Bu Blogda Ara

14 Haz 2023

YAŞAMIN İÇİNDE CANDAN, GÖNÜLDEN BİR ELBETTE...



 


Yaşam  sürprizlerle devam ediyor. Bazen hüzün içinizi daraltırken bazen küçük, anlamlı mutluluklar yüreğinizde coşku yaratıyor. Çekilişlerde hiç şanslı değilimdir. Bazı yıllarda eşimin hediye ettiği Milli Piyango biletlerine bile ancak amorti rastlardı. Beklentisi olmayan insanın kaybedince kaygısı da olmuyor. BİR Bloğun düzenlediği çekilişe de sadece yorum yapmak amacıyla yazmıştım. Öylece önce katılımcı  ve sonra da kazanan ben olmuşum. 

Sevgili Handan'dan gelen mesaj, çekilişlerde kazanmaya alışık olmayan beni çok mutlu etti. İnce bir düşünceyle de " Siz kazandınız. Ruhunun en çok ihtiyacı olana çıksın demiştim" diyordu. Gerçekten hayatta bazen küçük mutluluklar arıyor insan. Bir değişim gibi, baharda ansızın açan kır çiçekleri gibi, beklenmedik anda karşınıza çıkan bir dost yüzü gibi, sarılacak bir el gibi... 

Ancak tek başına yaşanılan,  çevreden soyutlanmış mutluluklar bana göre değil. Bir yakınım mutsuz ya da hasta ise aynı acıyı benzer biçimde ben de yaşıyorum. Yalova'da eşiyle birlikte yaşayan erkek kardeşimin giderek ağırlaşan hastalığı sürerken konsere gitmeyi düşünemedim. Ama 10 Haziranda İzmir'de düzenlenen  Candan Erçetin Konseri için iki kişilik bilet en uygun biçimde yerini buldu. Yakınlarımız harika bir konseri çok güzel bir yerden zevkle izlemişler. 21.30'da başlayan konser 23.30'da sona ermiş. "Her şey mükemmeldi" dediler.

Bir blogdan sevgili Handan'ın ince düşüncesine, dostluğuna, içtenliğine , teknik konularda yardımlarına sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.  Kızımın sevgili kayınvalidesi Emel Attal kızı Cansu Attal Dedeoğlu ile birlikte izlediği bu güzel konserde beni de düşünerek videolar, fotoğraflar çekmiş. Teşekkürler sevgili Cansu. 

Candan Erçetin'in en sevdiğim şarkısı, "Elbette". Sanki benim duygularıma da tercüman oluyor. Candan Erçetin'in enerjisi uzaklardan evimize kadar ulaştı...

Makbule ABALI 

13 Haziran Urla  


Buradan dinleyebilirsiniz : Candan Erçetin - ELBETTE


ELBETTE


Güneş her akşam batıp her gün doğuyorsa 

Çiçekler solup solup tekrar açıyorsa

En derin yaralar kapanıyorsa

En büyük acılar unutuluyorsa

Neden korkulur hayatta söyleyin bana

Ben neden aynı kalayım söyleyin bana

Elbette bazen çiçek açıp bazen solacağım

Elbette daldan dala konup sonra uçacağım

Elbette bazen hızla dönüp bazen duracağım

Elbette bazen söyleyip bazen susacağım

İnanmadım asla inanamam

Her şeyin bir  sonu olduğuna

Elbette bugün ağlıyorsam yarın güleceğim 

Elbette önce çekip gidip sonra döneceğim.


Söz: Candan Erçetin

Müzik: Akın Ertülbey

Düzenleme: Alper Dinç
















18 yorum:

  1. Candan hanımın burada evi var. Geçen sene devamlı yeşil fasulye aldığım tezgahta rastladım kendisine, laf atayım dedim, sonra belki bir karşılık alamam diye vazgeçtim.
    Bazen başkalarını da memnun etmek güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilirsiniz, Candan Erçetin aynı zamanda Galatasaray Lisesi'nde müzik Öğretmeni. Çok alçak gönüllü olduğu söylenir. Doğru, o memnuniyet karşılıklı oluyor.

      Sil
  2. Çekilişine size çıkması bile sizi mutlu etmeye yetmiş. Gidemeden de mutlu olmuşsunuz ne güzelsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle oldu. Sevdiklerimizi mutlu etmek de güzel.
      Güzel görüşünüze teşekkürler.

