Bu Blogda Ara

21 Kas 2022

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

 Çocukların hakları olduğunu, bu hakların dünyadaki bütün yetişkinler için de önemli olduğunu, sadece bir gün değil, günlerce hatırlatılması ve uygulanması gerektiğini bildiğimiz gün çok şey değişecek.

Şiddete uğrayan, dövülen, hırpalanan, tecavüze uğrayan çocuklar, çocuk gelinler, küçük yaşta çalışan işçi çocuklar, okuma çağında iş gördürülen çocuklar, savaşlarda mağdur olan çocuklar, hiçbiri bunu hak etmiyor. 

Çocukluğunu yaşamak, insanca yaşamak onların da hakkı. Bu hakkı savunmak da yeryüzündeki tüm yetişkinlerin görevi olmalı... 

Makbule Abalı


5 yorum:

  1. Çocukların mutsuzluğuna hiç kıyamıyorum, hiç :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları ben de yaşıyorum. Hiçbir çocuk acı çekmesin, haksız yere incinmesin istiyorum. Çocuklar için iyi ve güzel şeyler yapanları çok takdir ediyorum.

      Sil
  2. Dünyadaki en masum ve korunmasız canlılardan biri de çocuklar bence. Güzel bir gün ancak daha çok bilinçlenmemiz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Çocuklara hak ettikleri değeri ve saygıyı göstererek onların da birer birey olduklarını hissettirmek biz yetişkinlerin görevidir. "Dünya Çocuk Hakları Günü" münasebetiyle hazırladığınız ve dikkatimizi çektiğiniz bu güzel yazınız için kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygı ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Her çocuk ayrı bir dünya. Dediğiniz gibi; "Onların da birer birey olduklarını hissettirmek" öyle önemli ki. Sosyalleşmeyi, topluma katılmayı ancak öyle öğrenecekler.
      İyi düşüncelerinize, güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil