Bu Blogda Ara

6 Eki 2021

BLOG ARKADAŞLIĞI...


 Sanal  ortamdaki arkadaşlık gerçek dünyadaki arkadaşlık ve dostluklardan farklı. Hiç tanımadığınız, özelliklerini çok da bilmediğiniz insanları tanıma çabasına girmek. Cesaret ister, güven ister. Zaman ister. Çok emin olmadığım konularda çok kararsızlıklar, tereddütler yaşarım. Neyse ki hislerim beni çok yanıltmaz. Bir blog açma fikri önce kızımdan gelmişti. Düzenlemeleri önce o yaptı. O ilk günün heyecanını nasıl unuturum. Üye sayıları ve yorumlar birer ikişer arttıkça nasıl da mutlu olurdum. Artık sayıları çok önemsemiyorum. Nicelikten çok niteli önemli benim için. Ama yorumları hala önemsiyorum. Yorumlar bir geri bildirim. Bir bakıma yazanı denetliyor, düşündürüyor., yönlendiriyor.

Bizler şimdiki çocuk ve gençler gibi bilgisayarlara çok alışık olmayınca  teknik konularda hep kendimi yetersiz hissettim. O  yüzden hata yapmaktan hep çekindim.  O konularda kendini geliştirenlere de hep hayranlık duydum. Ama kimseden kolay kolay yardım isteyemem .İçtenlikle yardımda bulunanlara da minnet duyarım. Son zamanlarda bloğumun üst başlığında  kuşların başı yarım gözüküyordu, Benim dikkatimi çekmeden Değirmenimden Mektup Var bloğundan Recep Altun Bey uyardı. Daha önce de bir başka zamanda yardımda bulunmuştu. Bu defa Kiremithanem Blog sahibi  arkadaşım yardımcı oldu. Bir öğretmen sabrı ve yaklaşımıyla, özenle, ustalıkla.  Keşke öğretmen olsaymışsınız dedim  içtenlikle.

Yıllar öncesinden öğrencimiz Çağrı Kılıç Instagram ve Blogda "Öğretmenim size yardımcı olabildiğimde çok büyük mutluluk duyuyorum" diyenlerden. Teşekkür borçlu olduğum  nice güzel yürekli insan var. Nasıl unuturum bu güzel, dostça yaklaşımları. Deeptone, Kaystros Tyrha Maviye iz süren. Hüseyin Güzel, Momentos, İzler ve Yansımalar, Hikayelerdir Geriye Kalan, Güven'in yeri ve daha niceleri. Sade vardı, ayrıldı sanırım sıcacık yorumlarıyla unutamadığım, 

Blogda, İnstagramda hiç görmediğim, sesini duymadığım, nerede yaşadığını bile bilmediğim ama takdir ettiğim, düşünceleriyle benimsediğim, sevdiğim ne çok insan var. İyi niyeti istismar etmeyenler, sınırları bilenler, kötü amaçlarla düşünmeyenler. Tabii ki iyilerin arasında farklılar da olacaktır.  Amaçları farklı olanlar, insanları yanlış değerlendirenler, içtenliği farklı algılayanlar... İnsan bir süre sonra uzaklaşıyor onlardan. Elbette tam tanıyamadıklarımız da oluyor.

Blogda eski paylaşımlarıma bakıyorum. Ne çok paylaşım, ne çok yorum. Yorum yaptıkça yorum geliyor tabii. "Gözden ırak  gönülden uzak" deyişinin doğruluğunu kanıtlar gibi. Yeni arkadaşlardan tanımadıklarım var. Rahatsızlıklar da kesinti yarattı. Karşılık beklemeden yorum yapanlara sonsuz teşekkürler.

Eski dostlardan unutamadıklarımız- yitirdiklerimiz var. Bir Öğretmen- Gülsen Varol. Harika yorumlarıyla hayranlık duyduğum bir insan. Adeta bir insan sarrafı. Cihan'ın Bahçesi-bir iyilik timsali, Mehmet Osman Çağlar- çok güzel şiirleriyle, yorumlarıyla tanıdığımız. Kayıplarımızı rahmetle, özlemle anıyoruz. Işıklar içinde uyusunlar.

