Bu Blogda Ara

17 Tem 2021

GERİYE DÖNÜŞLER...







Geçmiş yıllardan sevdiğim bir dostu, bir arkadaşı, bir öğrencimi yıllar sonra yeniden görmek hep heyecanlandırır, mutlu eder beni. Sanırım bunun özünde insan sevgisi yatıyor. İçimizdeki iyilik tohumunu hep yeşerttiysek sevgi de körelmiyor, aksine güçlenerek sürüyor.

Çağrı bende iz bırakan eski öğrencilerimden biri. Emeklilik sonrası çalıştığım dershanede tanımıştım onu. Psikolojiye çok meraklı, çocukları çok seven, İngilizce öğretmeni olmak isteyen bir genç kız. Çekingen, küçücük bir yanlışta yüzü kızaran, saygılı, vefalı bir üniversite adayı. Odaya girerken kapıyı hafifçe tıklatır, utangaç bir gülümsemeyle günaydın derdi. 

Kitap okumayı, günlük yazmayı çok sever, ama hata yapmaktan hep çekinirdi. Sonraları kendine güvendikçe nasıl güzel yazılar yazdı. Günler, aylar geçtikçe daha da yakınlaştık. Şimdilerde o, öğrencilerinin çok sevdiği bir İngilizce Öğretmeni. 

Bir yaz yaylada üç gün konuğumuz oldu. O zaman bana hediye ettiği, deniz kabuklarıyla yaptığı peçetelik ve çerçeveyi hala sakladığımı ve çok severek kullandığımı bilir. Yıllar sonra Instagramda yeniden karşılaştık. Sık sık arıyor, bazen eşimle birlikte dinlememiz için kaliteli müzik parçaları gönderiyor. Mutlu oluyorum. 

Hayatın yüksek tempolu iniş çıkışları arasında bu güzel anılar ve geriye dönüşler değil midir yaşamı anlamlı kılan...? 

Makbule ABALI



 


12 yorum:

  1. Merhabalar Öğretmenim.
    Bloğunuzu büyük bir keyifle ve zevk alarak okudum. Yazılarınızı kaleme alma biçiminiz, anlatım tarzınız ve en önemlisi paylaştığınız konunun tarzınızla mütenasip olması paylaştıklarınızı daha da değerli kılmaktadır.

    Öğrencinizle ne kadar övünseniz azdır. Keşke yeryüzündeki her insan öğrenciniz Çağrı gibi olsa, yeryüzü güllük gülistanlık olurdu.

    Yaşamı anlamlı kılan olgulardan biri de anılarımızın arasında yerini hala aynı sevgi ve saygıyla muhafaza eden o güzelim insanlar değil midir? Cenab-ı Hakk, bizleri hep böyle iyi ve güzel insanlarla karşılaştırsın.
    Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla birlikte Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Güzel, anlamlı yorumunuzu ben de duygulanarak okudum. Gurur duyduğum övgü dolu cümlelerinize çok teşekkür ederim. Çağrı, çok sevdiğim öğrencilerimden biridir. Öğretmenliğin en zevkli yanlarından biri bu geriye dönüşler. Yıllar sonra biri adınızla "Makbule Öğretmenim" diyerek adınızla seslenince nasıl da mutlu olursunuz. Unuttuğunuz bazı anıları o hatırlatır. Genç belleklerle yıpranmış belleklerin farklı bir buluşmasıdır bu.
      Bir işi, bir mesleği severek, benimseyerek çalışmak insanı gerçekten mutlu ediyor.
      Katkınıza tekrar çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  2. Öyle anılar vardır ki her bir anını unutmaktan korkarcasına yaşadığın. O anılar işte insanı hayata bağlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. İnsanız, yıllar bazen unutmalara neden oluyor. Zaman zaman çocukluk, gençlik anılarımıza dönmek bir anlamda beyin jimnastiği gibi oluyor.
      Yorumunuza teşekkür ediyorum. Sevgiler.

      Sil
  3. Ne mutlu! Bir öğretmen için ne güzel, ne önemli duygular bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmenliğin bu tarafı güzel. Geriye dönüşlerle yaşam daha anlamlı, daha güzel devam ediyor. Pek çok kişinin hayatına dokunuyorsunuz, olumlu değişiklikler oluşturuyorsunuz. Karşılıklı bir mutluluk alışverişi gibi.
      Sağlıkla.

      Sil
  4. Ne mutlu size ve tabi ki öğrencilerinize. Böylesine güzel ve güçlü bağlar kurabilmişsiniz. Saygılarımla, mutlu pazarlar:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllarca çok severek çalıştım. Karşılıklı içten bir sevgiydi bu. O zaman geriye dönüşler de sağlam ve güçlü oluyor.
      Aydınlık, güzel günler diliyorum.

      Sil
  5. tatlı biriymiş belli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı, akıllı, vefalı... Yıllar öncesinden bugünlere sağlam bir köprü kurulmuş. Çok severim.

      Sil
  6. anım öğretmenim, güzel öğretmenim ne güzel yazmışsınız. okurken o kadar duygulandım ki. Her bir kelimeniz her bir cümleniz için ne kadar teşekkür etsem az biliyorum. Öğretmenliğin bir gönle girmek olduğunu ve sevgi işi olduğunu en güzel bir şekilde sizden öğrenen genç bir öğretmen olarak, sizin yolunuzu örnek alarak yürümek beni her zaman mutlu etti. Çevremizde doğru, düzgün ve iyi örneklerin azaldığı günümüzde yoluma ışık, gönlüme klavuz olduğunuz için ne kadar teşekkür etsem az biliyorum öğretmenim. İnşallah sizin o güzel yüreğinize layık bir öğrenci ve öğretmen olmaya devam ederim. Bana öğrettiğiniz her şey için çok teşekkür ederim. Biliyorum ki daha sizden öğreneceğim çoook şeyler var. Ben çok şanslıydım, şanslıyım çünkü siz varsınız, inşallah benim öğrencilerim de benim kadar şanslı olurlar. Sizi çok seviyorum öğretmenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çağrıcım, bir sabah mutluluğu gibiydi güzel, anlamlı yorumun. Gözlerim buğulanarak tekrar tekrar okudum. Biliyor musun sen de unutulmayanlardansın. Her zaman iyiye ulaşma çabanı, insan sevgini, vefanı anarım.
      Öğrencilerinin şanslı olduklarına eminim, çünkü sevginin var olmadığı her yer öylesine kısır ki. Çorak bir tarla gibi.
      Asıl ben sana çok teşekkür ederim. Öğretmenlikte bu geri dönüşler öyle önemli ki. Doping gibi adeta.
      Seni ne çok sevdiğimi biliyorsun değil mi? Bir gün görünmez adam olup seni sınıfta gözlemeyi isterdim. Harika yöntemler bulduğuna eminim.
      Yürekten sevgilerimi iletiyorum.

      Sil