Bu Blogda Ara

22 Mar 2018

SUYA ÖZLEM...




Tüm su kaynakları adeta mutluluk kaynakları gibi. Sesiyle, görüntüsüyle, kullanımıyla, düşündürdüğü düşlerle... Bahar bir anlamda suya da özlem giderme mevsimi. Yaza belki çok azalacak, belki kalmayacak. 

Dağlardan inen kar suları derelerle buluşuyor, güneş de onlarla bir araya geliyor. Suyun olduğu her yerde kuşlar da var; Sürülerle geliyorlar. Cıvıltılarıyla, güzel görüntüleriyle adeta bir tablo oluşturuyorlar. Bir dostluk antlaşması sağlanmış sanki.

Suyun olduğu her yer büyük kentlerin karmaşasından bir kaçış yeri. Bazen dost sesler duymak istese de çoğu kez dinginlik, sessizlik arıyor insan. Konuşurken de, dinlenirken de, müzik dinlerken de dinlendirici seslere özlem duyuyor. "Bir tatlı huzur" gibi. Suyun çocuklar ve yetişkinler için psikolojik olarak rahatlatıcı etkisi var. Terapi gibi etkili.

Su arındırır, dinlendirir, susuzluk özlemini giderir. Suya şiirler, şarkılar yazılmış. Ne çok deyim üretmişiz su ile ilgili; su gibi berrak, su gibi duru deriz. Sular, seller gibi okudu deriz. Çölde su bulmuş gibi sevindim deriz. Çocuklar büyüklere su verdiğinde "su gibi aziz ol" derdi eskiler. Açlığa dayanıyor da susuzluğa dayanamıyor insan. 

Yayla yollarında susuzluğu giderecek çeşmeler vardır. Su tatsız, kokusuzdur dense de o çeşmelerde suyun tadını alırsınız. Nice arıtma cihazından, nice marka sudan daha lezzetlidir. Su gibi sudur. Bugün "Dünya Su Günü" 
Susuz, ışıksız, havasız,  kalmamayı dileyerek..



6 yorum:

  1. Keşke sigarayı bırakın spotları kadar da suyunuzu israf etmeyin ve kirletmeyin spotları olsa. Çok değil 30 yıla kalmadan Türkiye susuzluk çeken ülkeler arasına girecek. Ama bu konuda tek tık yok ilgililerden. Ve bizim insanımız maalesef çok müsrif. İçilebilir su kaynaklarımız çok kıt oysa:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar haklısınız. Hep her şey tükenince, kaynaklar kuruyunca aklımıza gelir önlem almak. Kamu spotlarının bazıları çok iyi hazırlanmış gerçekten. Hayatımda hiç sigara içmedim ama sigara ile ilgili çalışma çok etkileyiciydi. Yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle... Bol yağmurlu, bol ağaçlı, korunmalı bir ülkede yaşamak dileği ile.

      Sil
  2. aklıma çiftçiye suyun parayla verileceği geldi, oooff haberler :) suyu çok severim yani içmeyi değil su birikintilerini, gölleri denizleri bana huzur verirler, keşke her şehirde olsaymış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaylalarda görürüm; üretici kafasını kullanarak çareler üretir. Kalın naylonlarla su havuzları açar, taşıma suyla
      onu kullanır. Suyun gerçekten huzur veren bir etkisi var. Sesiyle, görüntüsüyle, çevresiyle...
      su içmeyi de sevin lütfen. pek çok hastalığı önleyici etkisi var.
      Sevgiyle...

      Sil
  3. Huzur var yazına ve anlattıklarında. Seviyorum seni okumayı.

    Su günü kutlu olsundu

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suyun günü, zamanı hiç geçmez ki sevgili Kadriye. Son cümlende "olsundu" deyişin güzel. Ben de yorum yazmakta geciktim. Bugün hemen yanıt vereyim istedim.Kısa, anlamlı yorumun öyle güzel ki. Yazılarımda huzur bulmana sevindim.
      Ben de yazarak mutlu oluyorum. Ama İnstagramda bir hesap açınca (makbuleabali1) bloğu biraz ihmal ettim. Gariptir, yeniden blogda yazınca da kendimi yabancı gibi hissettim.
      Sevgiyle...

      Sil