Bu Blogda Ara

9 Nis 2018

İYİ GÜNLER... KÖTÜ GÜNLER...





Yaşam farklı günlerle dolu; İyi-kötü, mutlu, mutsuz, zor-kolay, sakin, heyecanlı, yorgun-dinç... Ne çok farklı durum yaşıyoruz. Anlık durumlarımız da öyle değil midir ? Kahkahalarla gülerken bir anda duyduğu bir haberle hıçkırarak ağlayabilir insan. Bazen sessiz akar gözyaşları. Erkek olarak da ağladığınız zamanlar olmadı mı ? Tek başına ya da bir dostla, arkadaşla, tek başına ...

Bir düşünür şöyle diyor; "Eğer sıkıntılarımız, korku ve kaygılarımız gözyaşı olarak boşalmasalardı , vücudumuzda başka organların ağlamasına neden olurlardı. Çocukken erkek çocuklara hep telkin edilir;
"Erkekler ağlamaz, güçlü olmalısın." Erkek olmak uğruna dayanır çocuk, kendini sıkar. Gözlerinden yaşlar süzülürken "Ama ben ağlamıyorum ki" der. Güç kaybını kendine konduramaz. 

Dayanma gücümüzü kendimizden başka kim test edebilir? İyi niyetimizi, vefamızı, merhametimizi, sabrımızı... Vicdanınızı susturmadıysanız, iç sesiniz haykırıyorsa ta derinden , İNSAN gibi davranmak zorundasınız. Tuttuğunuz ele güveniyor, inanıyorsanız, zor durumda, kötü günde onun elinizi bırakmayacağından da eminsinizdir. 

Hastalıklar, kazalar, zor günler atlatılır, ya da bazen daha kötü günler de yaşanabilir.Bazen sabır, bazen duygular, bazen zaman devreye girer. Mutluluk ya da mutsuzluk kişisel çabalarımıza göre inişli-çıkışlı değil midir? Yeter ki insanda yaşama sevinci ölmesin, umut tükenmesin. 

6 yorum:

  1. Ne kadar dogru yazdiniz. Hayat hep iyi degil, hep kötü de degil. Yasanan iyi ve güzel günlerin degerini bilelim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın normal akışı içinde her şey iç içe. Bir saat sonra ne olacağının bile garantisi yok. Yaşananlardan ders alıp yönümüzü, yolumuzu belirlememiz gerekir.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Kaygılarımız göz yaşı olup akmasaydı vücudumuzda başka organlarımız ağlardı. Ne güzel söylemiş düşünür. Ve her şey insanlar için. Yine de ayakta durabilmeli insan. Kaleminize sağlık. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim o sözü ve çok gerçekçi bulurum.Ruhsal kaynaklı bedensel hastalıklar (Psikosomatik Hastalıklar öyle ortaya çıkıyor. Her şeye rağmen direnmek gerek, çok haklısınız.
      Sevgiyle...

      Sil
  3. ay eveeet ne olursa olsuuun umutlu olalım di miii, yaşama sevinci hep olsuun, ağaçlara bebeklere kuşlara çiçeklere bakalıım :)

    YanıtlaSil
  4. Yaşama sevincimiz hiç eksilmesin.

    YanıtlaSil