Bu Blogda Ara

16 Mar 2023

ACI...(Özdeyiş )

 


Acı duyabiliyorsan canlısın, başkalarının acısını duyabiliyorsan insansın.

Tolstoy

15 yorum:

  1. Merhabalar.
    Maalesef günümüzde başkalarının acılarını duyan pek kalmadığına göre, insanlık da kalmadı diyebiliriz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oysa günlerdir, yıllardır acılar ağıtlarla, destanlarla, türkülerle, avaz avaz haykırışlarla ulaştırılmaya çalışılıyor dört bir yandan. Bazı kulaklar duyma algısını almıyor, bazı gözler görmüyor.
      Yüksek teknolojiler çağında insanlık mumla aranıyor...
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    2. Instagram sayfanız çalınmış

      Sil
  2. Ne kadar anlamlı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke böyle düşünen insanlar çoğalsa...

      Sil
  3. Ne güzel demiş Tolstoy. Makbule Hanım "Insanın acısını insan alırmış" Derler. Sizin paylaşımlarınız, cümleleriniz de çok şefkatli bir yerden kucaklıyor beni. İyi ki varsınız 💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz da sabahımıza sıcak bir Günaydın gibi geldi.
      "İnsanın acısını insan alır ." sözü sanırım önce Erdal Atabek tarafından kullanılmış. Şükrü Erbaş'ın da bir kitabının adı. İki yazar da çok sevdiklerimden. İnsan'la ilgili sezişler kişide pek çok duyguyu da dile getiriyor. Daha hassas, daha duygusal davranıyorsunuz.
      Teşekkür ederim. Sevgiyle.

      Sil
  4. fıtratımıza karşı gelemeyiz, çünkü genlerimize kodlanmış kadere razı olmaktan başka bir çıkar yol var mıdır? Varsa, bilenler söylesinler, bizler de bilelim. Bilmemek değil, öğrenmemektir ayıp olan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan çok büyük felaketler, acılar insan olarak ta içimde yıkımlara neden oluyor. Hayatım etkileniyor, bedenim tepkiler veriyor. Ardından çeşitli hastalıklarla mücadele ediyoruz. Psikosomatik hastalıklar, ruhsal dengenin incinmesiyle bedende oluşan hastalıklar.
      Farklı karakter, yaradılış, mizaç ve görüşler hepimizi farklı etkiliyor elbette. İnançlara saygılıyım. Uygun bir üslupla, uygun bir dille görüş alışverişi faydalıdır diye düşünenlerdenim. Ancak küçücük yorum köşelerinde yanlış anlamak, yanlış yorumlamak ve yanlış anlaşılmalara neden olmak bana ters geliyor.

      Sil
    2. özür dilerim öğretmenim siz beni yanlış anladınız, herhalde yazdığım yorum maksadını aştı. Bir daha olmaz. Öğretmenlerimize saygımız sonsuzdur, onlar için ölümü bile göze alırım. Maksadım sizi üzmek değildi. Maksadımı aştığım için lütfen beni bağışlayınız.

      Sil
    3. Toplumda karşılaştığımız her insan bir başka dünya. Hoşgörünün en temel özelliklerimizden biri olması gerektiğine içtenlikle inanıyorum.

      Bir zamanlar okullarımızda " Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" derslerimiz vardı. Bizim nesil, hak, hukuk, adalet, dürüstlük, paylaşım, dayanışma, vefa, sevgi, saygı kavramlarını öncelikle benimseyip uygulamaya çalıştı. Bazı değerlere sahip çıkmamız belki ta o zamanlardan kaynaklanıyor.

      Yeniden açıklama ihtiyacı duymanıza sevindim. Çok teşekkür ederim. Bilirim, cevapsız sorular insanı daha çok rahatsız eder.

      Sil
  5. Makbule hocam bu sabah instagram hesabınızın çalınmış olduğunu üzülerek gördüm. İnstagramla hemen iletişime geçip, cep telefonunuzdan mesaj gönderin. Halledilmeyecek bir şey değil merak etmeyin arkadaşlarıma da oldu. Ama bundan sonra size gönderilen hiç bir linke tıklamayın, tanıdığınız olsa bile içeriğini mutlaka sorun. Geçmiş olsun şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yoruma cevap verme alışkanlığındaydım. 19 Mart'ta İnstagram hesabım ele geçirilince bir süre hiçbir mesajı açmadım. Gerçek dışı bildirimlerle çıkar amaçları doğrultusunda gizli saklı savaşanlarla hiçbir bağlantım olmadı. Hayali saldırganların bulunması için yasal yollardan her işlemi yaptık. Sonuç alınmazsa gün gelir suçlular açığa çıkar herhalde.

      Sil
  6. müthiş bir cümle :)

    YanıtlaSil
  7. Her duyduğumda yeniden ah ettiren bir cümle. İnsanlar o kadar bencilleştiler ki. Ben kurtulayım da...

    YanıtlaSil