Bu Blogda Ara

8 Eyl 2020

BERABERLİK...

Akşam güneşi son ışıklarıyla saltanatını sürdürüyordu. Günün bu saatlerinde bir sessizlik hakimdi çevreye. Koronadan ötürü oyun parklarında çocuklar da olmayınca  orta yaş ve üstü yaşlılar yerlerini almışlardı. 

Önce bastonun sesini duydum. Yaşlı adam bastonunu çok ustalıklı kullanıyordu. Yanındaki eşiydi sanırım. Kah kol kola,  kah el ele yürüyorlardı. Aralarında belki 10 yaş vardı. Ama adam dinçti.  Eşinin koluna sımsıkı sarılmıştı. Çocukların bir eşyasını kaybetme endişesi gibi sımsıkı...

Yanımdaki banka oturdular. Yüzleri maskeli olmasına rağmen konuşmalarını duyuyordum. Oturunca da ellerini ayırmadılar.
Kadın: "Canım çok korkuyorum bu hastalıktan.  Bak kimse maske takmamış. Kaç doktorun yaşamı sona erdi. Çocukluğumda geçirdiğim boğmaca hastalığını hatırlıyorum. Boğulurcasına öksürürdüm. 

Adam cevap verdi: " Ama bende de kronik astım var. Bir zamanlar o kadar sigara içmeseydim." Kadın "Ah o bir zamanlar " dedi. "Ben senin benden önce ölmeni istemem." diye ekledi. Adam "Ben de sensiz yapamam" dedi. Korona tekli almasın.  Elleri yeniden birbirine kenetlendi. 

Güneşin batımını bekler gibi kalktılar, yavaş yavaş uzaklaştılar.
Anılar, duygular, düşünceler de onlarla birlikte yola çıktılar... 
Makbule ABALI



3 yorum:

  1. Merhabalar.
    İnsanlar zaten yaşlandıkça sağlık sorunları da bir bir ortaya çıkıyor ve onlarla baş edebilmek için yeterince yoruluyorlar. Bir de bu Korana illeti başımıza bela edildi ve yaşlı genç her kesimin yaşamı alt üst oldu.

    Cenab-ı Hakk, hiçbir kulunu ela ayağa düşürmesin, oğlum kızım dedirmesin, yollara bakıtmasın, çok zor. Gerçekten birbirlerini seven ve sayan eşleri de birbirlerinden ayırmasın. Ecelleri gelince de araları yakın olsun. İki gün yatak, üçüncü gün toprak olsun. Allah hiçbir kulunun beraberliğini bozmasın. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Sanki pek çok kişinin dileğini dile getirmişsiniz. Hastalıklar hep zordur, ama bu başka bir hastalık gerçekten. Dünya düzeni altüst oldu. Ekonomi, eğitim, sosyal hayat düzenleri değişti. Ben özellikle yaş aldıkça insan dayanışmasını çok önemsiyorum.
      Sağlıklı, huzurlu bir ömür dileyerek...
      Selam- saygılar.

      Sil