Bu Blogda Ara

14 May 2019

ARMAĞAN...


Hediye vermek de, almak da bir sanattır, inceliktir diye düşünenlerdenim. Yollarına gül döktüğünüz bir insan, o güllerin üstüne basarak bir tekini bile elini almadan gelip geçiyorsa güller bile kırılır bu duruma. (Abartılı bir örnek tabii.)

Bir papatyaya anlamlı bir not iliştirirsiniz, papatya karşısındaki insana adeta kan verir, can tazeler. Bir küçük çocuğun yaptığı bir resim, yaşamın aynası gibidir. O kağıda ne çizildiğinden çok ne anlatılmak istendiği önemlidir. En ucuz malzemeyle en paha biçilmez hediye ortaya çıkmıştır.

Bir gün ansızın kapı çalınır, kargo gelmiştir; Hiç ummadığınız bir anda, beklemediğiniz bir armağanla.
El emeği , göz nuru, emek harcanarak size özel yapılmış doğal bir armağan. Ya da sevdiğiniz bir şiir kitabı.Mutluluk... yanıbaşınızdadır. İçiniz coşkuyla dolar. Sonsuz teşekkürler sevgili Ayşen, sevgili Leman Öğretmenim.

Bazen yürekten yazılmış ya da söylenmiş birkaç cümle , bir resim yıllarca saklamaya değmez mi ? Bir kutuda, bir kitap arasında, bir çerçevenin içinde. Gerçek yeri gönlünüzde... Yaşama anlam katan, onu değerli kılan, güzelleştiren her şeyi seviyorum. Hayat, onlarla çok daha güzel...

Makbule ABALI

13 yorum:

  1. İnsan sevildiğini değer gördüğünü daha bi hissediyor o zaman.. Gerçi sevgi ve değer görmek hediye ile ölçülemez tabii lakin yine de mutlu olmak ya da etmek için bir anahtar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük hediyeler , değer bilenler için daha hoşa gidebilir. "Hediye"anlamı içine ne çok şey girebilir. Bazen el emeği küçük bir iş, bazen tek bir çiçek, bazen eski bir fotoğraf. Hepsinin üstüne iliştirilmiş kısa birer not. Cana can katar.
      Sevgiyle...

      Sil
  2. papatyaaa eveeet :) ay son yazılarınız çok duygulu ama yaa gözlerim yaşardı valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın içinde hüzün de coşku da var Derin. Duygular, kazalar, hastalıklar ister istemez yazdıklarımıza da yansıyor. Gene de iyimserliğini hiç kaybetmeyenlerdenim.
      Sağlıkla, sevgiyle, mutlulukla...

      Sil
  3. Hediye vermeyi çok severim. İtiraf edeyim almayı da..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sediğiniz kişilerden olursa daha da hoşa gider. Hediye verirken de bir gülümseme, bir söz, hediyeye anlam katar.
      Sevgiyle.

      Sil
    2. Kesinlikle çok haklısınız.. Önemli olanda o gülümseme ve bir güzel söz.

      Sil
  4. Hak etmek önemli. Hediye almakta vermekte bu bağlamda değerli.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız tabii. Büyük hediyeler değil, ya da çıkar ilişkileri içinde verilen hediyeler hediyeler değil de dostane ilişkiler içinde verilen hediyeler bir başkadır. Dostluk, vefa, içtenlik, insani ilişkiler, o hhediyeyi hak edilmlş kılar diye düşünüyorum Hüseyin Hocam.
      Saygılar.

      Sil
  5. ne alınırsa alınsın düşünülmesi bile çok iyi hissettiriyor insanı . sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Ama kişisel fikrim karşımızdakine de çok yük olmadan bir hediye verebilmek yada almak. amaç bir anı bırakmak değil midir?
      Esenlikler diliyorum.

      Sil
  6. Hediye almayı da hazırlamayı da bayılan biri olarak söylüyorum. Emek verilen her şey kalıcı oluyor. Günlerce defterler yazdığımı bilirim, böyle ince hareketler insanı mutlu ediyor.
    Bende yeni açtığım bloğumla aranızdayım, destek ve yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler. Yazılarınızın devamını bekliyorum. Sevgiyle kalın.🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim, siz de hassas, duyarlı insanlar grubundansınız.Bloğuma hoş geldiniz. Bloğunuzu hemen ziyaret ettim. Deneyimli ama yeni bir akadaş farklılık yaratacaktır elbette.
      Yolunuz açık olsun diyorum.
      Sevgiyle.

      Sil