Makbule ABALI 



Ben dünyaya kin değil, sevgi paylaşmaya geldim. SOPHOKLES



48 yorum:

  1. Makbule hocam, bu yazınız beni çok etkiledi. Çünkü bazen geriye dönük yazılara baktığımda özellikle 2011 ve 2012 nin harika yıllar olduğunu söyleyebilirim. Benim de önce blogdan ve sonra fiziki olarak tanıştığım bir kaç kişi var ve benim için çok değerliler. Bir kaç blogger da maalesef yazmayı bıraktılar. Bir tanesi vefat etti. O güzel zamanların insanları, güzel atlara binip gittiler.

    İyi ki siz varsınız ve yazıyorsunuz. Daima yardıma hazırım, bilmenizi istedim.
    Sağlıkla ve sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Momentos,
      Yaş aldıkça duygusallığımız artıyor. Son iki satırı gözlerim buğulanarak okudum. İçten yardım teklifine çok teşekkür ederim. Geçmiş yıllardaki blog yazılarım daha uzun. Yorumlarım da daha uzun. O yıllar güzel yıllardı gerçekten. Belki de yenileri tam tanıyamadım ya da kendimi tanıtamadım.
      Çok teşekkürler. YÜREKTEN SEVGİLERLE.

      Sil
  2. Yazdıklarınıza kelimesi kelimesine katılıyorum.
    Yalnız eski yazıları ve yorumları okurken hüzünleniyorum artık, geçip giden zaman yüzünden ve artik yazmayan arkadaşlar tabii...ne yapalım, hayat böyle diyorum ben de.
    İlk blog yazmsya başladığımda İzmirdeydim, bircok arkadaşımla blog sayesinde tanıştım yüz yüze görüştüm. Şimdi Ankarada da mı böyle buluşmalar yapsak diye düşünüyorum hatta.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, benzer duyguları ben de yaşıyorum. Persephone vardı, artık göremiyorum. Elbette yeni arkadaşlarımız arasında da çok değerliler var. Henüz tanıyamadık, tanıma fırsatı olmadı. Güzel yazılarınızı zevkle okudum. Bazen mutlaka yorum yazmalıyım dediğim yazılara yazamıyorum. Zaman bir su gibi akıp geçiyor.
      Selam sevgiler.

      Sil
  3. Merhabalar.
    Blog arkadaşlığı konusunda kaleme aldığınız yazınızı büyük bir keyifle ve zevk alarak okudum. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Sanal ortamdaki arkadaşlık benim için çok değerlidir. İşin içinde çıkar ve menfaat gibi ilişkiler olmadığı için, hayatın içindeki fiziki arkadaşlığa, sana arkadaşlığı tercih ederim. Milliyet Blog platformunda da zaman zaman faaliyet gösteriyorum. Orada çok uzun zamanlar sanal arkadaşlık yaptıktan sonra vefat edenlerle ilgili duyuru ve anma paylaşımları yaptıklarını görünce içim burkulur, hiç tanımadığım bu kalem sahipleri için hüzünlenir ve üzülürdüm.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Güzel düşüncenize, beğeninize çok teşekkür ederim. Çıkarlar doğrultusunda sürdürülen her ilişki bana da çok yanlış ve ters geliyor. Yüzeysel bağlantılar çabuk su yüzüne çıkıyor. Son yıllarda vefat edenlerin ardından daha büyük acı duydum.
      Birkaç arkadaşımızın ölümlerinin ardından bloglarını tekrar ziyaret ettim, yorum yazdım. Bir vefa borcu gibi.
      Yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygilarımla.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Kaldırımlarda yürürken karşı karşıya geldiğim ancak ömrü hayatımda hiç görmediğim ve tanımadığım insanlara Allah'ın selamını veririm. Selamı alan kişi "pardon beni nereden tanıyor sunuz? Ya da Nereden tanışıyoruz? gibi suallerle karşılaşırım. Ben de "ben sizi tanımam, siz de beni tanımazsınız, ancak Allah'ın selamı olarak size selam verdim" derim. Kimi memnun olur, kimi garip bir şekilde başını sallar ve yoluna devam eder.

      İnsanlar birbirlerine selam vermeye, hal hatır sormaya bile korkar hale gelmiştir. Ama blog arkadaşlığında kesinlikle sokakta karşılaşılan durumların aynısı yaşanmaz. İlk defa blog sayfamıza üye olmuş birine böyle diyebilir miyiz? Ne diyoruz. "Hoş geldiniz, blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederiz" diyoruz öyle değil mi?

      Benim yanımda blşog arkadaşlığının ayrı bir yeri ve değeri vardır. Hatta tüm arkadaşlıklardan daha kutsal ve daha değerlidir.

