Bu Blogda Ara

11 Şub 2019

HANGİSİNİ TERCİH EDERSİN MİMİ....



Bloglarda yazmaya başlamadan öce mim nedir, bilmiyordum doğrusu. Birkaç mimle sorulara yanıt verdikten sora daha iyi öğrendim. Bloglar arası iletişimi sağlıyor, bir ölçüde kişileri tanıtıyor bazıları bilgilendirici ve düşündürücü de oluyor. Bu mim blog
arkadaşımız Selimhan Kalkan tarafından Deeptone arkadaşımıza yönlendirilmiş, ondan da bana geldi. Deeptone arkadaşımızı kırmak, reddetmek mümkün değil. İçtenlikle yapmaya çalışacağım.

+Hangisini tercih edersin? Uçabilme yeteneğinin olmasını mı,  yoksa su altında da nefes alabilmeyi mi?
Neden? Kuşlar en çok sevdiğim canlılar. Bağımsızlığı, özgürlüğü simgeliyor. Balıkları dev akvaryumlarda izlemek çok güzel. Denizler altında yaşam balıklara kalsın.Martin Luther King ne güzel demiş:"Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik. Ama bir tek şeyi unuttuk, kardeşçe yaşamayı."

+Hangisini tercih edersin? Sonsuza dek etrafının kitaplarla çevrili olmasını mı, yoksa evcil hayvanlarla mı? Neden? Seneca "Kitapsız yaşamak, kör, sağır, dilsiz yaşamaktır." diyordu. Kitap, mutluluk benim için. Evcil hayvanlara da kıyamam. Ama bir kütüphanede kitap kokuları arasında yaşama fikri bile harika.

+Hangisini tercih edersin? Büyük ellere sahip olmayı mı, yoksa büyük ayaklar mı? Neden? İkisi de normal. Hatta belki biraz küçük sayılabilir. Ama hiç şikayetçi olmadım. Gulliver Devler Ülkesinde yaşasaydım belki fikrim değişirdi.

+Hangisini tercih edersin? Geriye kalan hayatının tamamında çay içmeyi mi yoksa kahve içmeyi mi? Neden? Çay, en güzel ikram bence. Rengi gözlerinize, tadı midenize, sıcaklığı ellerinize iyi gelir. Bir simitle arkadaşlık ederlerse tadına doyum olmaz.

+Hangisini tercih edersin? Pilav üstü kuru mu yoksa köfte patates mi? Neden? İnsan her yere konuk olabilir. Her evde imkanlar dahilinde yemek pişer. Yemek ayırt etmem. Her şey öylesine pahalı ki, köfte yapacak kıyma alınamayabilir. Fasulye eskiden milli yemekti. Atatürk her gün yermiş , yoksul halkımı gözardı edemem diyerek. Sanırım yemek tercihim güne, duruma, çevreme göre değişir. İki grubu da çok severim.

+Hangisini tercih edersin? Sınırsız döner mi yoksa sınırsız kokoreç mi? Neden sınırsız...? Bir yemek şampiyonasında bile sınırsız yemek yiyenleri görünce huzursuz oluyorum. Döner ilk tercihim olurdu ama tüm sakatatları da temizliğine inandığım bir yerde severek yerim. Bumbar dolmasını çok severim. Yemek ayırt etmemeyi çocuklara da öğretmek gerek.

+Hangisini tercih edersin? Ölüm saatini bilmeyi mi yoksa nasıl öleceğini bilmeyi mi? (Ölüm  tarihini ve ölüm şeklini değiştiremiyorsun.) Neden? 
İkisini de bilmek istemem. Ölümü beklemek,yaşamdan umudu kesmek değil midir? Hayat öylesine sürprizlerle dolu ki, 1 saat sonra ya da 1 gün sonra ne olacağımız belli değil.

+Hangisini tercih edersin? 500 yıl gelecekte yaşamayı mı yoksa 500 yıl geçmişte yaşamayı mı? Neden ?
Filmlerini bile sevemediğim bir gelecek ürkütüyor beni.Üstün teknoloji, uzay çağı, robotların devreye girmesi , kaybolan değerler, duygudan çok mantığın devreye girmesi... Ben uzay çağının insanı değilim sanırım. Romantik çağın, maddeden çok insanın değerli olduğu dönemlerin insanıyım. Her çağda duygularım ağır basmıştır. Geçmişin savaşlı, karışık
dönemlerinde  yaşamak istemezdim tabii. Duygusal anlamda nostalji her zaman özleniyor.

