Bu Blogda Ara

7 Mar 2023

BİR BAŞKA BAHAR...

 


Hayat, ağır çekimde devam ediyor. Gene de zamanın akışına kolay yetişemiyoruz. Günler, haftalar, aylar geçip giderken mevsimler de yer değiştiriyor.  Zorlu bir kış, bakıyoruz bahara dönüşmüş. Cemreler bile ardı ardına düşerken , içimizdeki bahar biraz daha yavaş kendine geliyor...

Ama doğada değişim kaçınılmaz. Kış ağaçlarının kupkuru dalları bile yeniden umutla buluştular adeta. Önce renkleri değişti, sonra tomurcuklar ve çiçekler göründü kuru dallarda... Doğayı gözlediğimizde yeniden uyanışı, dirilişi ta içimizde hissediyoruz. 

Günlerdir yağmur yağıyordu buralara. Bugün ilk kez güneş açtı. Güneşle birlikte kuşlar da doluştu ağaçlara. Bu sabah kumru sesleri kapladı her yanı. Geçmişi, çocukluğumuzu andım. Sakin, aynı tonda ötüşlerine biz de eşlik ederdik. 

İnsanız; Hayat devam ederken dünyanın çirkinliklerine de, güzelliklerine de tanık oluyoruz...

Makbule Abalı

7 Mart 2023 Urla. 











5 yorum:

  1. Merhabalar.
    Kadınların özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle... Kadınlar Gününüz kutlu olsun.
    Değirmenden mektup var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün İnternet zayıftı. Fiber İnternet bağlanacak deniyor.
      Ne güzel düşüncelerle dileklerinizi vurgulamışsınız.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Merhabalar Makbule Öğretmenim.
    Hayat devam ederken, bizler de devam ediyoruz. Bu dönüş gezegenlerden, yıldızlardan tutun da içimizdeki en küçük parçalara kadar sirayet ediyor. Her şey dönüyor. Tabi bu dönme sonucu kimilerimiz dönmenin sonuna yaklaşıyoruz. Kış bitiyor, bahar geliyor, bahar biterken, yaz gelecek ve yaz tekrar kendini güze teslim edecek ve bu böyle deevam edip gidecek.
    Tabi bu arada nelere tanık oluyoruz nelere!..
    Selam ve saygılarımla.
    Değirmenden mektup var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey,
      Bir zamanlar blogda bir gün bir paylaşım yapamasam eksiklik duyardım. Hayatın temposuna ayak uyduramayınca yavaşlıyoruz. Ve sanki işleri bitirememe telaşı sarıyor insanı.
      Gündemde ne çok konu var ama bazen hayatın hüznü insanın elini kolunu bağlıyor. Bu arada insan olabilmenin zorluklarına, hayatın sürprizlerine de tanık oluyoruz.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  3. urlada hayat güzeldir tabiiii :)

    YanıtlaSil