      Blog arkadaşlıklarımızda ciddi bir samimiyet, güven ve vefa vardır. Bu samimiyetin, güvenin ve vefanın devam etmesini ve tüm blog arkadaşlarıma sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Eşimle yürüyüş yaparken bu gibi durumlarla karşılaşırdık. Bazen sabah erken saatte ya da akşam üstü. Gülümseriz, başımızla selam veririz. Bu insanca bir şey.
      Blog arkadaşlarımı seviyorum, onlara güvenmek istiyorum.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  4. Ne güzel anlatmışsınız Blog Arkadaşlığını. Başka bir dünya, sanal gibi görünse de bence tam bir gerçeklik burası. İnsanların gerçek dünyalarını anlattıkları, kendilerini daha iyi ifade ettiklerine inandıkları bir yer:) İnsan yorum gelince yada kendisini takip edenler oldukça mutlu oluyor ve aslında sizin de dediğiniz gibi bir geri bildirim almış oluyor. Tekrardan bu güzel anlatım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçenlerde birkaç kez üst üste yorum yazmıştınız. Güzel ifadelerle yazılmış yorumlar. Mutlu olmuştum. Bloglar diğer sanal ortamlardan daha kaliteli. Belki daha denetimli olduğu için de öyle.
      Yorumunuza, katkınıza çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Makbule Hanım, devamlı yorum yazamasam da bir çok bloğu okuyorum. Günün yarıdan çoğu okulda geçiyor, ah şöyle emekli olsak diyorum sabah çayımı alır rahat rahat blogları okurum , yorum yazarım. İnşallah bir gün o da olur. ama dediğiniz gibi vefat edenlerde oldu. Cihanın Bahçesi, Banu abla , ara ara aklıma gelir, bloglarını açar tekrardan okurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok severek, zevkle çalıştım. Rehberlik ve Araştırma merkezinde, liselerde Psikoloji, Felsefe Öğretmenliği, Eğitim Fakültesinde Rehberlik Dersleri ve bir Özel Eğitim Kurumunda 10 yıl Rehber Öğretmenlik.
      Ben de kahve içme özlemi çekerdim. Sonra içemez oldum. An'ı yaşayın, fırsat varken için. Sonra özlediğiniz kadar içimi zevkli olmuyor.
      Ben de hep kaybettiklerimizin bloglarına yeni yorumlar bıraktım. İçim titreyerek, özlemle...
      Teşekkürler.

      Sil
  6. Pek tatlı ve yumuşacık kalpli Makbule hanımcım veya hocam..Hayat gerçekten enteresan olabiliyor bazen,bazen canını acıtıyor en yakınından takdiri görememek,bazen de pek büyük olmayan küçücük bir yardım için bile bu kadar değer veren güzel insanlarla karşılaştırabiliyor bizi,uzaktan..
    Asıl ben teşekkür ederim,güzel sözleriniz ve inceliğiniz için.Bana gerçekten güzel insanları güzel duyguları hatırlattığınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, sıcacık bir yorum. Gerçekten yardımınızla beni çok mutlu ettiniz. Bir öğretmen sabrıyla, sorarak, zaman ayırarak, fedakarca. Çok içtenlikle "keşke öğretmen olsaymışsınız" diye düşündüm. Zaman benim için çok önemlidir. Anladım ki sizin için de öyle.
      Kiremithanenize uzaklardan konuk oldum ve çok mutlu ayrıldım.
      Sonsuz teşekkürlerimle sevgiler...

      Sil
  7. Beni de bir arkadaş olarak kabul ederseniz ve elbette bu yorumu okuyan arkadaşlar çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, aramıza yeni katılanları önce bilmek, tanımak istiyor insan. Google kanalıyla bloğunuza baktım. İnsanlara iş bulma çabaları ile ne güzel işler başarıyorsunuz.
      Yorumunuza teşekkür ederim.
      Esenlikler diliyorum.

      Sil
    2. Aramıza hoş geldiniz demeyi unutmuşum. Yeni arkadaşların katılımı yeni dostlar demek, yeni ufuklar açmak demek.
      Sağlıkla, huzur ve mutlulukla.

