Bu Blogda Ara

18 Haz 2022

İNSANLAR DA MEVSİMLERE BENZER


İnsanlar da mevsimler gibidir. Dört mevsimi barındırır içinde. Kimisi kış gibidir, soğuktur. Ama içinde bir odun 
 ateşinin sıcaklığı olabilir. Kar manzarası izlersiniz bazen; beyaz,saf tertemiz. Bazen öfkeli olur, kar lapa lapa yağar üstünüze. Bazen yumuşaktır, incecikten bir kar yağar, şarkılardaki, şiirlerdeki gibi...

Ekonomik nedenlerle kıştan yaza geçişi özler insanlar. Yazı çekici kılan belki de tatil özlemidir. Ama yaz arkadaşlıkları, dostlukları çoğunlukla diğerlerinden kısadır. Yaz uçarı bir mevsimdir.Harekettir, neşedir.

Sonbahar her renkten görünümüyle ince ruhlara hitap eder. Yaz yağmurlarından sonra, son bahar derin düşüncelere yöneltir insanı. Bazen kasvetlidir ama yaşam da çok yönlü değil midir?

İlkbahar bir müjde gibi gelir, kalpleri fetheder. Yeniden arınmadır, coşkudur, heyecandır. Kuru dalların yapraklarla, çiçeklerle donanması mucize gibidir. Bahar, insanın da kendini yenilemesidir doğa gibi. Bir kan değişimi gibidir. 

Kişiliğine göre dört mevsimi içinde barındırır insanoğlu. Mevsimler değişirken kimlik değiştirir adeta. Dünya döner, mevsimler değişir, insanlar değişir... Doğanın en önemli yasası da değişim değil midir ?

Makbule Abalı


6 yorum:

  1. evet evet öyleyiz hepimiz. en çok ilkbahar ve yaz olalım amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her insana bir başka mevsim daha cazip geliyor.Ben de ilkbaharı çok severim. Ta

      Sil
    2. Tabii önemli olan uyum sağlamak, zamanı iyi değerlendirebilmek.

      Sil
  2. size şimdi yeni yaşadığınız yerde gitceğiniz gezceğiniz yerler söleyim, annemlerin gittiği yani, arada bir söylerim yani. urla yağcılar köyü yolunda yörük evi (kahvaltıya gidin), ağaçlar altında, nefis bir yer :) sonraa narlıdere pazarı arkasında alionbaşı köyü yolunda park orman kafe (su kenarı ağaç altı), sölerim yine büssürü yer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Teşekkürler sevgili Derin. Önerilerine uyacağım. Memnun oldum.

      Sil