Bu Blogda Ara

17 Tem 2022

GÜNLER GEÇERKEN,,,

İnsanın anlaşılmaya ne kadar ihtiyacı var. Bazen sadece kendi iç sesini dinlemek istiyor ; Sakin bir mekanda, belki sevdiği bir şarkı eşliğinde , ya da yalnız doğadaki sesleri dinleyerek. Kuş sesleri, akan su şırıltısı, ağustos böceklerinin sesleri... Çok uzaklardan gelen, yaşadığınızı, varlığınızı hissettiren sesler.
Oysa bazen tam tersine , sesler duymak isteriz çevremizde. Belki ahenkli, ahenksiz, notasız ama her telden. 

Kimi insan alışkanlıklarına bağlıdır. Saati bile kurmadan her gün aynı saatte uyanır, aynı saatlerde uyur. Monoton değil ama düzenli bir hayat ister. Aşırılıklara, aykırılıklara yer yoktur hayatında. Kimilerine sıkıcı gelir böyle bir hayat. Oysa düzensizlikler, belirsizlikler değil midir hayatın dengesini bozan? İnsanın değişmezliğine karşın çevresi değişir bazen. Yıllardır yaşadığı kent, alışveriş ettiği market, pazar, saçını kestirdiği berber, merhaba dediği kitapçı, çiçekçi...

Ama artık yeni bir yerde, yeni seçimler yapmak zorundadır. Zordur alışmak, kabul etmek, güvenmek... Sokaklar, yollar bile değişmiştir. Çok katlı apartmanlardan  az katlı evlere, geniş caddelerden Arnavut kaldırımlarına, parklardan ormanlara... Ne çok şeye yeniden alışmak, yeni bir hayata uyum sağlamak zorundadır. 

Neyse ki gökyüzü, güneş, ay, yıldızlar küçük yer değişimleriyle hep aynı yerlerindeler. Dünya aynı kocaman dünya; Hepimiz bir başka yerde, kendi küçük dünyalarımızda uyum sağlamaya çalışıyoruz. Hayat ağır çekimde devam ediyor...

Makbule Abalı


11 yorum:

  1. Rutin hayattan sık sık şikayet eden biriyim ama evden uzakta geçirdiğim 1 ay sonunda eve, rutin hayata geri dönmek çok iyi geldi :) Bazen istemediğimiz hatta şikayet ettiğimiz şey aslında tam da ihtiyacımız olan şey olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, insanı değişken yapısıyla, kişilik özellikleriyle anlamak, tanımak çok zor. Eve dönüş her zaman güzeldir. Her zaman kullandığımız eşyalarımıza, eski düzenimize kavuşmak.
      Sevgiyle.

      Sil
  2. değişimlere çok geç alışırım ben yaa, yıllar sürer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyum sağlayabilmek insanın doğasında var. Ama kişilik özelliklerimize göre kimi insan alışkanlıklarına daha bağlı oluyor, yeni durumlara daha geç alışıyor.
      25.07.2022 Pazartesi günü Ağaç Ev Sohbetlerinin konusu benden olacaktı, unutmadım.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Ne kadar rutin gibi gelse de alışkanlıklar bir yerde güven veriyor insana. severim ben düzenli olmayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da. Ben de alışkanlıkların çok katı olmamakla birlikte sürdürülmesinden yanayım. Onlar kişiliğimizin bir parçası.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Ne güzel yazmışsınız. Bazen kısa süreli değişiklikler insana aşırı iyi gelir tekrar monotona döndüğünde deşarj olarak dönersin. Köklü değişimler için köklü bir başlangıç gerekir benim için yavaş yavaş ve dozunda değiştirmeliyim. Sonuç olarak her değişim bir gün monotonlaşır benim için. insanoğlu böyledir herşey alışana kadar. Çiçeklerde çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  5. Değişim hep iyiye doğru olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncenize katılıyorum Hüseyin Hocam. Keşke olabilse, engeller en aza inse..
      Esenlikler diliyorum.

      Sil
  6. Haklısınız. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak noktalarda buluşmak ne güzeldir. Teşekkür ederim.
      Esenlikler diliyorum.

      Sil