      Sil
  8. Ne güzel anlatmışsınız Makbule Hocam. Her bir satırına katılıyorum. Mesela ara ara kopukluk olsa da muhakkak gözlerimin aradığı, yakın hissettiğim büyüklerimdensiniz. Bu platformdan sıkı dostluk kurduğum ve devamlı görüştüğüm arkadaşlarım var, şehrine gittiğimde haber etsem seve seve görüşeceğimizi bildiğim dostlar var, uzaktan uzaktan yakın hissettiklerim var:) Buradan kurduğum ilişkileri çok kıymetli buluyorum. Eski tanıdıklar yazmayı bırakınca üzülüyorum. Bir de aramızdan ayrılanlar var tabii. Gülsen Hanım örneğin. Mekânı cennet olsun. Dediğiniz gibi tam bir insan sarrafıydı. Bana ilk yazdığı yorumu unutamam. Çok kıymetli şeyler bunlar.
    Bazen ara veriyoruz ama yine de yazmaya devam edelim olur mu?:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klio'nun Şarkısı hafızamda güzel iz bırakan isimlerden. Güzel yorumlarıyla hatırladığım bir blogger. Sonra kayboldu. Gerçi o ara ben de hastalıklarla mücadele ediyordum.
      Yazmayı bırakmak-hangi nedenle olursa olsun bana da üzücü geliyor. Gülsen Öğretmeni çok severdim. Tüm kitaplarını okumuş, yorum yazmıştım. Benim kitabıma onun yazdığı yorum hala bloğun ilk sayfasında eleştiriler bölümünde duruyor. Silmeye kıyamadım.
      Yoruluncaya kadar devam.
      Sevgiyle.

      Sil
  9. Makbule Hocam,
    Yazdıklarınız emin olun ki değerli yazınızı okurken duygulandırdı.
    M.Osman Çağlar, Gülsen Varol'un gidişleri bloğ için, insanlık için büyük bir kayıp.
    Yazdıklarıyla, yorumlarıyla her zaman yanımızdaydılar.
    Her ikisinde de Allahtan rahmet diliyorum. Işıklar içinde uyusunlar.
    Dediğiniz gibi,
    tanımasak da bloğda yorum ve yazılarını okuduğumuz çok değerli, dürüst insanların varlığı bizleri sevindiriyor.
    Selam ve saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum ki bizler duygusal insanlarız Hüseyin Hocam. Ama duygulu olmak, duygusuz olmaktan iyidir. Yeni katılan çok değerli arkadaşlar olduğu gibi eskilerden unutamadıklarımız var. Yıllar sonra Gülsen Varol'u blog listenizde görmek beni çok duygulandırmıştı. Osman Çağlar da çok değerli bir isimdi.
      Yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. ne güzel anlatmışsınız, içtenlikle, biz de size teşekkür ederiz, yıllardır aramızda olduğunuz için :) gidenler evet, hepsini severdik tabii. blog arkadaşlarımız genelde iyi insanlar, hatta şimdikiler daha esnek, rahat, hoşgörülü, eskiden çok hırslı olanlar, çatışanlar çoktu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog benim ilk göz ağrımdı. Hep severek yazdım. Grupta herkese yardımcı olan toparlayıcı rolünle asıl biz sana teşekkür ederiz Derin.
      Esenlikler diliyorum.

      Sil
  11. İçimde kuşlar uçtu okuyunca,canım cihan ın bahçesi.yumuşacık kucağı vardı onun.rahat uyusun.off ne düşüneceğimi bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyin bazen istemeden de olsa unutmalar yaşıyor. Hiç unutmayalım istedim sevgili Nar, hatırlayalım istedim. Adını andığım üç arkadaşa da ölümlerinden sonra da yorum yazdım. Hayatın hüzünlü yanı da can yakıyor.
      Sevgiyle.

      Sil
  12. Ben de çok seviyorum blog arkadaşlarımı :) Günlük hayatımda sık sık "bir arkadaşım şöyle demişti, şöyle bir şey yaşamış, bu konuda şöyle yapmış" diye bahsediyorum hatta. Bazılarının yüzünü bir kez bile görmeden yıllardır tanışıyormuş gibi hissettiğim arkadaşlarımın olması hem garip hem de çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları yaşıyoruz, ne güzel. Ve ben kolay arkadaş olamayanlardanım. Ama güvendiğim zaman çabuk kopamam. Kırmamaya özen gösterip kırmamak için de büyük çaba harcarım. Kırılganım. Duygularda yakınlık esas sanırım.
      Sevgiyle.

