Bu Blogda Ara

7 Mar 2021

ÜRETİCİ KADINLAR PAZARI...


Bazen kötü haberler alınca nasıl da içimiz kararır, hüzünleniriz. İnsanca düşünüyorsak, hassas ve duyarlı isek sadece çevremizdekiler için değil, uzaktakiler için de aynı duyguları yaşarız. Öte yanda mutluluk veren haberler,olaylar vardır. İnsanı coşkuya yöneltir, mutlu eder.

Mersin Mezitli Üretici Kadınlar Pazarı'ndaki kadınlar yüzümüzü güldüren bir habere imza attılar. Mezitli Belediye Başkanı Satın Neşet Tarhan'ın önderliğinde Çin'de katıldıkları bir yarışmada Dünya birincisi oldular. 300'e yakın ülkenin katıldığı bir yarışmada önce ilk 15'e kaldılar, sonra ilk 5 ve ardından harika bir sonuç alıp son elemede dünya birincisi oldular.

Çok yerde haber olarak yer almasa da Mersin'e mutluluk taşıdılar, coşku yarattılar. Cumartesi-Pazar günleri sabah erkenden kalkıp pazarda yer almanın, emek harcayıp üretmenin, aile bütçesine katkıda bulunmanın ödülünü kazandılar.

Bazen bez bebek üretmenin, bazen yufka ekmek , sac böreği, katmer hazırlamanın karşılığını adılar. Bazen ev yemekleri, çeşitli tatlılar, börekler hazırlamanın, bazen iğne oyası, dantel, örgüler, takılar yapmanın hazzını duydular.

Bir avuç üretici kadın, dünya çapında bir sonuç aldı.Kendi küçük dünyalarından dünyaya kocaman bir pencere açtılar. Çin'de 300'e yakın ülkenin katıldığı Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödülü artık Mersin. Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı'na ait. İnsanca, gönül vererek yapılan güzel işler mucizevi sonuçlar yaratabiliyor. Bu güzel sonuçta emeği olan herkesi yürekten kutluyoruz.

Makbule ABALI
Not: Üretici Kadınlar Pazarını "Uçun Kuşlar" adlı bloğumda 12 Kasım 2017 ve 12 Kasım 2018 tarihlerinde konu ettim www.ucunkuslar.blogspot.com

İnstagramda 12 Kasım 2018 ve 21 Aralık 2018 tarihlerinde yazdım. İstenirse okunabilir.

Bu yazıyı ilk kez 2018 yılında yayınladım. Çalışmalar aynı güzellikte devam ediyor. Sadece Korona biraz engelledi.
8Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm kadınlar ve insanlara daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya sağlasın... M.A

12 yorum:

  1. Önüne engel konulmayan kadının başaramayacağı birşey yoktur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Murat , herhangi bir nedenle engellenen kadının enerjisi tükeniyor, hevesini kaybediyor, hayata bir başka türlü bakıyor. Ama engellenmezse çok şey başarabilir. Yorumuna teşekkür ederim.

      Sil
  2. Güzel bir haber bu.
    Kazananları tebrik ediyorum.
    Anadolu kadını her
    şeye layıktır.
    Saygılar değerli hocam.
    Güzel bir yazı ile bunu taçlandırmışsınız.
    Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevindim, mutlu oldum. Hepimiz mutlu olduk;Kadınlar adına, toplum adına, ülkemiz adına... Haklısınız, Anadolu Kadını emeğiyle, çabasıyla çok şeyin üstesinden gelmiştir.
      Yorumunuza, güzel görüşlerinize çok teşekkür ederim Hüseyin Hocam.

      Sil
  3. Merhabalar.
    Çin'de katıldıkları bir yarışmada Dünya birincisi olan Mersin Mezitli Üretici Kadınlarımızı tebrik ediyor, onları yürekten kutluyorum. Onları bu yarışmaya cesaretlendiren ve Çin'e gitmelerini sağlayan belediye başkanını da tebrik ediyorum. Bu güzel haberi verdiğiniz için size de teşekkürlerimi sunuyorum.
    Yeni yılda umutlarınız gerçek, mutluluklarınız sonsuz olsun. Mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Hocam, Yorumunuza geç cevap verdiğim için özür dilerim. Yeni yılı çok ağır bir griple karşıladık. Hala da tam atlatamadık.
      Mezitli Belediye Başkanımız çok güzel işlere imza attı. Üretici Kadınlar Pazarı Projesi de onlardan biriydi. Güzel haber herkesi mutlu etti. Ben de gurur duydum.
      Bir yılı daha eskittik. Sağlıklı, huzurlu, mutlu, güzel bir yeni yıl diliyorum. Saygılar.

      Sil
  4. can-ı gönülden tebrik ediyorum onları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi dünyalarından çıkıp uluslararası başarı kazanmaları, ödül almaları gerçekten şaşırtıyor insanı. İlk duyduğumda ben de çok mutlu olmuştum.
      Yorumunuza teşekkürler.
      Sevgiyle.

      Sil
  5. Kadınlar isterse her şeyi başarabilir,bu da güzel bir örneği,paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadınlar çalışkan, üretken ve azimliler, Yardımcı olunursa. iyi bir organizasyonla gerçekten güzel işler başarıyorlar.
      Yorumunuza teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  6. aaaa oley yaa senin şu arada anlattığın pazar eveet ne mutlu bir haber :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mersin Üretici Kadınlar Pazarı'nı birkaç kez konu ettim. Korona biraz engelledi ama halen çok başarılılar.
      Sevgiler.

      Sil