+Hangisini tercih edersin? Her yıl yenilenen tek seferlik uluslararası bir uçuş bileti mi yoksa yurt içinde geçerli sınırsız uçak biletini mi? Neden?
Yurt dışı gezilerim oldu ama İtalya ve Avusturya'yı görmedim.Bu iki ülkeyi görmek isterdim. Sanat eserleri, mimari yapıları , doğal güzellikleri dikkatimi çekiyor. 

+Hangisini tercih edersin? Daha çok dinlemeyi mi, daha çok konuşmayı mı? Neden?
Yerine göre, duruma göre ikisi de gerekli diye düşünüyorum. Bir ortamda önce yeterince dinleyip sonra çok uzun ve bıktırıcı olmadan konuşmak mantıklı gelir bana. Konuşmuş olmak için konuşmayı çok yanlış bulurum. Yeri gelince bildiğimi aktarmaktan mutluluk duyarım.

*Mimin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Düşünme fırsatı verdiler.

Mimi yönlendireceğimiz 10 arkadaş adı istendi. Bir süredir blogda bulunamadım. Hangi arkadaşımın zamanı uygun bilemiyorum. Gönlümden geçen çok kişi var. Sanırım durumu uygun olan arkadaşlarım seve seve yapacaklardır. Teşekkürler.

İzler ve Yansımalar, Maviye iz süren, Handan, Derya, Momentos, Rabia Sertel, Recep Altın, Ece Evren, Cem Kazan, Sebuş'un işler güçler, Merih'in atmosferinde, Cafe Tigris (12 arkadaşımı yazdım. Belki zamanı olmayan olabilir.)




34 yorum:

  1. Bütün cevaplarımız benzeyecek ama yapacağım ben de bu mimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak görüş ve düşüncelerde olmak mutlu eder beni.

      Sil
  2. İlginç sorulara güzel cevaplar
    Kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel görüşünüze teşekkür ederim. Sağlıkla-mutlulukla.

      Sil
  3. Çık teşekkür ederim . Keyifli bir mim keyifli cevaplar.
    Çok yakın zamanda yaptım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yaparken keyif aldım. Ama doğrusu bazı sorularda da başka türlü sorulamaz mıydı acaba dediğim de oldu. Sevgiler.

      Sil
  4. gelirim yinee, işlem tımams :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derin, çok teşekkür ederim.Arkadaşlarımıza duyurmama yardımcı olur musun dediğimde inanılmaz bir hızla , bir yardım meleği gibi yardımcı oldun. Harika bir organizasyon yeteneğin var.

      Sil
  5. Cok güzel yanitlar olmus Makbule hnimcigim ben de yeni yaptim gecen hafta mimi sizin icin de yapmis olyim 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok incesiniz ama lütfen tekrar yaparak kendinizi yormayın.Belki bir gün de ben bir mim düzenlerim. O zaman rica ederim.

      Sil
  6. Güzel güzel açıklamalı şekilde yazmışsınız.Beğendim valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman lütfen siz de katılın. İnstagramda öylesine yoğun görüyorum ki adınızı yazmaya kıyamadım.

      Sil
  7. Bu mim o kadar çok kişi tarafından cevaplandı ki:) Şu ellerin mi büyük olsun istersin yoksa ayakların mı sorusu beni benden alıyor:)) Cevaplarınız gerçekçi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, şimdiye kadar hiç düşünmemiştim doğrusu.
      İçtenlikle cevapiamaya çaliştim. Teşekkürler.

      Sil
  8. Merhaba,
    Deep haber verdi.
    Uzun zamandir uğramamıştim size iyi oldu.
    Sonra gelip okuyacak yorum bırakacağım.
    Geç oldu .
    Şöyle uykumu alıp yarin geleyim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınızı , yayınlarınızı bir zamanlar keyifle okurdum MERİH öğretmenim. Ben de bir süredir bloğa daha az uğrar oldum. İnstagram sanki daha pratik geldi. makbuleabali1 adıyla yazıyorum. Bir süredir de rahatsızdım. Ağır bir grip zatürreye çevirdi. Dinleniyorum şimdilik. Selam-sevgiler.

