gerçekleşsin artık.
      Çok teşekkür ederim sevgili Müjde. İstanbul'da birkaç yıl önce çektiğim bir kedi fotoğrafı vardı. Güneşin altında öyle güzeldi ki.Küçük mutluluklar insana iyi geliyor.
      Sevgiler...

      Sil
  8. Merhaba;
    Ne güzel temennilerde bulunmuşsunuz yazınızı okurken hiç bitmesin istedim ve yine en güzeliyle yazınıza eşlik eden resimler insanın içini rahatlatıyor.
    ' Mutluluk durakları' nı görebilmek , yakalayabilmek, yaşadığımız her an' da karşımızdadır aslında önemli olan şeyin bunu 'görebilmek 'olduğunun ayrımına tekrardan vardım.
    Sizlere de mutlu, huzurlu ve barış dolu bir yıl diliyorum...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Elsa. Eminim hepimiz aynı içten, yürekten dileklerle beklentiler içindeyiz. Ekleyebileceğim başka resimler de vardı, bazılarını eledim.
      Yorumundaki o güçlü vurgulama beni çok mutlu etti. Biliyorum, en güzel şekilde çevresini gören, gözleyen insanlardansın.
      2017'de en içten dileklerle. Sevgiler...

      Sil
  9. Umut dolu güzel bir paylaşım. Yurdumuzda her mevsim güzel. Ne güzel. Ama biz yine de beşinci mevsimi arıyoruz nedense. Sanırım insanımızda biraz da şükür ve kanaat eksikliği var. Nefes alıp veriyorsak eğer daha yapacak işlerimiz var demektir. Bir taşı bir yerden bir yere koymak, bir çiçeğe su vermek, bir serçeye pencere kenarında yemle beslemek. Yolda tanımadığımız birine selam vermek ve gülümsemek. Biraz ondan biraz bundan ders çıkarmak. Herkes bir hayır kurumunda görev alması ne güzel olur. Ya da iyilik yapmak için içinde bir ışık taşımak. Sevmek ve sevilmek; dost olmak. Hülasa insan olduğumuzu unutmamak. Hani çin takviminde yılan yılı vardır ya, bu yıl da bize göre gülümseme yılı olsun derim. Gülümseme mutluluğun ve huzurun bir tezahürüdür. Hepimiz mutlu olalım; huzur içinde olalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yorumunuz yazımı tamamlamış. Hayata farklı bakmak hem kişiye, hem çevresine kazanç sağlıyor, mutlu ediyor. Gülümsemenin sihrine ben de yürekten inanıyorum. Selam vermek öyle gerekli, öyle insani bir olay ki. Ama bazen çok yakın mesafelerde oturup onu bile ihmal edenler var.Gülümseyerek mutluluk ve huzur diliyorum.

      Sil
  10. Çok içten ve inanarak yazılmış bir yazı !.. Teşekkürler ve umarım kalpten söylenmiş her satırı gerçek olur, 2017 bize güzel sayfalar açar.. Mutlu yıllar size ve sevdiklerinize.. <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.Ne güzel bir tahmin. Gerçekten çok içimden gelerek yazdığım bir yazı. Sizin güzel dileklerinizle yazım yeni bir güç kazandı.
      2017 hepimiz için geçmiş yıllardan farklı bir yıl olsun, güzellikler getirsin. Sevgiler...

      Sil
  11. Resimler güzel, sözler güzel. İnsana huzur veriyor. Yeni yılın güzelliklerle dolmasını dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Öncelikle huzura hepimizin nasıl da ihtiyacı var. Sağlıklı, güzel bir yıl diliyorum.

      Sil
  12. Harika fotoğraflardı ve harika bir yazıydı, efendim :)
    Ancak keşke dediğiniz gibi olsaydı benim için: "mutlu anılar daha çok kalıyor aklımızda..."
    Umarım, önümüzdeki yıl öyle olur! Şimdiden mutlu seneler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Parça parça küçük mutluluklar bütünü oluşturuyor. Belki az'la da yetinmek lazım.
      Dilerim 2017'de küçük mutluluklarınız büyük mutluluklara dönüşsün.

      Sil
  13. Acıları bellek siliyor da yüreğin bir yeri hatırlamaya; hatırladıkça da sızlamaya devam ediyor. Yine de inşallah tüm acılar geride kalmıştır, bir daha benzerlerini yaşamayız.
    Mutlu bir yıl dilerim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Tabii asıl önemli olan büyük yaralar. Onların sızısını da zaman onarıyor. İnsan iradesi çok şeyin üstesinden geliyor. Ve asıl umut, panzehir görevini görüyor.
      Sağlıklı, huzurlu bir yıl diliyorum.

      Sil
  14. Ben de en çok adalet ve barış istiyorum.Çok minik basit şeyler beni mutlu edebilir.Bir çocuk kahkahası, uçan bir kelebek,ılık esen bir rüzgar...ancak o kadar çok olumsuz haberler alıyoruz ki,bazen umudumu yitiriyor, sonra tekrar toparlanıyorum.Gelecek güzel günlere...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ihtiyacımız olan şeyler. Onlarsız her şey karışır tabii. O saydığınız güzel şeyler beni de öyle mutlu ediyor ki. Ortak noktalarda buluşmak ne güzel.
      Umudumuzu yitirmeden, sağlıkla, huzurla...

