Bu Blogda Ara

10 Kas 2021

DÜNYANIN GÖZÜNDE ATATÜRK ...



*Yüzyılımızın Dahisi.
Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o büyük dahi çağımızda Türk Milletine nasip oldu.
 D.Lloyd George- İngiltere Başbakanı - 1922 

*Türkiye Övünebilir.
Bir Ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir... Bu olağanüstü işleri yapanlar , hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamıyla büyük adam niteliğine hak kazanmışlardır. Ve bundan dolayı Türkiye övünebilir. 
Eleftherios Venizelos- Yunanistan Başbakanı.1933

*Ata'nın ölümü büyük kayıptır. 
Savaşta Türkiye'yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusunu yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü , yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır. Her sınıf halkın O'nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahramana ve modern Türkiye'nin Ata'sına layık bir tezahürden başka bir şey değildir.
Winston Churchill-İngiltere Başbakanı. 1938 

*Yüzyılımızın Büyük Önderi.
Atatürk adı insana bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk Ulusuna ilham veren önderliğini, modern dünyayı anlayışındaki ileri görüşlülüğü ve bir askeri önder olarak kudret ve cesaretini hatırlatmaktadır. Şüphesiz ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşu ve o zamandan beri Atatürk'ün ve Türkiye'nin giriştiği derin ve geniş devrimler kadar bir ulusun kendisine olan güvenini daha başarıyla belirten bir başka örnek gösterilemez.
John F. Kennedy - ABD Başkanı. 

*Ata'ya Duyulan Hayranlık.
Atatürk'ün Türk Dil  Devrimi'ni  gerçekleştirmesi ve dinle siyaseti birbirinden ayırarak Türk Toplumunun modernleşmesini sağlamak yolundaki çabalarına karşı büyük bir hayranlık duymaktayız.
Hayato İkeda - Japonya Başbakanı.

*En Büyük Atatürk.
Tarih çok büyükler gördü. İskender'leri, Napolyon'ları, Washington'ları gördü. Fakat yirminci yüzyılda büyüklük rekorunu Atatürk, bu Türk oğlu Türk kırdı. 
L'Illustration- Fransa.

*O Yarını Görürdü.
Atatürk tarih boyunca gelmiş geçmiş en büyük devlet adamlarından biridir. Hiçbir zaman yaşadığı zamanın üzerinde durmamış, ileriyi görerek ona göre iş yapmıştır. Atatürk'ü Mussolini ve Hitler gibi yöneticilerden ayıran nokta işte bu niteliktir. Onlar her yaptıklarında kendilerini düşünerek hareket ediyorlardı. Atatürk, kendisinden ötesini, 20-30 yıl ilerisini görerek hareket ederdi.
Lord Kinross- İngiliz Devlet Adamı.



Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 83.. yılında 
Saygıyla, minnetle, özlemle anıyoruz...
Her yıl daha çok özlüyor, arıyoruz.
Bu yazıyı ilk kez 10 Kasım 2018 yılında yayınlamıştım.


16 yorum:

  1. Bu gurur verici anma için teşekkür ederim kendi adıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben de okurken, yazarken çok gurur duydum; ülkemiz adına, milletimiz adına...
      Sevgiler.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Sevgili Atamızı ebediyete uğurladığımızın 80. sene-i devriyesinde; kendisini rahmetle, minnetle, şükranla, sevgiyle ve saygıyla anıyorum. Ruhu şad olsun. Onun emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, fikirlerini ve düşüncelerini dünya durdukça yaşatacağız ve bu değerlere sahip çıkacağız.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin gibi düşünen duyarlı, vefalı insanlarımızın çoğalmasını diliyoruz. Hala dünya çapında heykelleri yerleştiriliyor.Çocuklar ağlayarak sevgilerini dile getiriyorlar.
      Düşüncelerinizi içtenlikle paylaşıyorum,
      Sağlıklı, huzurlu günler diliyorum. Saygılar.

      Sil
  3. ATATÜRK’üm sen dünyaya gelmiş en en büyük insansın .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel fikre katılmamak mümkün mü?
      Öyle içten bir deyiş ki...
      Sevgilerimi iletiyorum.
      Ulu önder Atatürk'ü saygı, minnet ve özlemle anıyorum.

      Sil
  4. Bir yirmi yil daha yasasaydi keske...

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir paylaşım sözylenen sözlerle gurur duyduk bir kez daha. Nurlar içinde yatsın liderimiz.

    YanıtlaSil
  6. Şu anda İlber Ortaylı'nın Mustafa Kemal Atatürk kitabında tam da şu bölümü okumuştum; "İstiklâl Savaşı başladığı zaman, Birinci Dünya Savaşı’nın hatalarının da etkisiyle bir daha harbe girmeyelim diyenler vardır. Bence onların hepsine hain denemez, çünkü ileriyi görememişlerdir. Bir de “Şimdi şurada dur, fazla ileri gitme” diyenler oldu. Mesela Batı Anadolu’nun hiçbir şekilde kurtarılacağına inanmayan, bir sürü İstiklâl Savaşı kumandanı bile var"

    Ne kadar yalnız bir komutan ve lider...

    Yanındaki İstiklal Savaşı'nın komutanları içerisinde sadece İsmet İnönü cumhuriyete geçilecegini biliyor ve destekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutsuzluk ne kadar kötüdür. Uzağı görebilen insanlar ümitlerini kolay yitirmiyorlar. Her şeye rağmen büyük adamlar çoğu zaman yalnız kalıyorlar.
      Katkına çok teşekkürler Murat.

      Sil
  7. herkes hayran ona tabisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın hayranlığını üzerinde toplamış bir lider.

      Sil
  8. ellerinize sağlı :))))

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar.
    Aramızdan ayrılışının 83. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle, sevgiyle, saygıyla ve rahmetle anıyorum. Herkes Atatürk'ün kıymetini bildi de, malum çevre bir türlü ona hak ettiği saygıyı göstermedi. Şu son zamanlarda Atatürk'ün adını dillerinden neden düşürmediklerine gelince de "KAPIDA SEÇİM VAR!" Atatürk'ü seven ve sayan kişilerin oylarını çalmak için. Ben buna çalmak diyorum. Çünkü, iki yüzlülükle elde edilen her şey hırsızlıktır.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek değerler bilenlerce yıllar geçse de takdir görüyor. Tüm dünya ülkelerinde durum aynı. Gerçek değerleri inkar ya da reddedenler güneşe sırt çevirenler gibi. Dileriz herkes gerçeği tez zamanda algılar.
      Selam ve sayggılarımla.

      Sil