Bu Blogda Ara

5 Mar 2020

ÇİÇEKLER DE SEVGİ DİLİNDEN ANLAR...


Mart Ayının ilk günleri. Güneşli, ılık bir gün, baharın da gelişini müjdeler gibi... Her bahar onun ruhuna adeta coşku taşırdı. Kupkuru dalların yeniden filiz vermesi, yeşermesi, doğanın renklenmesi, kuşların cıvıldaması... Yaşam boyu öyle çok mutsuzluk yaşamıştı ki, bu küçük mutluluklar onun hayatını doldurmaya yetiyordu.Düşündükleri  ona huzur veriyorsa "mutluyum"  diyordu.

Eve yaklaştıkça adımları da hızlandı, kalp atışları gibi. Sabah çok yağmur yağmıştı. Mutfak penceresinin önündeki  çiçekleri merak ediyordu. Çuha çiçekleri, menekşeler, nergisler, birkaç gündür açan arpa zambakları. Pencereyi açıp da dışarıya bakarken , hayalinde adeta önünde koca bir bahçe var gibi düşünürdü.  Henüz çiçek sevenler tükenmemişti. Bazıları çiçeklere hayranlıkla bakar, çok cesaretli olan çiçeğin adını, nasıl yetiştiğini de sorardı. 

Eve girince hemen mutfak penceresini açıp çiçeklerin hatırını sordu. Her zaman, çiçekler de güzel sözden, sakin, yumuşak sesten anlarlar diye düşünürdü. Yoksa çok güneş almayan bu zemin katta böylesine güzel çiçek açarlar mıydı? Zemin katta da yaşama şansı verilirse açarlar tabii dedi. Her sabah çiçekleri ziyaret eden bir kumru bile bunu biliyordu. Ama ayrıldığı eşine bunu bir türlü anlatamamıştı.
"Çiçekler bile sevgi dilinden anlar." dedi yüksek sesle...

Makbule ABALI 


4 yorum:

  1. En çok da onlar anlar hatta. Bir de hayvanlar. Sonra çocuklar. Ve en son, insanların bazıları.
    Mutfağım insanlara açılıyor, cam önünde bir gülüm var, mutfaktaki seslerden neşeden, hiç solmaz, yaz kış. Gelen geçen laf atar, laflarız cam açıksa.. Bazen "hiç rahatsız olmuyor musun" derler, hayır çok severim insanlarla bakışmayı, gülümseşmeyi ve o gülü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böylesi iletişim dillerini bilmek ne güzeldir. İnsanın içi aydınlanır, ruhu tazelenir, adeta güç kazanır.
      Çiçekleriniz bu iletişimden çok memnundurlar eminim.
      Sevgiyle...

      Sil
  2. sonu ne güzel bitti. fotiler de ne iç açıcı amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın içinde acı ve hüzün iç içe. Hayatın tuzu biberi gibi.Her şey biz insanlar için.
      Sevgiyle.

      Sil