Bu Blogda Ara

14 Mar 2016

DÜNYA KARARDI...




Dünyamız karardı. Oysa  bahar tam yanı başımızdaydı. Kısa bir süre önce bir doğa olayı-güneş tutulması- yaşamıştı dünya. Bu ise bir akıl tutulması, mantık karmaşası, insanlık ayıbı...
Sıralanmış cenazeler görmekten gözlerimiz karardı, ruhumuz daraldı. En sabırlı kişiler bile "Yeter artık... Bitsin artık" diye haykırmak istiyorlar. Öfke kabardı, taştı, yerine sığmaz oldu. Sağduyu öfkeye hakim olamaz oldu.

Hayatımızda ne çok renk vardı; Bazen bu renkler birbiriyle yer değiştirir ama bu denli kararmazdı hayatımız. Gri bile kayboldu. Eskiden coşkuyla söylediğimiz bir Ankara Marşı vardı. "Ankara Ankara güzel Ankara, senden yardım umar her düşen dara, Yetersin onlara güzel Ankara..."  Renkler kayboluyor, şehirler kararıyor, insanlar yok oluyor, acılar katlanarak büyüyor. Bir toplumsal deprem yaşıyoruz. Ve önlem alınsın istiyoruz...

Saldırıda kaybettiğimiz masum insanlara rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılara iyilik diliyorum.


26 yorum:

  1. Ankara bizim kalbimiz..Bizi sürekli kalbimizden vurmaktalar...rengimiz artık kapkara :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun bakıma alınmış hastalar gibi... Bu kötü günlerin iyiye gitmesini dört gözle bekliyoruz.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Yaşadıklarımızın suçlusu ve sorumlusu biziz!.. Hala başımızdaki idareyi ve zihniyetini savunanlar var. Milletin başını bağlamışlar. Yayın yasağı var. Konuşana ceza var. Ne olacak böyle? Nereye kadar gidecek? En sonunda bir iç kargaşa çıkacak ve henüz daha tam anlamıyla yaşayamadığımız baharımızı da o zaman yaşayacağız herhalde.

    Menfur terör saldırılarında yaşamlarını yitiren tüm kardeşlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyor; acılı ailelerinin acılarını hafifletmesini ve onlara sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ediyorum.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "İnsan" olarak konuşmadan, okumadan, dinlemeden,yazışmadan anlamak ve anlaşmak ne mümkün. Keşke vatandaşın sesine kulak verilebilse. Çünkü sesler giderek yükseliyor, seslenişler haykırışa dönüşüyor...
      Yorumunuza çok teşekkür ederim. Esenlikler dilerim.

      Sil
  3. Erken gelen bahar gerçekten de yalancıymış. Nasıl da kararttı umutlarımızı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gene de "umut" insanlığın ilacı, panzehiri. Daha güzel günler de göreceğiz.
      Sevgiyle... umutla.

      Sil
  4. ah makbule,
    sıkılıyoruz,korkuyoruz,sıkılıyoruz,coşuyoruz,sıkılıyoruz,tükeniyoruz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü insanız... Ne çok duyguyu aynı anda yaşıyoruz değil mi?
      Pozitif düşünceler bize yeniden enerji de yükleyecektir.
      Umut ve sabır, sanırım onlara çok ihtiyacımız var. Sevgiler.

      Sil
  5. Kınından hiddetle çıkan bir kılıç gibiyim. Onu kullanırken insanlık adına bilinçleneyim. Kısasa kısas diyorum. Ahı kalmamalı yerde, hatledilmiş masum bebeklerin. Nasıl dindirilecek yüreği yanan acısı annelerin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, hepimiz acılıyız, öfkeliyiz. Onca masum insan ve yakınları... Sabır dilemek bile yeterli gelmiyor, nasıl sabredecekler, içleri yanıyor.
      Gene de kanımca öfke kontrolü yapmak zorundayız. Kısasa kısas çözüm olmamalı. Bu durum bir iç savaşı körüklemez mi ? Mantık ve sağduyu her zaman bizimle olmalı diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Bazı ileri ülkelerde idam uygulanıyor. Kısasa kısas derken bunu aklımdan geçirdim. Bir masumun öldürülmesine dayanamam. Bütün kadim kitaplarda da bu yazılır. Yapanınyanında bırakılmamalı. Zulüm karşılığını bulmalı.

