Bu Blogda Ara

16 Eki 2021

SARI KELEBEK

 Dün bir güzel düş gördüm;

Sarı bir kelebek,

Çiçekten çiçeğe uçuyordu

İncecik kanatlarıyla;

Narin, nazik, naif

Tıpkı bazı insanlar gibi kırılgan

Doğada bir renk, bir parıltı,

Zarif hareketlerle,

Tutmak istemedim

Kısacık ömründe,

İncitmek, kırmak, ürkütmek,

Kıyamadım, yakalamadım

Uçurdum özgürlüğe, 

Uçurdum uzak diyarlara...

Makbule ABALI

Görsel; İnternetten


6 yorum:

  1. eveet zaten kelebekler özgürdür ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları yakalamak isteyen, hatta kitap arasında saklamak isteyen öyle çok insan vardır ki sevgili Deeptone .Kanatları zedelenirse tutsak kelebek olur.
      Sevgiyle.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Şiiriniz bana Erdoğan Yılmaz'ın "Kelebeğin Rüyası" isimli filmini hatırlattı. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Adı üzerinde kelebek; elinizi bile değdiğinizde hemen kanatları zarar görür. Kelebeker de pervaneler gibi hep ışığa doğru uçarlar. Bir fark var aralarında; pervane ölümüne koşar ışığa, ama normal kelebekler öyle değildir. Onlar daha çok özgürce çiçekler üzerinde kanat çırpmaktan hoşlanırlar. Özgürlük gibi var mıdır? Ekmek gibi, su gibidir. Teneffüs ettiğimiz hava gibidir.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      O filmi ben de çok severek izlemiştim. Kuşları ve kelebekleri çok severim. Çok güzel bir benzerlik düşünmüşsünüz. Yaylada çok kelebek vardır. Ama incitmekten korkarım. O narin kanatlarına zarar vermekten korkarım. Her canlı özgürlüğü özler.
      Katkınıza teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  3. Merhaba, yazınızla ilgili değil ama sizin görmeniz için yazıyorum bu yorumu... Konuşmuştuk zaten yine. :) Kitapları sevdiğinizi biliyorum, benim de yeni kitabım yayımlandı, blog'umdaki en son yazımda linkini bıraktım. Polisiye ve romantizm. Bir kış romanı. Okursanız uzun uzun detaylı kitap eleştirinizi mutlaka beklerim blog'unuzda. Çok sevgiler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın hep aklımda. İnstagramda da görmüştüm. Maviye iz süren Arkadaşımızın da kitabı var. Kitap yazan arkadaşlarımızın kitaplarını mutlaka okuyup eleştiri yazmamız gerektiğine inanıyorum. Emeğe saygı bunu düşündürmeli.
      İlk fırsatta okuyacağım.
      Esenlikler diliyorum.

      Sil