Bu Blogda Ara

8 May 2018

BİR ÖMÜR...





Savaşlar içinde karmakarışık bir dünyada 
Barışı kendi içinde yaşatmalı insan;
Sakin, huzurlu, mutlu,
Sade, gürültüsüz, dingin...
Mavilikler toplamalı gökyüzünden,
Yeşille kucaklaşmalı yeryüzünde.
Çiçeklerle, kuşlarla dost olmalı.
Mutluluk küçük ayrıntılarda gizli;
Ağız tadıyla yenen iki lokmada,
Bazen bir su başında içilen bir bardak çayda,
Eski dostlarla geçmiş anılarda,
Ya da kurumuşken yeniden canlanan bir çiçekte...

Bazen hastalıklarla, kazalarla 
kesintiye uğrasa da hayat,
Yaşamak bir ömür boyu,
Sağlık elverdiğince...
Sonuçta sadece birkaç sözcük,
Koca bir ömrü özetler;
"Huzurlu, mutlu yaşadım" diyebilmek...









14 yorum:

  1. Fotoğraf çok güzeldi, dayanamadım izin almadan indirdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Murat. Doğal olduğu için bu fotoğrafı ben de severim. Yaşamın içinde hastalıklar, kazalar da var. "Önce sağlık" yazısı benim sürprizim idi. Esenlikler diliyorum.

      Sil
  2. Ne güzelsiniz Makbule hocam ikiniz yanyana.. bu dizelerdekinden de fazla şeyler söylüyor fotoğraf. Kocaman bir ömrü, acı tatlı yaşanan herşeyin imbikten geçmiş halini tarifler gibi. Bir dalda iki papatya gibi ömrünüz sağlıkla geçsin. <3

    Yürekten sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten anlamlı katkılarla yapılan böyle güzel yorumları çok seviyorum. Şiiri 3 gün önce yazdım. çok içimden gelerek yazdım. Yaşamın kısa özetiydi gerçekten. Sosyal medyada fotoğraf paylaşmayı sevmiyorum aslında. Ama sanırım şiirle fotoğrafın buluşması iyi oldu. Momentos'un içtenlikle söylenmiş bir sözünü hatırlıyorum; Arada sırada bloğa uğrasanız, bir şiir bıraksanız hiç olmazsa. Bugün onu yaptım sevgili Momentos. İnstagrama da bayağı alıştım ama, blog ilk göz ağrım. sevgiler...

      Sil
  3. ay evet eveeeeet hayat güzeeeel böyleee sizin de foto biricik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgili Derin, yaşadıkça hayatı daha iyi özümsüyor insan. Fotoğraflarda doğal halimi kaybederim, pek gülemem. Bunu kızım çekmişti. Ben de seviyorum bu fotoğrafı.
      Yorumuna teşekkür ederim.

      Sil
  4. Kendi içimizde yakaladıkça sevgiyi; dünyaya da yayılacak. Fotoğraf da şiir de sımsıcak, içten, sevgi ve huzur kokuyor. sevgiler Makbule :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aytül Örcün'ün yorumlarını özlemişim. İnstagramda hesap açtığımdan beri blogdan biraz uzaklaştım sanırım. Yorum insanı besleyen bir unsur. Blogda eski hava biraz değişmiş gibi geldi bana. Karşılıklı gidilen ev ziyaretleri gibi adeta. Neyse, eski bir dostu görünce gerçekten mutlu oldum.
      Kendimizle barışık olmak, inanıyorum ki içimizdeki enerjiyi, sevgiyi de etrafımıza yayıyor. Bazen bir gülümsemenin, bir günaydının bile nasıl adeta sihirli bir etkisi olduğunu gözlemliyoruz. Son cümlen benim de içimi ısıttı sevgili Aytül.Ben de şiiri o duygular eşliğinde yazdım. Sosyal Medyada çok nadir fotoğraf paylaşan ben, bir de fotoğraf ekledim öylece.
      Uzun bir yanıt oldu. Katkına çok teşekkür ederim. Blog dostlarımla yeniden buluşmak güzeldi.
      Sevgiyle...

      Sil
  5. İnsan sevdikçe güzelleşiyor. Sevsin de neyi severse sevsin. Papatyaları, kır çiçeklerini, gördüklerini, hissettiklerini hatta görmeden hissettirenleri de olabilir mesela. Kuşları, börtü böceği, yağmurda titreyen bir serçeyi veya yüreğinden geçirip yansıttığı güzellikleri. Amaç ""Huzurlu, mutlu yaşadım" diyebilmek..." se buna değer bence. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu görüşünüze yürekten katılıyorum değerli arkadaşım. Belki sadece fiziki olarak değil, ama gerginlikten kurtulup rahatladığınız zaman, ruhsal açıdan kendinizi iyi ve ferahlamış hissettiğinizde gülümsüyorsunuz, dünyaya farklı gözlerle bakıyorsunuz.bakışlarınız aydınlanıyor.
      Yorumunuz da benim içimi aydınlattı. Katkınıza çok teşekkür ederim. Sevgiyle...

      Sil
  6. Yaşamın güzelliğini içselleştirip, savaşa, kıyımlara, açlığa, ötekileştirmeye, rantçıya, hukuksuzluğa, üçkağıtçıya, yalancıya karşı mücadele eden insanlara ihtiyaç var her nerede, hangi coğrafyada olursa olsun. Doğaya sahip çıkan, yaşadığı ortamı tüm insanlar için güzelleştirmeye çalışanlara ihtiyaç var. Güzel bir şiir. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın ve uzak çevremizin , insanın, insanların; fiziksel, duygusal, sosyal açıdan "insan" gibi yaşamaya hakları var.
      Empati yaptığımızda acıyı da, hüznü de, coşkuyu da büyük ölçüde hissedebiliyoruz. Haklısınız, her yönden "iyi" insanlara ihtiyaç var. Oysa öylesine azaldılar ki...
      Dünyayı iyileştirme çabaları hiç azalmadan sürsün dileyelim. Yorumunuza, katkınıza çok teşekkür ederim Hüseyin Hocam.
      Esenlikler diliyorum.

      Sil
  7. Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum...Sevgiyle esen kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah son yayınlarınızı okumuştum. Ne güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. Yoruma açık olmayınca iyi dileklerimi içimden gönderiyorum.
      Güzel, anlamlı dileklerinize çok teşekkür ederim. Seçimlerinizdeki kalite yaşamınıza da yansıyordur eminim.
      Sevgiyle- dostça...

      Sil