      Sil
  15. Fotoğrafta ki küçük bayan çok güzel maşallah demeden bırakılmaz. Hepsinin yüzü mutlulukla dolsun taşsın. Gelecek düşünmeden harap olmadan bir nesil istiyorum. İstediğim güven içinde yaşamak çocuklarımız toplulumuz yaşasın Huzur ve Barış.. Paylaşımınız için teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukların geleceklerini çok önemsiyorum. Onlara hak etmedikleri kirlenmiş bir dünya bırakmamalıyız. Güven, huzur ve barış hepimiz için en büyük ihtiyaç.
      Fotoğraftaki küçük kız henüz 3,5 yaşında, kızımın kızı-torunum. Yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. Mutluluk molaları ne zaman olacağı belli olmaz,
    O güzellik fotoğraflardaki,yavruya ve manzaralara bayıldım.
    Sözler,renk katınca duygular böyle içten aktarılınca,refaransınızda çocuklar olunca,yola devam,molalarda bazen,istenmeyen durumlarda olabilir.
    Öbür molada,soluklanır güler yüzlü bir yörük yada bir türkmen teyzeden gözlemeler yer karnımızı da yüreğimizide doyurur,UMUDU tekrar doğururuz BİZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adeta yazımı özetlemişsin sevgili Merih. Gerçekten içimdeki bütün duyguları yazıya aktarmaya çalışıyorum. Mutluluk molaları hayatın içinde her an karşımıza çıkabilir. Hayatı önemsememize bağlı her şey .Farkındalığımıza bağlı.
      Umudu hiç kaybetmeyelim.
      Sevgiler...

      Sil
  17. Mutluluk molalarımız uzun ve sık sık olur umarım Sevgili Makbule.Küçük kızımızın fotoğrafları ve tüm fotoğraflar umudu tazeleyip, heveslendiriyor ;) Elimizde, gönlümüzde saklımız umut.Ve hep içimizde, bizimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz için ben de öyle olmasını diliyorum sevgili Aytül.Çocukları umudun simgesi gibi görüyorum. Onlar "umut taşıyıcıları" olacaklar.
      Ortak noktada buluşuyoruz.Umut, su gibi, ekmek gibi ihtiyacımız.
      Sevgiler...

      Sil
  18. Fotoğraflar çok güzel küçük meleği Rabbim korusun bütün kötülüklerden :). Kaleminiz o kadar güzel, o kadar akıcı ki sevgili Makbule yüreğinize sağlık diyorum. Mutluluk durakları hep olsun, hep olsun ki o mutluluk durakların da umutla soluklanabilelim. Her şey gönlünüzce olsun sevgilerimle :) ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bütün fotoğrafları ben çekiyorum.
      Sizin de yorumlarınız insanın içini ısıtıyor adeta. Yazmayı, hayatı aktarmayı çok seviyorum. "Mutluluk duraklarında umutla soluklanabilmek" Ne güzel bir düşünce. Ben de yürekten diliyorum sevgili Zehra.
      O küçücük kalbe, anlamlı yorumuna çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle...

      Sil
  19. 2016'yı uğurlarken ki çok zor bir yıl olmasına rağmen yine de güzel duygularla karşılamıştık yeni yılı!. ancak anlaşılan o ki 2017 de kolay bir yıl olmayacak bizim için...ama her şeye rağmen direnmeliyiz hayata!. hele ki umudumuzu yeşerten çocuklarımız olunca!.. yaşam coşkusu veren harika görseller ve anlamlı u/mutlu düşüncelerle...size, ailenize sağlıklı ve keyifli günler...ülkemize de huzur ve barış diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar da giderek zorlaşıyor. Uyum sağlamak için belki daha çok mücadele, daha farklı bir dayanma gücü ve daha büyük çabalar gerekecek.
      Çocukların sağlam bir şekilde hayata tutunmasını çok önemsiyorum ben. Ah onlara temiz bir dünya bırakabilsek. İyilerle karşılaşmalarını sağlayabilsek. Bizler çokça umut biriktirip onlara da umut aktarabilsek.Güven, vefa, adalet duygularını tazelesek. O zaman yaşanabilir bir dünya olmaz mı?
      Güzel yorumunuza çok teşekkürler.
      Biz gene umutla 2017'den barış, huzur, insanlık dileyelim.
      Ülkemiz için farklı bir yıl olsun.
      Ülkemizin güzelliklerini sayenizde tanımaya devam edelim lütfen.
      Sevgiler...

      Sil
  20. Hayatın içindeki an'lık mutlulukları ve asıl anlamları çok güzel anlatmışsınız, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Dikkatli, güzel okuyucularla yazı da daha bir anlam kazanıyor,netleşiyor.
      Sevgiler...

      Sil
  21. Umut veren yazı ve görseller eşliğinde savaş ve terörden uzak bir yeni yıl olması dileklerimle sizin ve ailenizin yeni yılını kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çocuklar daha iyi bir geleceği, umudu simgeliyor diye düşünüyorum. Hepimiz barışı, güzel günleri özledik.
      Ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu bir yıl diliyorum.

      Sil