      Sil
    3. Suç ve ceza-tabii ki olmalı. Adil hakimler, savcılar onu çözümlemeli. İşlenen suçun elbette karşılığı olmalı.

      Sil
  6. Makbule hanım bloguma uğrayıp,düşüncelerinizi paylaştınız sağolun.Evet tekrarlıyorum ortak paydamız üretmek ve umut teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kendisi gibi düşünenleri bulunca mutlu oluyor. Bir eğitimci, gönlü zengin bir insan umutla yola çıkıp, güzel işler üretmekten yana olursa kısa zamanda ne çok yol alınır.

      Sil
  7. hepimiz aynı karanlıktayız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydınlığa çıkabilmeyi nasıl da umut ve heyecanla bekliyoruz.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Çok genç yaşta masum insanlar, bebekler...
      Yakınları için ne büyük acıdır...

      Sil
    2. Sevgili Makbule kardeşim. Sizi tanıdığıma çok sevindim. Vatanımıza dair ortak üzüntülerimiz, artık paylaşınca da azalamaz hale geldi. Olanlara anlam vermek mümkün değil. Akılların başlara bir an önce geleceğini umuyor ve dualarımızı birleştirip Yaradanımıza yalvarıyoruz.Haklarımızda hayırlısını diliyoruz. Sevgilerimle.

      Sil
    3. Bloğunuzu ziyaret edip yazılarınızı okuyunca aynı sevinci ben de yaşadım.
      Biz böyle bir ülke değildik. Nasıl bu hale geldik, neden bu kadar acımasız olduk?
      Karanlıktan aydınlığa en kısa zamanda çıkabilmeyi bekliyoruz, umuyoruz.
      Sağlıklı günler diliyorum. Sevgiler...

      Sil
    4. Dilerim vatanımızın üzerini kaplamış bu bulutlar dağılır da, analar yine ağlamaz da, inşallah güzellikleri de paylaşırız canım.Sevgilerimle..

      Sil
    5. Aynı içten duygularla, yürekten dileyerek...
      Umut dolu, güzel günleri hepimiz özledik.

      Sil
  9. söylediklerine amin demekten başka yapacak birşeyin olmaması acı verici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sorumluların yapması lazım tabii. Bu ülke nice sıkıntıdan kurtuldu. O kurtuluşun çok uzun sürmemesini diliyoruz.

      Sil
  10. Ülkemiz ve yakın coğrafyamızda yaşananlar emperyalizmin büyük bir oyunudur. Neden, nasıl geldiğimiz ortada!. Bu acının tarifi yok. Üstelik ateşin kime,ne zaman düşeceği de belli değil!. Hayat bir şekilde devam ediyor, ancak ocağına ateş düşenlerin hayatları hiçbir şekilde eskisi gibi olmayacak.. Ülkemiz resmen kilitlendi. Ama yine de silkelenmek zorundayız. 'Dilerim son bulur!' diyeceğim ama bu şimdilik pek mümkün görünmüyor.. Kevgire dönmüş olan sınırlarımızdan o kadar çok insan girdi ki!. Yine de aydınlık günlerin geleceğini.. umut etmeyi sürdürelim... Kaybettiğimiz canlara, Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.. Sevgi ve esenlikle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir acı ki ülkeyi kavurdu geçti. Ateşin düştüğü evlerdeki yürekler cayır cayır. Her bir evde ayrı öyküler dile gelmiş.Dünyaları kararmış. "Ama yine de silkelenmek zorundayız." deyişinize yürekten katılıyorum. Bir mucize gibi belki ama bir şeyler değişmeli.
      Pes etmek, karamsarlık, yılgınlık daha kötü sonuçlar yaratacaktır diye düşünüyorum.Kaybettiklerimizi rahmetle anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum.
      İyi ki bir avuç duyarlı insan var.Esenlikler dilerim.

      Sil