Bu Blogda Ara

1 Oca 2020

BİR YILBAŞI GECESİYDİ...(Mini Öykü )



Bir yılbaşı gecesiydi. Sokaklar ışıl ışıldı. Ağaçlar bile aydınlatılmış, süslenmişti. Bütün bu güzellikleri nazlı nazlı yağan bir yağmur ıslatıyordu. Sanki tozu, kiri, pası arındırmak ister gibi incitmeden, örselemeden yağan bir yağmur. Belki yeni yıl girerken kara çevirebilirdi. Çevredeki herkesten duyuyordu :"Yeni yıla kar yakışır."Neden bu kadar beyaza, temizliğe düşkündüler?

Sokak lambalarından süzülen ince ışıklar, yağmur damlacıklarıyla buluşup farklı bir görüntü oluşturuyorlardı. O gece yeni bir yılın ilk gecesi olacaktı. Yeni bir yıl, yeni aylar, yeni günler. Her şey pırıl pırıl, tertemiz. 

O da o gece her zamankinden farklı giyinmişti. Mavi gömleği, geçen bayram alınmış kot pantolonu , minik papyon kravatı. Elindeki sepette onlarca gül vardı. Ve ayrı bir küçük sepette nergisler. Sahil lokantalarında o şansını denerken babası dışarıda beklerdi. "Çocuklar daha iyi satış yapıyor" diyordu. Satış yaparken hiç konuşmazdı. "Sadece tatlı bir tebessüm ve gözlerinin ta içine bak." En etkili satış yöntemi buydu babasına göre.

Sofralarda hiç görmediği yemekleri görürdü. Canı çekmez mi hiç? Hem de nasıl... Ama ısrar ederlerse de almazdı. Bir kere zorla onu da sofraya oturtmuşlardı. Çatalı nasıl tutacağını şaşırmış , yemeğin tamamını bitirememişti. Ama hayatın içinde yetişmişti O. Eşlerin birbirlerine bakışlarından, el ele tutmalarından, ilgilerinden,  konuşmalarından,  gülümsemelerinden sevgilerini ölçerdi.

Bütün sepet satılırsa babası ona kestane ısmarlardı. 250 gr. ızgara kestane. Nasıl da severdi. Yağmur hızını arttırınca düşlerinden vazgeçti. Artık gerçek dünya zamanıydı. Yarın her şey yenilenecekti. Birden cebindeki hediye aynasını hatırladı. Yeni bir yıla ilk kez yeni bir eşyayla giriyordu. Aynayı çıkardı, baktı. Kendine gülümsedi. Dünyaya gülümsedi aynı zamanda... Hayat güzeldi...

Makbule ABALI 


8 yorum:

  1. Farklı bir gözle bakmışsınız dünyaya öykünüzde. Yılbaşı gecesi eğlencenin dibine vuranların yanı sıra hiç aklımıza gelmeyen yaşam mücadelesi, küçucük şeylerden mutluluk devşiren insanlar, çocuklar var. Her bir hayat ayrı bir öykü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen düşündüğünüz gibi; her hayat ayrı bir öykü. Farklı bir açıdan yeni yılı düşünmek istedim. Okul çağında çocukların gece ya da gündüz çalışmaları başlı başına bir sorun.
      Katkınıza çok teşekkür ederim.
      Sağlıklı, güzel yıllar.

      Sil
  2. Yeni Yılınız Kutlu Olsun..Çok duygulandığım bu harika paylaşım için teşekkür ederim..kaleminiz daim yüreğiniz sevgiyle dolsun..Nice mutlu yeni yıllara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de o güzel paylaşımlarınızı nasıl zevkle okurum. Yoruma açık olmadığı için yorum yapamam ama içimden neler yazmak geçer.
      Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.
      Tüm dünya için barış içinde sağlıklı, huzurlu, güvenli, sevgiyle geçecek bir yeni yıl diliyorum.

      Sil
  3. Kar ve beyazlık temizliği simgeliyor. Yeni başlangıçlar, temize çekme isteği yaşamları. Ne güzeldir yeni yılın hazırlıkları, renkleri, ışıkları. Yavruma kıyamam, onun adına üşüdüm, ıslandım. Kestane kokusu geldi burnuma. Güzeldi, mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk karı, yeni bir yılı karşılamayı ben de çok severim. Ama bazen madalyonun diğer yönünü düşündürmek de farklı gelir bana.

      Duyarlı olarak bir öyküyü yaşar gibi hissetmek de ne güzeldir.
      Çok teşekkür ediyor, sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum.

      Sil
  4. çok duyguluuuu. küçük mutluluklar, bi dee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygusal olunca karışık duyguları harmanlayarak yazıyorum sanırım. Yaşamın içinde mutlulukla mutsuzluk iç içe diye düşünüyorum. O küçük mutlulukları yakalamak önemli.
      Sevgiyle.

      Sil