      Sil
  9. Merhabalar Uçun Kuşlar.
    Mim listenize beni de dahil etmeniz büyük bir incelik. Çok teşekkür ederim. Ancak, 01.02.2019 tarihinde babamı kaybettim. Bu nedenle blog sayfalarımdan bir müddet ayrı kaldım. Deeptone beni uyaran bir yorum yazmamış olsaydı, hala haberim olmayacaktı. Bu mime cevap verme hakkım saklı kalsın, uygun bir zamanda mim sorularınızı cevaplayacağım. Her şey için çok teşekkür ederim. Sağolun.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey.
      Babanızın vefatına üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Size ve yakınlarınıza sabır ve baş sağlığı diliyorum.
      Ben de bu arada ağır bir gribin ardından zatürre geçirdim, 5 gün hastanede kaldım.
      Mimi doldurduktan sonra Deeptone'dan arkadaşlara duyurmayı rica ettim. Sağ olsun, dün doldurmuştum, hemen duyurdu. Büyük bir acı yaşamışsınız. Mimi doldurma konusunda acele etmeyin lütfen.
      Anlayışınıza çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  10. Uçmakla ilgili yanıt içime işledi. Makbule hocam bu mimi tamirde olan laptopum geldikten sonra yapabileceğim. Cep telefonundan biraz zor oluyorda.. sevgiler gönderiyorum. 😊⚘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuşlarla balıkları düşününce hemen o özdeyiş gelir aklıma. Mimi doldururken de içimden geldiği gibi yanıtladım. Birkaç soru dışında hoşuma da gitti. Belki o sorular da pişmiş çorbaya yeniden eklenmiş tuz gibiydi.
      Cep teefonundan blog paylaşımı yapmanın zorluğunu bilirim. Hiç kendinizi yormayın lütfen.
      Sevgiler.

      Sil
  11. Bu güzel mim ve cevaplar için teşekkürler Makbule hn.
    Ayrıca beni de mimlediğiniz için çok mersi. Derin haber vermese hiç haberim olmayacaktı. Ne yazık eskisi gibi bloglara zaman ayıramıyoruz..
    Hiçbirşey buranın tadını vermiyor oysa..
    Samimi cevaplar çok güzeldi..
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki ay yaylada İnterneti yetersizliği , yayladan inince İnstagram blogda geçireceğim süreyi böldü.Böylece çok sevdiğim blogdan ayrı düştüm. Tabii siz değerli blog arkadaşlarimdan da. Oysa blog benim ilk gözağrım.
      Derin sağ olsun, dün ben mimi doldurduktan sonra ricamı kırmadı, arkadaşları haberdar etti.
      Cevapları içimden geldiği gibi verdim. Beğenmenize sevindim.
      Selam-sevgiler.

      Sil
  12. Sevgili Makbule kardeşim. Beni mimlemişsiniz. Çok teşekkür ederim. Ben bu mimi yapmıştım ama beni düşündüğünüz için yeniden teşekkür ediyorum.
    Gerçekten mimler, birbirimizi tanıma konusunda çok yararlı. Cevaplarınızı çok beğendim. Emeğinize sağlık canım. Sizi sevgiyle kucaklıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süredir blogdan ayrı olunca hangi arkadaşlarımın mimi yaptığını bilemedi. O yüzden 10 yerine 12 kişi işaretlemiştim. Bir başka mimde buluşuruz umarım. Güzel görüşünüze, inceliğinize çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle...

      Sil
  13. Sevgili arkadaşım ,Merhaba
    Öncelikle çok geçmiş olsun.
    Umuyorum şimdi daha iyisindir.
    Allah şifa versin,malum havalar çok değişken.

    Ben sadece Blog ve Whatsap kullandığım için ancak bloglardan siz sevdiğim arkadaşlara ulaşmaya arada hatırınızı sormaya gayret edyorum.

    Uzun süerdir bende bloga bu kadar sık uğramıyor pek yayın yapmıyordum.
    Bu aralar başladım,
    Az da olsa memleket meselelerinden uzaklaşmak adına iyi ki bloglarımız var.
    Başladığım günlerde de genç blog arkadaşlarımın
    "Meydan Okuma Yazısı aralıksız Şubat 28 gün" MİM etkinliğin içinde buldum kendimi
    Eeeee,,,,gençlere takılmanın bir bedeli var,dayanmaya,her katılan blogu takıp edip yorum yazmaya çalışıyor bir yandan da her gün aralıksız sorulara cevap vermek için yayın yapıyorum.