      Sil
  13. Her blogger aşağı yukarı bu duygular ve durumlarla karşı karşıya kalıyor galiba.Her biri değerli ve güzel izleri ekliyor hatırasına.Yorumlar kesinlikle en değerli olanı.Etkileşim içinde olduğumuzun, kıymet verildiği hissini aldığımız alan.İyi hafta sonları diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğiniz gibi. Belki de herkes bir Vakt-i Dem bekliyor. Zamanı gelince duygu ve düşüncelerini açıklamaya çalışıyor. Hepimiz içimizi dökme, duygularımızı paylaşma ihtiyacındayız. Kimimizin sınırları var. Kimimiz özeli paylaşmayı pek istemiyoruz. Onca farklı kişilik ve karakterde insanın bir arada olması, anlaşabilmesi de güzel.
      Aydınlık, güzel günler.

      Sil
  14. Bence bloglar diğer sanal alemlerden farklı. Dolayısıyla blog arkadaşlıkları benim için de çok değerli.
    Çoğunu sanki hep tanıyormuşum gibi düşünüyor ve çok da seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep öyle düşünürdüm. Birçok arkadaşımın da öyle düşündüğünü görünce seviniyorum .İçtenlik böyle hissettiriyor galiba.
      Sevgiyle güzel günlere.

      Sil
  15. Gerçekten blog arkadaşlığı çok farklı bir şey. Ben de ilk defa Bir Yıldız'ın Hikayesi isimli bloğun yazarı Sibel Yıldız, yayınladığı kitabı imzalı olarak hediye etmişti bana. En mutlu olduğum anlardan biriydi. Sıcacık bir ilişki var burada, yardımseverlik çok fazla. Henüz kötü bir yorumla bile karşılaştığım söylenemez. Siz de takip ettiğim sıcacık bir insansınız. Umarım hep beraber, bloglarımızla birbirimize bağlı kalırız :)

    www.kayipfisilti.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Geriye Kalan adlı kitabım yayınlandığında bazı blog arkadaşlarıma armağan etmiştim. Kitabın geliri Mersin Alzheimer Derneğine kaldı. Güzel düşüncelerinize çok teşekkür ederim.
      Bloğunuza ulaştım. Takip etmek istedim. Sanırım başaramadım. Mail adresiyle mi ulaşacağız?
      Sevgiyle. Uzun zamanlı dostluklara.

      Sil
    2. Ahh sizinde kitabınız var yani! Mükemmel, mutlaka okuyacağım:) Herhangi bir gönderime, yazıma girdiğiniz zaman sağ kısımda çıkıyor blogger ile takip etme kısmı:)

      www.kayipfisilti.com

      Sil
    3. Bloğun sağ tarafında çıkan "Değerlendirmeler" bölümü kitabı okuyan bazı blog arkadaşlarımızın kitap hakkındaki görüşleri.
      Kitap 1000 tane basıldı, bir süre İnternette ve kitapçılarda satıldı. Şimdi sadece Mersin Alzheimer Derneği'nde satılıyor. Oradan sipariş ediliyor.
      Teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  16. Gerçekten de öyle ne güzel anlatmışsınız göremeden sevdiğin ne çok güzel kalp var bu camiada... <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu vesile ile o güzel kalplerden tanımadıklarımızı da tanımış olduk. Sevgi ile yola çıkan iyilerle, güzelliklerle karşılaşıyor.
      Güzel günlere, sevgiyle...

      Sil
  17. Geciktiğim için kusuruma bakmayın. Aynı duyguları paylaştığım çok anlamlı bir yazı olmuş. Ben de blog arkadaşlığını önemsiyorum. Ne yazık ki biraz detaya gömüldüğüm için güzel yazıların bir kısmını kaçırabiliyorum. Detaya gömülmemin nedeni; okuduğum yazıların altındaki bütün yorumları da okumam ve söyleyecek bir sözüm varsa mutlaka kısa ya da uzun yorum bırakmak. Bazen bloga daha fazla zaman ayırıyorum bazen de kitap okumaya, ya da bazen işler nedeniyle aksıyor. Her zaman zamanın yetersiz kaldığını düşünmeye devam edeceğim. Okunacak ve yorum yapılacak çok değerli blog, çok kitap var. Deep kadar hızlı da değilim:) Elimden geldiği kadarını yapmaya çalışıyorum. Blog dostluğu gerçek bir dostluk bence. Teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Er veya geç, uğrayabildiğiniz zaman mutlu oluyorum. Çünkü biliyorum ki iyi bir okuyucusunuz. Detayları da gözden kaçırmıyorsunuz. Ben eski ben'le şimdiki beni karşılaştırdığımda istediğim kadar iyi bir okuyucu olmadığımı fark ediyorum. Bloglarda bütün yorumları ben de okuyorum. Yorumlar parçadaki eksik yönleri de tamamlıyor. Derin'in temposuna yetişmek çok zor. Gene de çok iyisiniz.
      Blog dostluğunda içtenlik olduğuna inanıyorum ben de. Dileriz hiç bozulmasın.
      Esen kalın.

