Bu Blogda Ara

21 Oca 2021

BİR DOĞUM GÜNÜ...


 20 Ocağa rastlayan o gün de soğuk bir kış günüydü. Mersin soğuğu nemlidir, üşütür. Dağlarda kar görmeye gider insanlar. Ocak'ta doğanlar genellikle sıcak kanlı insanlar oluyorlar. Doğumdan hemen sonra seni gören yakınlarımızın hep söyledikleri bir şey vardı: "Mavi mavi dünyaya bakan bir çift göz gördük" Dedenin, babaannenin gözleri maviydi. Babanın, benim yeşil ela. "Mavi gözlü bir bebeğimiz dünyaya geldi" diyerek deden nasıl da mutlu olmuştu. 

Günler, aylar, yıllar öyle çabuk geçiyor ki. Bütün bebekler güzeldir ama sen bir başka güzeldin. Anneannen beni övünce biraz canın sıkılırdı. Kuzguna yavrusu anka görünür. Ama ailede güzellik hiç ön planda olmadı. İyi ahlak, insanlık, sevgi, saygı, güven hep ilklerdendi. Sen 3,5 yaşında iken babanın Mersin'den Burdur'a tayini ile ılıman Akdeniz ikliminden soğuk kara iklimine geçtik. O yıl tüm yurtta en soğuk kış ortalamaları yaşandı

Karlı yollarda kucağımda anaokuluna gidiş gelişler... Baban haftanın 3 günü il dışında teftişlerde olurdu. Anaokulunda kazandığın güzel arkadaşlıklar bugünlere damgasını vurdu. Vefalısındır, onlar da seni unutmadılar. Anneannenin diktiği beyaz uzun tuvaletle okul flamasını 23 Nisanlarda nasıl güzel, nasıl vakur taşımıştın. Ben Eğitim Fakültesi'ndeki  yoğun okul tempomda, gece derslerinin telaşında seni biraz ihmal ettiğimi itiraf etmeliyim. Buna rağmen Burdur Anadolu Lisesi Hazırlık bölümünde okul birincisi olmuştun.

Evde öğrencilerin yazılı kağıtlarını okurken "Anne ben öğretmen olmayacağım" deyişini nasıl unuturum. 9 yıl sonra Burdur'dan Mersin'e dönmüştük. Okul bitiminde üniversite dönemi, sonra çalışma hayatı , yıllarla gelen yeni uğraşılar...  Şimdi iki kızın ve sevgili eşinle bizden kilometrelerce uzaktasın. Özlüyoruz tabii. Ama mutlu olduğunuzu bilmek rahatlatıcı. Özlemek daima kavuşmayla eşdeğer. Adını içimden gelerek Sezgi  koymuştum. Sezgilerin öyle güçlü ki, iyi ki öyle koymuşum.

Büyük kızın aynı sen: Merhametli, nazik, hümanist. Küçük kızın rahat, özgür, kendinden emin. Bir rüya gibi, akıp giden coşkulu yıllar gibi. Yeni yaşın kutlu olsun canım. Mavilerle, yeşillerle karışan güzel bir dünya özlemimiz hep sürsün.



24 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sezgi!nin ta bebekliğini bilirsin Murat. Yıllar nasıl da hızlı geçiyor. Sağlıkla, mutlulukla.

      Sil
  2. Nice mutlu sağlıklı yaşlara Inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınızı görünce hem mutlu hem mahcup oluyorum. İçtenlikle sürekli yorumlarınızı esirgemediniz. ilk uğrayacağım blog sizinki olacak. Çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle.

      Sil
  3. Çok Çok mutlu yaşları olsun... Hep birlikte güzel gunler görün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogda çok nadir kutlama yaparım. Ama bu defa öylesine içimden geldi ki. Siz de sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu yıllar yaşayın.
      Sevgiyle.

      Sil
  4. Ne güzel bir yazı. Kızınızın yeni yaşı kutlu olsun. Sevdikleriyle birlikte nice mutlu yıllar dilerim.
    Sevgiler Makbule Hanım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemişim eski arkadaşları. Görünce mutlu oluyor insan. Çok teşekkür ederim. Bu güzel dilekleri kızıma ileteceğim.
      Sevgiyle, dostça.

