Bu Blogda Ara

8 May 2020

YILLARIN ÖTESİNDEN


Baharın gelmesini her yıl özlemle, sabırsızlıkla bekleyenlerdenim. Doğanın uyanışı, kupkuru ağaçların canlanışı nasıl da güzeldir. Yağmur sonrası toprak kokusu, narenciye çiçeklerinin kokusu ne rahatlatıcıdır. Bu yıl da baharın yolunu gözledik. Ama mevsimle birbirine karıştı. Kış bitmedi ki bahar gelsin.

Ve ardından Korona geldi. Kabus gibiydi. Kendinden önce korkutucu öyküleri geldi. Dünya ülkelerinin tümünü ürküten bir korku filmiydi sanki. Düşünüyorum, geçen bahar elimizden geldiğince dışarıda olduk, temiz havadan yararlandık. mavinin ve yeşilin her tonunu görmek güzeldi. Bir bahar havasında güneşin ısısını hissetmek hoştu. Bir su kenarında bir bardak çay içmek ne keyifliydi. 

1500 m.yükseklikte bir yaylaya çıkarken boş bir bankta düşler kurmak güzeldi. Baharda çiçeklerin, ağaçların , çocukların fotoğraflarını çekmeyi severdim. Kurallara uyan insanlarız. Aylardır evden çıkmadık. Biliyoruz ki her şey insan için, toplum sağlığı için. Koronadan dolayı bu yıl kısıtlı dışarı çıkma saatleri beni hayal kırıklığına uğrattı. Saat 11.00-15.00 arası güneşte yürümek mümkün müdür? Ayrıca insanlarımızın ekonomik koşullar açısından zor günler yaşaması tüketimi kısıtlayacak. AVM'ler neden aceleyle açılıyor? Ben küçük esnafın kazanmasından yanayım.

Umuyoruz ki yakın zamanda her şey düzene girecek. Sağlık açısından tehlikelere karşı önlemler alacağız elbette. Doğa insanı, insan doğayı öylesine özledi ki...



Makbule ABALI

4 yorum:

  1. Çiçeklerin görüntüsü bile iç açıyor. Bahçem de
    dolu çiçek açtı, çok seviyorum ben de baharı. salgın devam
    ediyor ama hayatta devam ediyor, normale dönülse de fazla
    sosyal olaylara girmeyeceğim ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, aynı fikirlerde buluşuyoruz. Evet, hayat da devam ediyor. Zamanı geriye almak mümkün değil. Belki hayatı biraz yavaşlatacağız ama biraz farklı biçimde normal yaşantımızı sürdüreceğiz.
      Teşekkürler. Sevgiyle.

      Sil
  2. kuaförler avm ler dişçiler açılcak, üniversite sınavı yapılcak, hepsi yanlış karar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin gibi düşünüyorum Derin. Daha ileri tarihlere ertelenebilirdi. 2. 3. dalgaların geleceği söyleniyor.
      Teşekkürler, sevgiyle.

      Sil