Bu Blogda Ara

5 Nis 2020

İMECE (2)

 

Böylesi bir dünyada dayanışmaya, kardeşliğe, işbirliğine ne çok ihtiyacımız var. Hele hastalıklarda, kazalarda, zor günlerde insan insanı arıyor. Dayanışma insanın doğasında var. Yardımlaşma ihtiyacı duyuyor.Çocuk oyunlarında bunu ne güzel gözleriz. Hemen aralarında görev bölümü yaparlar, kavgasız, tartışmasız bir düzen kurulur.

Mersin Alzheimer Derneğinde İmece Grubu aylardır etkinliklerini sürdürüyor. Bu konuda ilk yazım blogda 27 Şubat 2019 tarihinde yayınlandı. Mersin Alzheimer Derneği İmece Ekibi ilk kuruluşta 5 kişiydi.Giderek çoğaldı. Şef Yaşar Karataş önderliğinde çok keyifli bir ortamda çalışan, güler yüzlü, iyimser,  neşeli, sohbete hazır,yardımsever, fedakar insanlardan oluşan bir grup...



O ortamda iyi günde, kötü günde hafif hastalıklarda da birlikte olundu. Ancak insanız, çoğumuzun daha ağır hastalandığı, ameliyat geçirdiği dönemler oldu.  Gidemedik, bulunamadık. ama hep o ortamı aradık, unutamadık. Belki orada manevi bir haz sağlıyorduk , bir işe yarıyorduk, paylaşıyorduk. Son zamanlarda Turizm Otelcilik Okulu öğrencilerinden bir grup da yardımlaşmaya geldiler. 



İmece Mutfakta her Çarşamba toplanıldı. Yapılan her ürün çok lezzetliydi, çok beğenildi. Malzemeler kaliteliydi ama içine katılan sevginin, vefanın, dostluğun , hoşgörünün dozu da çok yüksekti. Bu ara tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de zor günler yaşanıyor. İmece Mutfak da sosyal mesafeyi korumak zorunda. Ama dayanışma ille dokunarak değil, uzaklardan göz teması kurarak konuşarak, yardımlaşarak da oluyor.



Bu arada evlerden  tarifler paylaşılıyor, sosyal medya kanalıyla İmece tüm hızıyla ve güzelliğiyle devam ediyor. Fotoğraflara bakınca ne çok şey yapılmış diye düşünüyorum: İçli köfte, çıtır börek, mantı, hıngal, etli pilav, turunç reçeli, tarhana, kek, turşu, şekerlemeler...Hatta kantaron yağı, zeytinyağı üreten arkadaşlarımız oldu.




Kocaman mutfak tencereleri, sanayi fırınları, dev kepçeler ve önlükleri boneleriyle bir gönüllü grubu. Emek harcayanların yüreğine sağlık. İmece Grubu her Çarşamba toplanıyordu. Acaba kaç Çarşamba sonra tekrar dayanışma başlayacak?


Makbule Abalı

6 yorum:

  1. Çarşambalarınızın tez gelmesi dileklerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çarşambalar özlenecek elbete. Gerçekten güzel bir ekip çalışmasıydı.
      Sağlıkla, mutlulukla.

      Sil
  2. İnşallah o çarşamba bir an önce gelir :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta düşündüm de, hepimiz için sağlıklı,güzel günler bir an önce gelir. O zaman İmece de gerçekleşir.
      Esenlikler dilerim.

      Sil
  3. maşallah maşallah ay yapmıştınız daha önceki yıllarda daaa eveet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçine sevgimizi, duygularımızı da katarak yapmıştık.
      Bu yorumu görmemişim sevgili Derin.

      Sil