Bu Blogda Ara

17 Kas 2020

FARİD FARJAD'DAN SEÇMELER...


"Kemanı konuşturan Adam" sözcüklere de can veriyor:

***Güzel insan aramak ile "insandaki güzelliği aramak" arasında derin bir fark vardır. 

***Güzel konuşmak, ince düşünmek, halden anlamak, sevmek, düşeni kaldırmak, ağlayanı güldürmek, sarılmak hep bedava biliyor musunuz?

*** Birinin hayatına, birinin üzüntüsüne, birinin mutluluğuna, birinin ruhuna, birinin eline, yüzüne, sırtına , omuzuna, yüreğine bazen söz, bazen göz, çoğu zaman kalbinizle minicik de olsa tüm samimiyetinizle dokunun.

*** Biraz vicdan, biraz bahar, biraz yağmur, biraz hayal, birkaç kitap, çokça umut, herkese iyi gelir.

*** Acı diyorum efendim, o da evrensel olmalı ; Bir çocuğun eline diken batsa , insanoğlu yanmalı.

Farid  FARJAD





 

5 yorum:

  1. Makbule Hanım, merhaba. Son yazıma yorumunuzdan buraya geldim fakat ben sizi daha önce takip ediyordum ve kesinlikle bırakmadım. Ancak bu blog hesabınızda yokum. O yüzden şaşırdım. Instagrama'a ağırlık verdiğinizi, buralarda olmadığınızı zannediyordum ben de. Halbuki burada da yazmaya devam ediyorsunuz. Nasıl oldu böyle? İki sayfanız mı vardı yoksa ben bir şekilde takipten mi çıkmışım? Dediğim gibi isteğimle takibi bırakmam mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Son cümlenizle nasıl duygulandım bilseniz. Mutluluğun ağır bastığı bir duygulanma idi bu. Çok severek izlediğim bir blog yazarı idiniz. "idiniz" diyorum, çünkü uzun bir süredir karşılaşmadık. Mümkün mü hesaptan çıkarmam, sizi sayfamda görmek sevindirir beni.
      Blog benim ilk göz ağrım .Yazmayı hiç bırakmadım. Ama bir ara Instagrama ağırlık verdim, haklısınız. Yazları iki ay kadar yaylaya çıkıyoruz. İnternet çok sağlıklı değil. Bloğu çok kullanamadım .Eğer halen istekliyseniz lütfen yol arkadaşlığına devam edin.
      Gönül dolusu sevgiler.

      Sil
  2. Buradayım merak etmeyin, şimdi daha dikkatli olacağım:) Tekrar takibe aldım ve okuma listemde görünüyorsunuz artık. Bir ara tuhaf durumlar olmuştu buralarda, karışıklık o zamandan kalma sanırım. Hallettiysek sorun yok:) Sevgiyle kucaklıyorum sizi.

    YanıtlaSil
  3. Makbule hocam, bu müzisyen benim 20 yıldır tandığım, izlediğim ve bestelerini huşu içinde dinlediğim biri. Ancak bu yazdığınız cümleleri daha önce okumamıştım. Kendisinin incelikli bir sanatçı olduğuna kanaatim tamdır artık. Teşekkür ederim paylaşımınız için. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çok sevdiğim bir müzisyen. "Kemanı konuşturan adam" sözü bana çok ilginç gelmişti. İnsana dair sözlerini okuyunca hayran oldum. Keman , çalmayı çok isteyip de denemediğim bir enstrüman.
      Sevgiyle, dostça.

      Sil