      Sil
  3. Şansınız her zaman açık olsun, bu konser bir başlangıç olsun; sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir dilek. Çok teşekkür ederim.
      Sağlıkla güzel günlere.

      Sil
  4. Benim de en sevdiğim şarkısı Elbette 'dir. Bir de Onlar Yanlış Biliyor 'u çok severim :)
    Bloglar sayesinde hiç tanımadığımız kişilere dokunuş yapabilmek de ne güzel.. Sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüştüğüm birçok arkadaşım da bu şarkıyı çok seviyorlar.
      Konserde Cansu'nun çektiği 3 kısa video vardı. Çok uğraşmama rağmen onları bloğa aktaramadım. Görüntü geliyor, ses çıkmıyordu. YouTube'dan link ekleyerek çözümlemeye çalıştık. Bir gün belki onları da ekleyebilirim.
      Sevgiyle.

      Sil
  5. İnşallah sizin de iyi hissettiğiniz başka güzel günlerdeki konserlere katılırsınız Hocam. Sevgiler gönderiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu içten dileğe teşekkürler sevgili Sezer. Canlı izlemek farklı elbette. Ama Spotify ve Momentos Radyoda da çok sevdiğim parçalara rastlıyorum. Teşekkürler.
      Sevgiyle.

      Sil
  6. ne hoş şeyler de oluyor bu hayatta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da Candan Erçetin'in güzel bir şarkısının adıdır değil mi?
      Yanlış mı hatırlıyorum?

      Ağaç Ev Sohbetlerine birkaç hafta içinde bir konuyla katılmak istiyorum. Bu ara çok zor bir zaman dilimi. "Yazmak yaşamak" diyordu Oktay Akbal.

      Sil
  7. Çekilişin size çıkmış olması ne hoş olmuş. Hayatın sürprizleri hiç bitmesin. Yaşamınıza hep güzel ve ince ruhlu insanlar dokunsun. Candan Erçetin'in şarkılarını ve yorumunu ben de çok beğenirim. "Gamsız Hayat" ve "Annem, annem" i severek dinlerim... Şansınız daim olsun Makbule Öğretmenim. Sağlıkla, sevgiyle, esenlikle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel bir tesadüf bana mutluluk vermişti. Yakınlarım için de iyi oldu. Hayatın akışı içinde bazen çok isteyip de gerçekleştiremediğimiz durumlar da oluyor.
      Zuhal Olcay, Sezen Aksu , Candan Erçetin ve Leman Sam'ın yorumlarını çok severim. Adeta buram buram nostalji kokan eski şarkıları da.
      "Yaşamınıza hep güzel ve ince ruhlu insanlar dokunsun." deyişiniz içimi aydınlattı. Aynı güzel dilekle, sevgiyle.

      Sil
  8. Makbul,

    Ne kadar kibar, zarif anlatmışsın hediyeyi, paylaşımını,memnuniyetini. Seninle sohbet çok keyifli olurdu eminim. Mutlu ve şanslı günleriniz çok olsun. Handan da candır bu arada :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yorumlar, sözcükler vardır sevgili Mai, insanın ta içine işler, kalpten sarar. Elbet bilirsin. Tüm paylaşımlarında o duyarlılığı seziyorum ben.
      Yaşamda yol aldıkça insanın hassasiyeti de artıyor. Gözyaşları da bu hassasiyete eşlik ediyor; bağıra çağıra değil tabii, sessiz sedasız, ince ince.
      Makbul ; çok sevdiklerimin seslendiği adım. Ben de çok severim bu seslenişi. Ne güzel, bir blog arkadaşım da derinden ince bir farkındalıkla kullandı bu adı.
      Dr Erdal Atabek'in İnsan Sıcağı sözünü çok severim. Hele bunu zihninde, yüreğinde, davranışlarında taşıyabilenleri .
      Handan gibi, Mai gibi...

      Sil
  9. Ne hoş, ne incesiniz. Gönül rahatlığıyla dinleyeceğiniz şarkılarınız, şansınız bol olsun. Kardeşinize de şifalar diliyorum.
    Sevgiler Makbule Hocam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klio'nun Şarkısı Blog adı olarak bana hep gizemli gelmiştir; Çok uzaklardan bir dost sesi duyar gibi. ..
      Güzel, içten dileklerinize çok teşekkür ediyorum.
      Sevgiler.

      Sil