    Çok dinamik,güzel bloglar tanıma fırsatı buldum,umarım beni aşmadan 28 günü tamamlar herkesi okuyabilirim.

    Sorular her güne bir tane olarak ayarlandı,aslında çok eğleniyorum.
    Ama malum biz- ve- gençlik durumları.

    Senin degerli MİM davetini deep den duyunca gelip seni ziyaret edeyim istedim.
    MiM yazısında ki cevaplarda seninle ilgili bildigim değerli özelliklerinin yanında bilmediğim özelliklerini de ögrendim.
    Emeğine sağlık.

    Ülkemin her bir köşesinde güzel insanların yaşadığını bilmek yüreğime su serpiyor her zaman,
    iyi ki tanıdım seni,tanımaya da devam etmek istiyorum.Zaman buldukça.
    Senin MİM davetini biraz geç yayınlarsam kusura bakmayacağını biliyorum.
    Şu Şubat etkinliği bir bitsnde,meydan okuduk bir kere...
    Umarım sonuna kadar götürebilir-herkesi okuyabilirim.

    Sevgi ve selamlarımla,öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır çok aksatarak sürdürdüğüm blog ziyaretlerine tekrar başlamak nasıl da iyi geldi. Çok sevdiğim eski blog arkadaşlarımla karşılaşmak da öyle. bundan sonra eminim, daha sık uğrayacağım.
      Meydan okumalar'ı hiç duymamıştım.Katılmasam da sonra bilgi edineceğim. Katılmış olmanı gerçekten takdir ettim.
      İyi ki varsın, iyi ki sanal ortamda da olsa böyle dostlarım var.
      Mimi dolduramazsan lütfen üzülme. Bir başka mim olur gene doldururuz. Çok teşekkür ederim.
      Selam- sevgiler.

      Sil
  14. Öncelikle çok geçmiş olsun Makbule Hanım. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. Şu aralar güncelimizdeki yoğunluklardan dolayı bloglara hiç uğrayamıyorum. Her şeyin başı sağlık. Benim de periyotik sağlık kontrollerim ve başkaca önemli işlerim var. Deep'ten gelen mesajı dahi bu gün görebildim çok teşekkür ederim beni düşündüğünüz için. Bu hakkım saklı kalsın, fırsat bulabildiğim bir ara mimi yanıtlamaya çalışırım. Sizin yanıtlarınızı ilgiyle okudum. Emeğinize sağlık...Sevgiler, esenlikler...ve tekrar acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkür ederim . Size de büyük geçmiş olsun. Umarım kontroller iyi geçer. Mimi yanıtlama çabasına girmek için yorulmayın lütfen. Olmazsa başka bir mimde buluşuruz. Bloglarda olmak, benim için sizlerle buluşmak aynı zamanda.
      Sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.

      Sil
  15. ay hadii italya ve avusturyaya da gidin işallah. evet yaaa kuş yakışır sizeee bencesi dee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncene teşekkürler sevgili Deep.Bu iki ülkeyi çok isterim ama yurt içinde de görülmesi gereken bazı yerler var. Şelale olan yerler tercihlerim olurdu. Kuş olup uçabilsem...
      Sevgiyle.

      Sil
  16. herkesin hayali kuş gibi uçmak..🕊🙂 güzel bir mimdi,elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuşların uçuşuna gerçekten hayranımdır. Ne kadar düzenli ve adilane uçarlar. Önde yorulanların yerine arkadakiler geçer. Kilometrelerce yoldan gelir, eski yuvalarını bulurlar.
      Katkınıza teşekkür ederim.

      Sil
  17. Çok güzel cevaplar vermişsiniz emeğinize sağlık :) Sakatat konusuna katılıyorum temizlik önemli o konuda... Güzel sade bir siteniz var takipteyim, hayırlı günler dilerim :)...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşünüze teşekkür ederim. Mim sorularını ben hazırlamadım , sadece yönlendirilince sorulara cevap verdim. Gda maddelerinde hele sakatatta temizlik lezzetten önce gelmeli diye düşünüyorum. Esenlikler diliyorum.

      Sil