      Sil
  5. Birlikte nice yıllarınız olsun. Çok içten yazmışsınız, iyi hisler uyandırdı yazınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle hissetmenize sevindim.
      Dünyaya hep sevgiyle, güzel yürekle bakmaktan yanayım.

      Yorumunuza teşekkürler.

      Sil
  6. Kızınıza mutlu yaşlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncenize teşekkürler. Ona ileteceğim.
      Sevgiyle.

      Sil
  7. ne güzel yazmışsınız. Allah bağışlasın sağlık huzurlu yaşlar versin. Keşke benimde torunlarım olsa oğlum evlenmiyor ne yazıkki. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın hiç belli olmaz. Bir gün onun da karşısına onu bir yuva kurmaya ikna edecek güzel huylu, yüce gönüllü bir insan çıkabilir. Yeter ki sağlam temelli bir evlilik olsun.
      İçten dileklerimle sevgiler.

      Sil
  8. Merhabalar.
    Yazınızda iki kızınız olduğu anlaşılıyor. Ancak bu doğum günü, büyük mü küçük mü kızınızın bilemedim. Kızınızın doğrum gününü kutlar, sevenleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Yazılarımda, öykülerimde özel yaşantımdan pek söz etmem. Ama biliyorum ki bu tür yazılar geleceğe bir iz bırakıyor. Fotoğrafta görülen küçük kızım ve onun iki kızı. 4 ve 7 yaşlarındalar. İki yıl önce İstanbul'dan Urla'ya taşındılar.
      Ailece oradalar. Kızımın doğum gününü kutladım. Çok hassastır.
      Adını içimden gelerek Sezgi koymuştum. İsabetli olmuş.
      İnceliğinize, düşüncenize çok teşekkür ederim.
      Saygılarımla.

      Sil
  9. Yıllar nasıl akıp geçmiş. Küçük kızınız büyümüş, anne olmuş. Dün sabah 7,5 yaşındaki kızımız yatağımıza geldi, yuvarlandık yatakta, en son sandviç yaptık kızımızı ki bayılıyor bu oyuna :)) Sonra bir an düşündüm, bu kız büyüyecek, evlenecek, anne olacak, kendi çocuğuyla yatakta böyle oyunlar oynayacak... Çok uzak gibi geliyor ama biliyorum ki göz açıp kapayıncaya dek geçecek yıllar. Dilerim sizin gibi bize de nasip olur o günleri görmek :) Kızınıza ve tüm ailenize upuzuuuun nice seneler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir masal gibi anlatmışsınız. Zaten hayat da bir masal değil midir? Ama her masal bizim yön verdiğimiz gibi şekilleniyor, biçim kazanıyor.
      Aynen öyle; Dediğiniz gibi yıllar göz açıp kapayıncaya kadar geçecek. Ama benim de çok inandığım bir durum var. Çocuğunuzla geçireceğiniz zamanın çokluğu değil, kalitesi önemli.
      Güzel dileklerinize teşekkür ediyor, her şey sizin de dilediğiniz şekilde gerçekleşsin diyorum.

      Sil
  10. maşallah maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deyişini görür gibiyim Deeptone. Çok teşekkür ederim.
      Gelecek haftalarda iki etkinliğe de katılabilirim. Belki önceden belirlenmiş arkadaşlar vardır. Baktım ama liste yenilenmiş olabilir.
      Teşekkürler.

      Sil
    2. ağaç evi haftaya pazartesi de sessiz gemi yazacak, sonra siz yazabilirsiniz tabii, kelime oyununa her zaman katılabilirsiniz zaten, 8 i yazdık, yarın 9 u yazcaz, kelimeleri minik mini vermişti, onun blogundan bakabilirsiniz yarının kelimelerine, 10 u da sevgili esten verecek :)

      Sil
    3. Açıklamalar için çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle.

      Sil
  11. Kızınıza açık bir mektup, sıcak ve içten... Kızlarınız ve torunlarınızla birlikte bütün ailenize nice sağlıklı, mutlu ve neşeli yıllar dilerim. Nice yaşlara, nice yıllara hep birlikte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel, içten dileklerinize çok teşekkür ederim. Şimdi uzaklardalar. Ancak tatiller birlikteliği sağlıyor.
      Güzel, aydınlık günlere.

      Sil