Bu Blogda Ara

30 Eki 2017

ÇOCUKLUKTAN GELECEĞE...



"Bir çocuğun aldığı ilk izlenimler bütün ömrünce sürer."
                                            Heinrich Sclimann

Ekim Ayının son günlerine geldik.Sonbahar tüm yurtta hükmünü sürüyor. Cumhuriyetimizin 94. yılını da yaşadık. Yaş aldıkça Bayramların içimizde yarattığı coşku ve heyecan katlanarak büyüyor. Altı yıl sonra 100. yıl kutlamaları. Düşünmesi bile insanı duygulandırıyor. 

Tüm Milli Bayramlarda özellikle çocuk ve gençlerle birlikte olmak, onların davranışlarını gözlemek beni çok mutlu ediyor. Geleceğe yönelik umutlarım tazeleniyor, yeni hayaller kuruyorum. Yaşlıların yeri elbette ayrı ama onlarla birlikte olacağımız o kadar çok özel gün var ki. Çocuk ve yaşlıların birlikte oldukları günler de bir başka güzel.


29 Ekim günü Mersin- Mezitli'de Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Bakım Evi kutlamalarındaydık. Anaokulu, okul öncesi çocuklarda özlediğimiz bir eğitimi sürdürüyor. Mezitli Belediye Başkanı Sn. Neşet Tarhan ve Okul Müdürü öğretmenimizin konuşmalarının ardından Tören başladı. O heyecanı, sorumluluk duygusunu, coşkuyu anlatmak çok zor. Eski bir eğitimci olarak dilerdim ki bu güzel çocukları bu farklı duygularıyla yılların ötesine çok değişmeden ışınlayabilsek.Yıllar onları törpülemese, aldıkları değerleri yitirmeden yeni değerler kazandırsa...


Fotoğraflar elbette çok şey anlatır ama duyguların tamamını aktarabilmek ne mümkün. O gün yağmur havası vardı ama öğleden sonra yağmur olacağı duyumu alınmıştı.Tören saat 10.00 da idi. Ansızın başlayan yağmur şaşırttı tabii. Bir gece önceden sipariş edilen yağmurluklar imdada yetişti. Görüntü öylesine ilginçti ki.Yağan yağmura rağmen elde şemsiyeler, sırtta yağmurluklarla  çocuk-büyük, hep birlikte coşkuyla izlenen bir tören.

 Her yüz farklı bir öykü yazıyordu adeta. Babaların kucaklarında gelen henüz 1 aylık bebekler vardı. İnsan davranışları nazik ve ölçülüydü. 

Biz törenin sonuna kadar kalamadık ama o gün, belleklerimizde çok farklı anılarla yer edecek. Kutlamada emeği geçen tüm adsız kahramanları yürekten kutluyoruz. Kuşaklar boyu bu tür güzel etkinliklerin aynı coşku ve heyecanla devam etmesi dileğiyle...




10 yorum:

  1. Güzel başlayıp, güzel biten bir etkinlik olmuş. Yağmurun kutlamalara eşliği de bereketi artırmış. Nice bayramlara erişmemiz dileklerimle, sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukların o saflığı, içtenliği çok güzel.
      Mutlu, huzurlu, güzel Bayramlar olsun.
      Selam-sevgiler.

      Sil
  2. Çocuklarım görev alsın almasın okullardaki kutlamalara hep gittik :) Dediğiniz gibi insana umut ve mutluluk veriyor o törenler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, ne iyi düşünmüşsünüz. özellikle iyi organize edilmiş törenler çocukların coşkusuyla birleşince harika oluyor.

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı. Okunması dileğiyle. Gençlerimize yeterli özeni göstermeli onlara gelecekte başarılı olmaları için iyi bir eğitim vermeliyiz. Cumhuriyetin niteliklerini ve önemini iyi anlatmalıyız. Değerlerimize sahip çıkmaları için tarih bilinci vermeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukların, gençlerin kalıcı etkilerle yetiştirilmeleri ne kadar önemli.0-7 yaş arası verilenler en temel davranışları oluşturuyor. Cumhuriyet değerlerine onlar sahip çıkacaklar.Çok teşekkürler Hüseyin Hocam.

      Sil
  4. Budur!

    Her fotoğrafta yüreğim kabardı..her satırda orayı izledim.
    Ne mutlu ....

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları paylaşıyoruz. İzlerken ben de çok duygulandım. Çocuklar enerji kaynağı.
      Sevgiyle...

      Sil
  5. Sevgili arkadaşım.
    Bir UMUT daha,teşekkür ederim bugün sayen de yüreğim serinledi,yine.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün ben de orada adeta UMUT yüklendim sevgili Merih.Senin gibi değerli bir öğretmenden bunu duymak ne güzel.
      Çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle...

      Sil