Bu Blogda Ara

7 Mar 2015

KADINLAR DAYANIŞMASI...





Kadınlar el ele verdiler,
Üretime geçtiler çeşitli alanlarda,
Var güçleriyle çalıştılar ayakta kalabilmek için.
Bazen ince ince nakışlar işlediler,
Güzel renklerle kilimler dokudular,
Bazen reçeller yaptılar, tarhana kuruttular,
Pazarda sebze-meyve sattılar.
Köyde, kentte, kırsal kesimde.
Kadınca bir dayanışma;
Eve katkı sağlamaktı amaç,
Para kazanmanın hazzı,
Kendi kendine yetmenin güveni
Kadınlar yeni bir dünya yarattılar;
Aydınlık, pırıl pırıl.
El ele verdiler, kenetlendiler,
Yeni dünyada yerlerini aldılar.






12 yorum:

  1. Kadınlarımıza gereken değer verilse ,fırsat verilse dünya o kadar güzelleşirki....umutlarımızı yitirmemek dileğiyle sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. Evet, kadınlar henüz yerlerini bulamadılar. Ekonomik zorluklar da eklenince güvensizler, tedirginler. Umarız daha iyi koşullarda, daha güzel imkanlarla, daha iyi konumlarda olurlar.
    Umut hiç bitmesin. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. kadınlar..kadınlarımız...kadın dayanışması ne güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadınlar kendi güçleriyle, ekonomik özgürlüklerini elde edip ayakta durabildiklerinde eminim her şey daha farklı olacak. Sevgiler...

      Sil
  4. Kadınların birlik olması kadar güçlü bir olay daha yoktur. Kadın isterse her şeyi başarır. Satırlarınız güç veriyor kadınımıza. Sevgiler Makbule Hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, kadın isterse her şeyi başarır.Son yıllarda kadın o kadar aşağılandı, o kadar şiddet gördü ki sanki gücünü yitirdi. Dileriz eski halini bulsun. Teşekkürler. Sevgiyle...

      Sil
  5. Yeter ki kadına 'insan' muamelesi yapılsın.. Değer verilsin. Bir kadının yapamayacağı hiç bir iş yoktur. Hatta pek çok konuda erkeklerden çok daha fazla yaratıcı ve pratik olduğunu /olduğumuzu söyleyebiliriz. Dünya yanlış politikalar ve hırslarla her çıkmaza girdiğinde, niyedir bu kadınlarla uğraşmak! anlayabilmiş değilim. Sürekli kadınlar üzerinden siyaset yapmak kadını-din ekseninde bağnazlıklarla ve ahlaksızlıklarla sosyal hayatın dışına atmak!.. yok saymak!.. al-aşağı edip tahrip etmek!.. aşağılamak, olmadık cinayetlerle kadını öldürmek!..insanlığı öldürmektir!.

    Dünyayı bu kötülüklerden kurtaracak ve yeniden ayağa kaldıracak olanlar ise yine biz kadınlarız. Bu yüzden kadın dayanışması geleceğimiz için, dünyamız için önemlidir.

    Daha aydınlık ve daha mutlu bir hayatın içinde var olan kadınlarımızla...
    gururla kutlayacağımız 'Kadınlar Günü' dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişte kadınlarımız nası da kendilerini kanıtlamışlardı; Güçleriyle, akıllarıyla, duygularıyla, sevginin gücüyle...Erkeklerin yaptığı her işte yer aldılar, sizin yazınızdaki "deniz feneri" görevlisi bayanlar ne kadar ilginçti. Çoğu yerde eşiyle birlikte omuz omuza yaşam mücadelesi veren ne özverili kadınlar vardır.
      Kadını aşağılayan zihniyet onu aciz kılıp kendi gücünü katlamak istiyor.Kin, öfke, nefrete karşı sevgiyle yola çıkan kadın, elbet bir gün kötülüklerin üstesinden gelecektir.
      Daha eğitimli, daha bilinçli, daha güçlü kadınlarımızla daha güzel yarınlara...
      Selam-sevgiler.

      Sil
  6. Umarım bu güzel tanıtımınız geniş kitlelere ulaşır. Kadınsız bir dünyanın olamayacağını bir kere daha anlatır anlamayanlara, kadına eziyet edenlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayışınıza, düşüncenize teşekkürler Hüseyin Hocam. Keşke hepimiz insan olarak, kadın-erkek olarak hak ettiğimiz şekilde huzurlu-güzel bir dünyada yaşayabilsek. Kadınsız bir dünya çok eksik kalırdı herhalde. Teşekkürler.

      Sil
  7. Ve kadın, uğruna savaşla yapılan, dayaklar yiyen, kıskanılan kadın. Halbuki ne kadar naif, üretken, sanatçı ruhlu.Dünyaya güzellikler getiriyor. Kadın dayanışmasına erkekler mutlaka destek vermeli.
    Ne de güzel yazmışsın Makbule Abla, emeğine yüreğine sağlık.
    Kadını ve erkeği insan olarak görebileceğimiz zamanlar gelse keşke. Sevgiler <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu ben de insan olarak asıl dayanışmanın kadın-erkek birlikte olması gerektiğini düşünüyorum. El ele omuz omuza ne güzel işler başarılabilir.
      Teşekkürler sevgili başkan. Aynı dileklerle keşke diyorum ben de...
      Sevgiyle.

      Sil