Bu Blogda Ara

1 May 2023

BUGÜN 1 MAYIS - AYIN İLK GÜNÜ

 


Bugün 1 Mayıs. İlkbahar Mevsiminin son ayının ilk günü. 12 ayın hepsi farklıdır elbette ama ben Mayıs'ı bir başka severim.

30 gün çeken ayların arasında bir gün fazlasıyla 31 çeken aylardan biridir Mayıs.

Bayramların, özel günlerin toplandığı aydır Mayıs. Baharın gelişiyle birlikte Bahar Bayramını kutlarken  aynı zamanda Emeğin, Dayanışmanın, Sabrın,  Paylaşmanın Bayramını coşkuyla kutlarız.  Hıdrellezi yeni dileklerle karşılamaya hazırlanır, Mayısın ikinci Pazar gününde anneleri anar, duygularımızı dile getiririz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramında Atatürk Gençliği ile kan tazeler yeniden bir Bayram sevinci yaşarız. 

Yeniden doğmanın, canlanmanın, hayata daha iyimser bakabilmenin ayıdır Mayıs.

Soğukların büyük ölçüde bittiği, çocukların parkları , bahçeleri, sokakları neşeli sesleriyle doldurdukları aydır Mayıs.

Kuşların, kelebeklerin çoğalarak doğaya karıştığı, karıncaların yeraltından yeryüzüne çıkmak için sabırsızlandıkları bir aydır Mayıs. 

Çok çeşitli otların tarlalarda boy gösterdiği, sağlıklı beslenmeye yönelik ürünlerin çoğaldığı, böylece aile bütçesine ekonomik katkıda bulunan bir aydır Mayıs.

Eriklerin, bademlerin, yenidünyanın, narenciyenin çiçekten tomurcuğa, meyveye dönüştüğü aydır Mayıs.

Pek çok yerde kokulu güllerin, sarmaşık güllerinin, lâvantaların, sümbüllerin, akasyaların, erguvanların, leylakların, manolyaların çiçek açtığı aydır Mayıs. 

Kar sularının çözüldüğü, bahar yağmurlarının sakinleştiği aydır Mayıs.

Öğrenciler için çoğu zaman sınavlara hazırlık ayıdır Mayıs.  Çeşitli kademelerde kendinizi ölçer, sınav deneyimi kazanırsınız. 

Dost gibi, yoldaş gibi, candan bir arkadaş gibidir Mayıs. Mayısta doğanların sevgi dolu, duygulu  insanlar olduğu söylenir hep.

Her yıl yeniden Mayıs'ı düşünür, mutluluk duyarım ben. Acaba bir sonraki yıl Mayıs nasıl gelecek, ne sürprizler hazırlayacak derim. 

Hoş geldin Mayıs...  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun. 

Makbule ABALI                        

01 Mayıs. 2023





6 yorum:

  1. eveeet çiçekler meyveleeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs Ayı ülkemizde bolluk ve bereket ayı olarak da bilinir. Dün biz yürüyüş yaparken görkemli bir dut ağacının altında çocuklar kara dut paylaşıyorlardı.

      Sil
  2. Bir sonraki yıl kesinlikle çok daha coşkuyla ve yüzlerimizde gülümsemeyle kutlayacağız hem Mayısı, hem de tüm ayları. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel dileğe ben de yürekten katılıyorum. Umut hiç tükenmiyor ki sevgili Sezer.

      Sil
  3. Çok sevdiğim yaz mevsimini müjdeler. Çokça bahar, biraz da yazdır benim için:) Kaleminize sağlık. Sevgiler Makbule Hocam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bir kapının kapanıp bir başka kapının açılması gibi.
      "Kllio'nun Şarkısı " çok uzaklarda kalmış gibiydi. Yeniden duymak ne güzel.
      Sevgiyle.

      Sil