      Sil
  18. Merhabalar.
    Blog arkadaşlığı konusunda ne kadar yazsak yeri vardır. Blog arkadaşlığı temiz, samimi ve güven dolu duyguların beslendiği ve serpildiği yerdir. Ben bu zamana kadar blog arkadaşlığından hiç şikayetçi olmadım. Bundan sonra da inşAllah olmam.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Düşüncenize aynen katılıyorum. Bloglar diğer sosyal medya alanlarından daha temiz ve düzenli, daha kaliteli.
      Yaşamın içinde de bazen öyle konular olur ki, içten kırılırız ama susmayı tercih ederiz. Benim öyle bir kırgınlığım oldu. Kimseye açmadım. Geçmedi ama bitti.

      Yeni bir paylaşımım var. Baktım Okuma Listesinde de yer almamış, Sizin blog panosunda da göremedim. "Bir Varmış Bir Yokmuş" Eski bir yazımı yeniden yayınladım. Okumak isterseniz son yayın.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    2. Merhabalar Sayın Öğretmenim.
      Diğer blogcu arkadaşlarımdan da aynı sizin şikayetinize benzer şikayetler aldım. Bir paylaşım yapıyorsunuz, ne okuma listesine, ne de sizi takibe alanların okuma listesine düşmüyor. Haliyle takipçinin haberi olmadığı için yapılan paylaşımlardan habersiz kalınıyor. Ne zaman bizzat takip ettiğiniz blogcunun sayfasına girersiniz, o zaman görüyorsunuz yeni paylaşımı.
      Haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim. Sağolun. Bakarım yazınıza.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Neyse ki bu durum çok sık olmadı. Belki benden kaynaklanan bir hatadan oldu. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  19. Merhaba,
    Blog arkadaşlığı... İçi doldurulabilmişse çok güzel bir kavram. Sanal âlemin en güzel taraflarından biri sanırım hiç tanımadığımız insanlara karşılıksız yardım ediyor oluşumuz. Bedeli sadece bir teşekkürle ödenen yüzlerce yardım. İyi ki o iyi insanlar var.
    Yazınızın sonunda bahsettiğiniz yitik arkadaşlar üzdü beni. Ne acı değil mi? Yıllarca emek verip yazılar kaleme alıyorsunuz. Lezzetleri acılaştıran ölüm gelip her şeyi yarım bıraktırıyor. Ve siz ölüp gitseniz bile bloğunuz hep açık kalıyor. Birinin (şifrenizi bilmediği sürece) onları gizleme imkanı da yok. Bu gerçek ürkütüyor beni.
    Yaşlanıyor muyum yoksa? 🙄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "İçi doldurulabilmişse "deyişiniz çok anlamlı ve güzel. İlk yıllarda blog bana çok heyecan verirdi. Yorum yazmak, yorum almak ayrı bir mutluluktu. Her gün yazardım. Zaman zaman kesintiler oldu.
      Hayatın içinde mutluluk da mutsuzluk da var. Hiç görmediğim arkadaşlarımızın kaybı beni inanılmaz üzdü. Ama kalıcı bir eser bırakmak güzeldi. Bazen kendimi onların yerine koyarım. Benim bloğum herkese açık. Bence herkes okuyabilmeli Sadece yorumlar denetimli.
      Katkınıza teşekkür ederim.

      Sil
    2. Ben blogum kaybolmasın diye şifremi not ettim, bir deftere :)

      Sil
  20. Ben blog dünyasında yeni sayılırım ve gerçekten blogcular diğer bütün sosyal medyadan farklı insanlar. Şuan blogumda bir problem var Recep Bey yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.Bu vesileyle kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Sizler eski blogcularsiniz ve yeni katılanları da bağrınıza basıyor ve ilgileniyorsunuz.Hepiniz harika insanlarsınız, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eskiyim ama teknik konularda çok yeterli bilgilere sahip değilim.
      Recep Bey sağ olsun bana da yardımcı olmuştu. Çok güvenilir, dürüst bir arkadaşımız.
      Sağlıklı, güzel günlere.

      Sil