Bu Blogda Ara

5 Kas 2021

YAĞMURLA GELEN...


Dışarıda günlerdir yağmur yağıyor. Usul usul yağan yağmuru çocukluğundan beri severdi. Her yağmur ona aydınlık, güzel günleri çağrıştırırdı. Bereketli günleri, güneşi, temizliği, ürün çokluğunu... Hele yağmurdan sonraki toprak kokusunu hiçbir kokuya değişmezdi. Uzun zaman o kokuyu içine çeker, sindirmeye çalışırdı.

Çocukluğunda annesine sorardı: "Allah Baba ağlıyor mu anne?" Gök gürlerse o da ağlardı. Yağmur sonrası çiçeklerin üzerinde kalan damlalar nasıl da güzel olurdu. Çiy düşmüş güller gibi minik damlacıklar. Gök gürültüsü, şimşek, yıldırım eşliğinde yağan yağmurlar en büyük korkusuydu. Yüksek sesten, gürültüden oldum olası çekinirdi. Her zaman sakinlikten yanaydı: Yumuşak sesler, rahatsız etmeyen konuşmalar , hatta müzikler. Ardı ardına çakan şimşekler, birden aydınlanan gökyüzü ona adeta bir korku filmi izlettirirdi. 

Sonraki zamanlar da yağmur sonrası bir sele de tanık olmuştu. Doğanın amansız gücüne şaşırmış, mücadelenin zorluğuna hayret etmişti. Ve inanmıştı; Hayat , romantizm  ile trajedi arasında bir gidiş gelişler yolculuğudur. 

Yağmur yağarken camın ardından kitap okumak ne zevklidir.  Ya şemsiyesi olmadan sağanak yağmurun altında sırılsıklam olmak. Sevdiği insanla yağmur altında yürümek. Çatısı akan bir evde tüm eşyaların ıslanması. Hayatın uç noktaları, zorluklar, zıtlıklar...

Yağmurun ardından pırıl pırıl bir güneş çıkıp hepimizi şaşırtır bazen. Bir gökkuşağı umut saçar adeta. Hiç tükenmeyen yağmurlar yağsa, dünyanın tüm pislikleri, insanların kötü düşünceleri temizlenip arınır mıydı acaba?

Makbule ABALI.

  

4 yorum:

  1. Güzel öğretmenim, ne güzel ifade etmişsiniz :
    Hayat , romantizm ile trajedi arasında bir gidiş gelişler yoludur. hayatın zıtlıkları içinde barındırıp bu şekliyle daha kıymetli ve yaşanılası olduğunu nasıl güzel, naif şekilde anlatmışsınız. Yağmur yürekli , güzel yürekli insanlar hep var olsunlar hayatımızda.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çağrı, öykü-anı tarzında yazdım. Hayat içinde iyi kötü her şeyi barındırır diye düşünürüm hep. Yağmur hakkında türlü çeşitli ne çok şey yazılabilir. Yağmur hep romantizmdir benim için. İyi duygularımızı açığa çıkarır adeta. Güzel yürekli insanlar hiç eksilmesin hayatımızdan.
      Sevgiyle.

      Sil
  2. anılar ve yağmurun verdiği mutluluk eveet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru Deeptone, yağmur ölçülü yağarsa mutluluk da verir. Hele anılarda mutluluk esintileri varsa...
      Sevgiyle.

      Sil